Telgraf Nedir ? Telgraf Nasıl Çekilir ? Telgraf Tarihçesi Nedir ?



           
              Telgraf Nedir ?




















Telgraf nedir? Bir telgraf, bir telgraf üzerinden gönderilen bir iletişimdir . Tipik olarak, bir telgraf operatörü iletişimi alır ve daha sonra alıcı için yazar. Telgraflar telefon üzerinden de iletilebilir. Telefonların ve interneti iletişim için yaygın olarak kullanmadan önce, telgraflar aceleyle bilgi aktarmanın en iyi yoluydu; Bugün, telgraflar dünyanın birçok yerinde oldukça nadirdir ve Batı'daki insanlar bazen telgraf gönderip alabilen bir şirket bulmakta zorlanabilirler.


1. Çizgisiz beyaz bir dosya kağıdının sol üst kısmına telgrafı alacak olanın kişinin adı,soyadı ve de  açık adresi yazılır.
2. Telgraf çekmenize neden olan konu,kısa ve öz olarak ifade belirtilir.
3. Sağ alt köşeye gönderenin adı ve soyadı yazılmalıdır.
4. Telgraf metninin altına bir çizgi çekilir. Bu çizginin altına gönderen kişinin adresi yazılır. Bu bilgi, alıcının bulunmaması durumunda telgrafın iadesi için gereklidir. Ücrete tabi değildir.


Telgraf Tarihçesi

Telgraflar, mucitlerin mesajları iletmek için kullanılabilecek ticari olarak başarılı telgraf sistemleri geliştirdiği 1800'lerde kullanılmaya başlandı. Başlangıçta telgraf sadece teller üzerinden gönderilebildi, 1895'te kablosuz telgraf çıkışıyla hızlı iletişim daha da kolaylaştı. 

Bununla birlikte, telgraf, kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurmak için kodlanmış bir alfabe kullanmasıyla çok kaba bir iletişim yöntemini temsil etti.
Telgraf, hattın bir ucuna bir telgraf anahtarı ile girilebilen ve daha sonra ilgili bir anahtarla veya operatör tarafından takılabilen kulaklıkların kullanılmasıyla girilebilen elektrik sinyallerinin iletimini içerir. Dünyanın dört bir yanındaki telgraf operatörleri , mesaj göndermek için nokta ve tire dizilerinden oluşan bir alfabe olan Mors Kodu'nu kullandı .




Birisi bir telgraf göndermek için bir telgraf ofisine geldiğinde, iletilmesini istediği şekilde yazar. Süreç zaman alıcı olabileceğinden, çoğu insan tam mesajlar yazmaktan çok kısaltmalara ve atlanan kelimelere dayanan çok özel bir yazı stili kullanır. 

Noktalama işaretleri de bir telgrafta yazılmalıdır, en ünlü yazılı noktalama işaretleri bir süre "DURDUR" ve ayrıntılar genellikle minimumda tutulur.
Telgraf operatörü, mesajı alıcıya en yakın telgraf ofisine iletir ve alıcı operatör, mesajı alıcı tarafından okunabilmesi için yazar. 

Birçok telgraf şirketi, telgraf şirketi çalışanının telgrafı alıcının evinde veya işyerinde bırakmasıyla birlikte tarihsel olarak teslimat hizmeti sunmuş olsa da, insanlar telgraf ofislerinde de mesaj alabilirler.

Telgraflar tarihsel olarak hızlı bir şekilde iletilmesi gereken kritik bilgiler için kullanıldığından, bir telgrafın gelişi acil bir duruma işaret edebilir. Birçok askeri, telgraf çocuğunu savaş zamanında korkunç bir figür haline getiren savaştaki ölüm veya yaraları ailelere bildirmek için telgraflar kullandı, ancak telgraflar bebeğin doğumu gibi iyi haberler de getirebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar