Saç Derisi Hastalıkları Nelerdir ? Saç Derisi Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir ?

Saç Derisi Hastalıkları Nelerdir ? Saç Derisi Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir ?


Saç Derisi Hastlalıkları Nelerdir ? Pullu bir kafa derisi, bambu saç sendromu, kepek ve kafa derisi sedef hastalığı gibi olası nedenlerin çok sayıda olduğu yaygın bir durumdur . Saç derisi hastalıkları neden olur? Vitamin eksikliği veya duygusal stres gibi bazı sorunların kepeği tetiklediğine veya alevlenmelerin daha da kötüleşmesine neden olduğuna inanılmaktadır. Nedeni ne olursa olsun, tedavi genellikle şampuan ve saç kremi, daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve diyet takviyeleri şeklinde mevcuttur. Kuru kafa derisi tetikleyicilerinden kaçınmak, bir kişinin pul ve kaşıntı miktarını azaltmasına yardımcı olabilir, ancak popüler efsanenin aksine kepek, kafa derisi sedef hastalığı ve diğer pullu kafa derisi koşullarının normalde kellik yaratmadığını hatırlamak önemlidir.. Ek olarak, kuru kafa derisi tetikleyicileri veya genetik nedeniyle başarılı bir tedaviden sonra durumun geri dönmesi normaldir.

Pullu bir kafa derisine neden olabilecek bir durum bambu saç sendromu olarak adlandırılır. Bu durumun ana belirtisi, saçın şaftının tam anlamıyla üst üste binen bir desenle bambu gibi görünmesidir. Bu duruma eşlik eden diğer semptomlar astıma yatkınlığı ve ince saç miktarını içerir. Bu kalıtsal durum nadirdir ve tedaviler arasında antihistaminikler, topikal steroidler ve ilişkili cilt enfeksiyonları için antibiyotikler bulunur.


Saç Derisi Hastalıkları Nelerdir ? Saç Derisi Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir ?




Pullu bir kafa derisinin varlığına katkıda bulunabilecek başka bir durum kepektir. Kepek aslında kafadan çıkan ölü derisi derisidir. Sorun şu ki, tüm cilt hücreleri değiştirildikçe ölüp düşerken, bazen bu süreç hızlanır. Bu hızlandırılmış doğal süreç bazen aşırı sıcaklıklardan kaynaklanan veya diğer tahrişlerden kaynaklanan kroniktir. Saçlı kafa derisi yamalarına ek olarak, kepek, kaşıntı ve saçtaki ölü cildin beyaz pulları ile karakterizedir.

Sedef hastalığı, vücudu cilt hücrelerinin büyümesini hızlandırmaya yönlendiren oto-bağışıklık hastalığıdır. Bu durum genellikle pullu cildin beyaz veya kırmızı lekeleri olarak ortaya çıkar ve tüm vücudu veya kafa derisi gibi sadece bir noktayı etkileyebilir. Bazı araştırmacılar hastalığın genetik olduğuna inanıyor, ancak cildin yaralanmasından sonra da ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Kafa derisi sedef hastalığı için herhangi bir tedavi keşfedilmemiştir, ancak topikal tedavilerle sıklıkla etkili bir şekilde yönetilebilir.

Pullu kafa derisi için tedaviler nelerdir?, altta yatan nedenleri kadar değişir. Bazı durumlar ilaçlı yıkamalar ve topikal merhemler gerektirirken, diğerleri antibiyotikler gibi oral ilaçlar gerektirebilir. Pullu kafa derisi her zaman başka bir durumdan kaynaklanır ve bu nedenle tedavi için teşhis ararken tanı büyük önem taşır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar