Zoom Uzaktan Eğitim Programı Nedir,Nasıl Kullanılır ? Zoom Programı Nasıl Kurulur ?

Zoom Uzaktan Eğitim Programı Nasıl Kullanılır ?Zoom Programı Nasıl Kurulur ?



Dünya Coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele ederken dünyanın dört bir yanında her alanda olduğu gibi eğitim alanında da aksamalar meydana geldi.Şu an için evlerinden online ders verme yoluna giden eğitimcilerin imdadına ise son yılların popüler programı zoom uzaktan eğitim programı koştu. Sosyal mesafenin korunması yoluna gidilen her alanda bu programın kullanılması mümkün,Önemli toplantılar,görüşmeler ve eğitimler bu program üzerinden kullanılmaya başlandı.Bu yayınımızda Zoom Uzaktan Eğitim Programı Nedir? Zoom Uzaktan Eğitim Programı Nasıl Kullanılır? ve Zoom Uzaktan Eğitim Programı Nasıl Kurulur ? Zoom ile Online Ders Nasıl Anlatılır? Zoom'a Nasıl Kayıt Olunur? sorularınızı yanıtlayacağız.


Zoom Uzaktan Eğitim Programı Nedir?

Zoom nedir? Birden çok kişinin aynı anda online olarak katılımı sağlanabilen sesli ve görüntülü görüşmelerin yapılabildiği uzaktan iletişim kurma programıdır.İlgili şirket tam 9 sene önce Amerikan(Çin Kökenli) iş insanı Eric Yuan tarafından kuruldu. İlk yıllarından itibaren popüleritesini arttırmaya başlayan şirket 2019 yılında halka arz edildi ve piyasa değeri 16 Milyar Dolara yükseldi.

Zoom Programı Nasıl Kurulur? Program Kurulum Rehberi 

Öncelikle bu siteden zoom.us programın yer aldığı ana sayfayı açıyoruz.İlgili ekran açıldıktan sonra ilk olarak sağ üstten Sign Up Free seçeneğine tıklıyoruz ve çıkan ekrana kendi email adresimizi yazıyoruz ardından Sign Up seçeneğine tıklıyoruz. Evet şu an girmiş olduğumuz email adresimize program indirme linki gitti, email adresimize gelen linke tıklayıp hesabımızı aktive ediyoruz.

Ardından Activate Account seçeneğine tıklayarak üyeliğimizi aktif ediyoruz ve kullanıcı adı ve şifremizi oluşturuyoruz..

Ardından zoom.us/download linkinden  programı bilgisayarımıza indiriyoruz. 

işlem tamam şimdi kurmuş olduğumuz programa tıklayarak  Sıgn In bölümünden kullanıcı adımızı ve şifremizi girerek oturum açıyoruz.

Ardından tarafımıza program tarafından verilmiş olan İD no ve şifreyi diğer katılımcılarla paylaşıyoruz. 

Sizin oturumunuza katılmak isteyen kullanıcılar (öğrenciler) üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra kendi bilgisayarlarına indirmiş oldukları zoom programına giriş yapacaklar ve Join a Meeting bölümüne tıklayacaklar ve sizin İD ve şifrenizi girerek oturumunuza katılacaklar.


Zoom Programı Uzaktan Eğitim Nasıl Verilir ? Zoom Online Eğitim Nasıl Yapılır ?

Program indikten sonra program ana ekranı üzerinde yer alan Online Derse Katılma,Ders Planları oluşturma gibi farklı ingilizce terimler yer alıyor.

Programda,Online Ders Yapmak İçin New Meeting, Yeni Bir Online Derse Katılmak İsteyen Öğrenciler Join , Ders Planlama Kısmı ise Meetings olarak yer alıyor.

Programa girdikten sonra yeni bir ders başlatmak isteyenlerler New Meeting ikokuna tıklayacak,ardından program tarafından size verilen Meeting İD numarasını ders anlatacağınız gruptaki öğrencilere vereceksiniz. Zoom programını indirmiş ve kurmuş olan öğrenci sizin dersinize katılmak istediğinde Bu İD numarasını girerek dersinize katılabiliyor. Start Meeting tuşuna bastıktan sonra öğrencilerinizle paylaştığınız derse başlayabiliyorsunuz. İlgili ekran açıldıktan sonra öğrencilerin de bulunduğu ekranı göreceksiniz ve bu ekran üzerinden ilgili ses ve görüntü ayarlamalarını yapabileceksiniz.

NOT: Android ya da İos telefonunuza isterseniz uygulama mağazanızdan zoom programını indirebilir ve bu şekilde de kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar