Baş Döndüren Taklacı Güvercin Hakkında İlginç Bilgiler ?

Taklacı Güvercin Hakkında Bilgi ?


Taklacı Güvercinler Nedir? uçuş sırasında dönme ve "takla atma" yetenekleri ile adlandırılmıştır.Güvercinler neden takla atar? Bu büyüleyici özellik yüzyıllardır ev güvercinlerinde bildirilmiştir ve bu kuşların av kuşlarının hava saldırılarından kurtulmak için geliştirdikleri bir hayatta kalma becerisi olduğuna inanılmaktadır.

Bu beceri daha sonra resmi tür "Tumbler Pigeons" doğuncaya kadar özellikle yetenekli Kaya Güvercinleri seçici olarak yetiştirilerek daha da geliştirildi . Güvercin meraklıları, yuvarlanma yeteneklerini ve tüylerinin renklendirilmesi ve diğer fiziksel özellikleri gibi diğer istenen özellikleri mükemmelleştirmek için bu tür hala gelişmekte olan bir cins olarak kabul edilmektedir.

Bu büyüleyici güvercinler, hem güvercin meraklılarının eğitim yeteneklerini göstermek hem de cinsin farkındalığını ve ilgisini arttırmak için uçan gösteriler yapmak için etkinliklerde sunulur.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EN KÜÇÜK 25 KÖPEK IRKINI VE ÖZELLİKLERİNİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ. >>>


Taklacı Güvercinler 1500'lerden beri var olmuştur ve günümüzde tüm dünyada bulunabilmektedir. Bu kuşlar güvercin şovlarında favorilerdir, çünkü havada oynarlar, yuvarlanırlar veya geriye doğru ya da yanlara doğru oynarlar. Bu eşsiz akrobasi izleyenleri memnun edecek ve eğlendirecektir.

Bazı iyi eğitimli kuşların 8 ila 10 saatten fazla uçabildikleri bildirilmiştir. Yakın tarihte, kişilikleri ve mastikleri nedeniyle evcil hayvanlar olarak popülerlik kazanmışlardır.
Hedef arama yetenekleri zamanla tasfiye edilmiştir ve bu nedenle Posta Güvercinleri ile karşılaştırıldığında yeterince gelişmemiştir .

Bununla birlikte, birçok orijinal "bardak" güvercin günümüzde çoğunlukla gösteri ırkları olarak kullanılmaktadır ve bazıları, üreme kuşlarını seçmek yerine fiziksel özelliklerine (renkler, formlar) daha fazla önem verildiği için birçoğu yuvarlanma yeteneklerinin bir kısmını kaybettiğini savunmaktadır.


Taklacı Güvercin Hakkında Bilgi ? 

Taklacı Güvercinler çok çeşitli özel ırklarda, tüy renklerinde, vücut tiplerinde ve tüy konfigürasyonlarında ortaya çıkar.


Taklacı Güvercin Hakkında Bilgi ?


Taklacı güvercin özellikleri nelerdir? Kuş tüyü renkleri: Bu kuşlar mavi, siyah, kahverengi ve beyaz gibi farklı tüy renkleri ile gelir.

Baş yuvarlaktır, normal güvercinlerle karşılaştırıldığında biraz çıkıntılı görünen bir alın vardır
.
Gaga kısa veya orta uzunlukta olabilir. Rengi güvercin rengine göre değişir.
Cere (gaganın üstündeki etli cilt) yuvarlak şekildedir.

Boyun genellikle kalındır. Çok kısa olmamalıdır.
Primerler (= en uzun kanat tüyleri) uzun ve uzun uçuşlarda bulunabilmeleri için iyi inşa edilmiş olmalıdır.

Göz rengi de değişir, ancak bazı ırklarda inci rengi veya sarı gözler tercih edilir.



Taklacı Güvercinlere Nerede Bakılabilir ?

Konut:

Uçmak istedikleri zaman dışarı çıkmalarına veya ev çatılarına geri dönmelerine, beslenmeleri, olumsuz hava koşullarından korunmalarını sağlamalarına ve üremeleri için güvenli bir yer vermelerine izin veren iyi inşa edilmiş bir güvercin çatı katına ihtiyaç duyarlar.
Taklacı Güvercin Nasıl Beslenir ?

Bardaklar gıda açısından seçici değildir. Çeşitli meyveleri, sebzeleri, tahılları, tohumları ve peletleri isteyerek kabul ederler.

Bazı yetiştiriciler taklacı güvercin beslenmesinde diyetlerini irmik / çakıl, vitaminler ve kalsiyum ile tamamlarlar.
Onları aşırı beslememek önemlidir, yoksa obez olurlar ve performansa olan ilgilerini kaybederler. Yiyecek miktarı güvercin büyüklüğüne ve verilen yiyecek türüne göre değişir.

Birçok ticari güvercin beslemesi mevcuttur. Performans ve iyi sağlık yüksek bir öncelikse, kaliteli bir yem gereklidir.
Su, sağlıklarının yanı sıra tüylerinin durumu için de gereklidir. Gün boyunca taze ve temiz su bulundurulmalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar