Kanatsız Meleğimiz,Pollyanna Kimdir? Pollyannacılık Nedir ?

Pollyanna Nedir? Pollyannacılık Nedir ?

Pollyanna Kimdir? Pollyannacılık nedir?Pollyanna Gibi Olmak Ne Demek ? Her durum, bazen aptallık noktasına körü körüne iyimser olan bir kişidir. Terim, çeşitli durumların daha ciddi sonuçları hakkında düşünemeyen birini tanımlamak için genellikle olumsuz bir şekilde kullanılır. Pollyanna gibi davranan birinin Pollyannaish olduğu söylenebilir.




Bu terim, Eleanor H. Porter'in aynı adlı 1913 romanından geliyor. Kitabın kahramanı Pollyanna, Vermont'da teyzesiyle birlikte yaşamak için gönderilen bir yetim. Çocukluğunda Pollyanna, babasıyla birlikte “Sevinç Oyunu” adlı bir oyun oynar ve burada her ikisi de her durumun parlak tarafına bakmaya çalışır ve oyunu teyzesiyle birlikte yaşarken yanına alır. Kitap boyunca, şehirde yaşayan insanların bakış açısını dönüştürerek, hepsine hayatın aydınlık tarafına bakmayı öğretti.


Kitap ilk çıktığında büyük bir etkiye sahipti ve şaşırtıcı derecede popüler olmaya devam ediyor; tipik olarak hiçbir zaman baskısı kalmaz ve Pollyanna'nın öyküsüne devam etmek için birkaç devam filmi bile yazılmıştır. Kitap, birçok insan tarafından Amerikan çocuk edebiyatının bir klasiği olarak kabul edilmektedir ve kesinlikle Amerikan toplumu üzerinde derin bir etkisi olmuştur. Bazı modern okuyucular kitabı ve baş karakterini biraz basit ve çocuksu bulabilirler, ancak bununla ilgili bir şey insanlarla rezonansa giriyor gibi görünüyor.

İsterseniz Buraya Tıklayarak >>> Peter Pan Kimdir ? Peter Pan Gibi Olmak Nedir ? Peder Pan Sendromu Nedir ? adlı yayınımıza ulaşabilirsiniz.


Kitap çıktığında, Pollyanna şüphesiz okuyuculara mesaj göndermek için tasarlandı. Çeşitli zorluklar karşısında değişmez iyimserliği, okuyuculara, bir durumda her zaman iyi bir şey bulabildiklerini, iyilik her zaman kolayca görülmese bile hatırlatmaktı. Pollyanna bile bazen bir şeylerle mücadele ediyor, yıkıcı bir kazadan sonra bacaklarını kısa bir süre için kaybediyor, ama sonuçta bir kez bacaklarını kullanması için minnettar olmaya karar veriyor.

Küçük bir iyimserlikle ilgili kesinlikle yanlış bir şey yoktur, ancak bazı iyimserlik bazen bazı insanlar için, özellikle de deneme koşullarında öğütülebilir. Bazı insanlar sürekli iyimserliği çocukça yaşamanın kanıtı olarak görse de, bu her zaman doğru olmayabilir. Genellikle bir Pollyanna olmakla suçlanan biri, aynı zamanda bir durumdaki gerçeği görmeyi reddeden ve ele alınması gereken konuları ciddi şekilde tartışmayı zorlaştıran birisidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar