Scottish Kedi Cinsi Nedir, Scottish Kedi Cinsi Özellikleri Nelerdir ?



Scottish Kedi Cİnsi Nedir, Özellikleri Nelerdir ?

Scottish Kedi Cİnsi Nedir, Özellikleri Nelerdir ?

Scottish kedi cinsi nedir? Scottish kedisi özellikleri nelerdir? scottish fold cinsi kedi? hassas, etkileyici ve aktiftir. Oynamayı severler ve evde yalnız bırakmak için en iyi kediler değildirler. Onları şirkette tutmak için bir arkadaşını, hatta başka bir kediyi genellikle başka cinsler tercih edilir . Bu sevgi dolu kediyi istedikleri dikkatle sağlayabilir ve ihtiyaçlarını karşılayabilirseniz, aradığınız yeni tüylü aile üyesi olabilirler.


Scottish Kedi Cİnsi Tarihi

Genellikle, yeni bir kedi ırkı yaratılması, normal bir kedi içinde beklenmedik bir şekilde meydana gelen doğal bir genetik mutasyona dayanır. Scottish Fold için de durum böyleydi. Bugün ırk üyeleri, miraslarını İskoçya'nın Tayside bölgesindeki bir ahırda bir mouser olarak tutacak alışılmadık katlanmış kulakları olan beyaz bir kedi olan Susie'ye kadar izleyebilirler .


Susie, 1961'de kedilere ilgisi olan William Ross adlı bir çoban tarafından fark edilmemiş olsaydı, hayatını belirsiz bir şekilde yaşamış olabilirdi. Susie yerel bir tom ile yavru kedi olduğunda, Ross bunlardan birini aldı, Snooks adlı bir kadın.
Şeylerin doğal yolunda, Snooks'un yavru kedi vardı ve bir erkek, Britanya ile ilgili bir stenografi için yetiştirildi. Böylece ilk olarak "sarkık kulaklı kediler" olarak bilinenlerin, daha sonra menşe ülkelerinin başını sallayan Scottish Folds ve tanımlayıcı özellikleri olarak gelişmeye başlandı.

Diğer yetiştiriciler dahil oldu ve kat için gen mutasyonunun baskın olduğu belirlendi, yani bir ebeveyn düz kulaklar için bir genden ve diğeri katlanmış kulaklar için bir genden geçerse, ortaya çıkan yavru kedi katlanmış kulaklara sahip olacaktı. Uzun saçlar için bir gen, Susie'nin torunlarına verdiği başka bir armağandı. Uzun saçlı çeşitlilik bazı derneklerde Yayla Katlaması olarak bilinir.

Scottish cinsi ilk olarak 1971'de Amerika Birleşik Devletleri'ne ithal edildi. 1970'lerin ortalarında, Kuzey Amerika'daki çoğu kedi derneği tarafından tanındılar. Amerikan Shorthairs ve British Shorthairs'e aşılabilirler.

Scottish Kedi Cİnsi Nedir, Özellikleri Nelerdir ?
İronik olarak, katlanmış kulağın kulak enfeksiyonlarına veya sağırlığa neden olabileceği endişeleri ve ilgili kıkırdak problemi nedeniyle menşe ülkelerinde bir cins olarak tanınmazlar.

Scottish Kedi Cinsi Boyut

Genel olarak, Scottish Fold kompakt bir yapıya sahip orta boy bir kedidir.
Dişiler ağırlık olarak yaklaşık 2,5-4 kg, erkekler ise yaklaşık dokuz ila 6kg olma eğilimindedir. Birçok kedi ortalamadan daha küçük veya daha büyük olabilir.


Scottish Kedi Cinsi Kişiliği

Kulaklarından sonra, bir scottish kedi cinsi hakkında ilk fark edeceğiniz şey, garip pozisyonlarda poz alma alışkanlıklarıdır - küçük bir kurbağa gibi yerde düz bir şekilde, tüm dünya için bir doğa programında bir çöl faresi gibi oturuyorlar, veya sırt üstü yatarlar, havaya pençeler atarken yakalayabilirsiniz. Ve kulaklarının diğer kedilerinkinden daha az hareketli olduğunu varsayabilirsiniz, ancak durum böyle değildir. Scottish Folds bu kulakları oldukça etkili bir şekilde iletişim kurmak için kullanır ve gerektiğinde sessiz, cıvıl cıvıl bir sesle yorumlar ekler.

Bu akıllı , orta derecede aktif bir kedi. İskoç Fold, çevikliklerini test eden teaser oyuncaklardan ve zekalarına meydan okuyan oyuncaklardan hoşlanır . En sevdikleri aktiviteler arasında insan etkileşimi içeren her şey var diyebiliriz.

Bir Scottish Fold'un  dikkat çeken tatlı bir kedi. İstedikleri son şey saatlerce yalnız kalmaktır, bu yüzden birisi gün boyunca evde değilse hiç memnun olmazlar.


