Su İçeriği Yüksek Meyve ve Sebzeler Nelerdir ?

sebze-ve-meyvelerin-su oranı
Su İçeriği Yüksek Meyve ve Sebzeler Nelerdir ?


Sebzeler ve meyveler, yüksek su içeriği olan gıdalardandır. Bundan dolayı kilo kontrolü konusunda yardımcı olabilirler. Su, yenilen gıdaların şişmesini sağlar bu da kişiye tokluk hissi verir. Sebze ve meyvelerin su oranları'na gelin yakından bakalım.

İnsan vücudu yaklaşık %60 oranında sudan oluşur. Vücudun düzgün işleyebilmesi için günde 2 litre su içmek gerekir. Su ihtiyacı yenilen gıdalara, hava sıcaklığına, nem durumuna ve aktiflik seviyesine göre değişir. Her halukarda sebze ve meyveler su almak için iyi kaynaklardır. 

Meyveler

Su içeriği yüksek meyveler nelerdir? Kentucky Üniversitesi’nin araştırmasına göre elma %84 oranında su içermektedir. Muz %74 oranında su içerir. Yabanmersini %85 oranında su içerir. Kiraz %81 oranında su içerir. Üzüm %81 oranında su içerir. Greyfurt %91 oranında su içerir. Ananas %87 oranında su içerir.Karpuzun yüzde kaçı sudur ? Karpuz %92 oranında su içerir. Erik %85 oranında su içerir. Ahududu %87 oranında su içerir. Çilek %92 oranında su içerir. Kavun %90 oranında su içerir.




Sebzeler


Su içeriği yüksek sebzeler nelerdir? Brokoli %91 oranında su içerir. Lahana %93 oranında su içerirken kırmızı lahana 92 oranında su içerir. Havuç %87 oranında su içerir. Kereviz, salatalık ve göbek marulun su yüzdesi özellikle yüksektir, sırasıyla %95, %96 ve %96 oranında su içerirler. Salatalık su oranı ise %96 dır. Patlıcan %92 oranında su içerir. Bezelye ve patates %79 oranında su içerir. Kırmızı domates %94 oranında su içerirken, yeşil domatesler 93 oranında su içerir. Ispanak % 92 oranında su içerir.



Karpuz ve salatalıkta % 97
Domateste % 95
Bir dilim kepekli ekmeğin üçte biri
Kızarmış tavuk göğsünde % 65
Pişmiş somonda % 62


Cheddar peynirinde % 40

Yorum Gönder

0 Yorumlar