Bununla birlikte, işten veya okuldan eve döndüğünüzde onlarla oynamanızı bekleyeceklerinden emin olun - ya da en azından oturun, böylece televizyon izlerken biraz tur zamanına girebilir veya yanınızda kıvrılabilirler.

Scottish Kedi Cİnsi Nedir, Özellikleri Nelerdir ?
Scottish Kedi Cinsi Olası Sağlık Sorunları

Hem soyağacı kedilerin hem de karışık cins kedilerin doğada genetik olabilecek çeşitli sağlık sorunları vakaları vardır. Tipik bir ömür 15 yıldır. 

Scottish Fold'u etkileyebilecek sorunlar şunlardır:

Dejeneratif eklem hastalığı, özellikle kuyrukta, aynı zamanda ayak bileği ve diz eklemlerinde, ağrıya veya zayıf hareketliliğe neden olur. Sertlik geliştiyse kuyruğu dikkatlice ele almak önemlidir.

Cinsde bir kalp hastalığı formu olan hipertrofik kardiyomiyopati görülmüştür, ancak henüz hastalığın kalıtsal bir formu olduğu kanıtlanmamıştır.

Scottish Kedi Cinsi  Bakımı Nasıl Olmalıdır ?

Ölü tüyü temizlemek ve cilt yağlarını dağıtmak için her hafta Scottish Fold'un tüylerini taraklayın . Uzun tüylü bir cinsin, karışıklıkların gelişmemesini sağlamak için haftada birkaç kez bakım yapılması gerekebilir.

Periodontal hastalığı önlemek için dişleri fırçalayın . Günlük diş hijyeni en iyisidir, ancak haftalık fırçalama hiç olmamasından iyidir. Tırnakları birkaç haftada bir kesin .

Göz sıvılarını gidermek için gözlerin köşelerini yumuşak, nemli bir bezle silin. Her göz için ayrı bir bez kullanın, böylece herhangi bir enfeksiyon yayma riskiyle karşılaşmazsınız.

Özellikle sıkıca katlanmışlarsa kulakları haftalık olarak kontrol edin . Kirli görünüyorlarsa, pamuklu bir top veya 50-50 elma sirkesi ve ılık su karışımı ile nemlendirilmiş yumuşak nemli bir bezle silin. Kulağın içine zarar verebilecek pamuklu çubuklar kullanmaktan kaçının.

Scottish Kedi Cinsini, onları diğer kedilerin yaydığı hastalıklardan, köpeklerin veya çakalların saldırılarından ve bir araba tarafından vurulmak gibi dışarıya çıkan kedilerin karşılaştığı diğer tehlikelerden korumak için sadece kapalı bir kedi olarak tutmak iyi bir fikirdir . Dışarıya çıkan bu türü, ücret ödemeden böyle güzel bir kediye sahip olmak isteyen biri tarafından çalınma riski de taşır.

Scottish Kedi Cinsi Rengi ve Bakım


Küçük kulaklarının yuvarlak başlarının üzerine bir kapak gibi oturmasıyla bu cins genellikle bir baykuşu andırıyor olarak tanımlanır. Kulaklar görünüşte tek bir kattan, kulağın yaklaşık yarısına kadar öne doğru bükülmüş, çift kat, biraz daha sıkı ve üç katına, gösteri kedileri için arzu edilen başa sıkıca uzanır.

Yavru kedi, yaklaşık üç haftalık olduklarında katlanabilen veya katlanamayan düz kulaklarla doğar. Geniş açık gözler tatlı bir ifadeyle dünyaya bakıyor olacaklar. Orta boy gövde de yuvarlaktır, bazen yuvarlak bir uçla biten orta ila uzun bir kuyrukla tamamlanır.

Shorthaired Fold, yumuşak bir dokuya sahip yoğun, peluş bir kaplamaya sahiptir. Uzun tüylü çeşit, orta-uzun ila uzun kürklü (üst uyluklarda daha uzun kürk), ayak tutamları, tüylü bir kuyruk ve kulaklarda kürk tutamları vardır. Ayrıca boynunda bir kıvrım olabilir.

Scottish Fold, katı, tekir, tekir ve beyaz, iki renkli ve kısmi renk dahil olmak üzere bir dizi renk ve desenle gelir. Göz rengi kat rengine bağlıdır. Örneğin, beyaz ve iki renkli kedilerin mavi gözleri veya garip gözleri olabilir (her gözün farklı bir renk olduğu yerlerde).

Scottish Kedi Cinsinin Çocuklar ve Diğer Evcil Hayvanlar ile İlişkisi

Samimi, rahat Scottish Fold, çocuklu aileler ve kedi dostu köpekler için mükemmel bir seçimdir. Onlara kibarca ve saygılı davranan çocuklardan aldıkları ilgiyi severler ve oynamaktan hoşlanırlar ve hile öğrenebilirler.

Sevimli eğilimleri sayesinde kedi dostu köpeklerle de yaşamaktan mutluluk duyarlar. Birlikte geçinmeyi öğrendiklerinden emin olmak için evcil hayvanları yavaşça ve kontrollü koşullarda tanıtın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar