Badem Yağı Nedir ? Badem Yağı Faydaları Nedir,Badem Yağı Ne İşe Yarar ?


 Peki badem yağı nedir ? , badem yağının cildi faydaları nelerdir?, badem yağının yüze faydaları nelerdir ? badem yağı ne işe yarar ? Tatlı badem yağının faydaları nelerdir ?
Badem Yağı Nedir ? Badem Yağı Faydaları Nedir Ne İşe Yarar ?




Cildimiz her şeyimiz !!! Bu mucizevi badem yağı ile cildinizin ihtiyacı olan tüm besinleri karşılayacaksınız. Peki badem yağı nedir ? , badem yağının cildi faydaları nelerdir?, badem yağının yüze faydaları nelerdir ? badem yağı ne işe yarar ? Tatlı badem yağının faydaları nelerdir ?

Badem yağı nedir ? Tatlı bademlerden preslenmiş hafif yumuşatıcı bir yağdır . Bu pürüzsüz yağ cilde hızla emilir ve dokunuşta pürüzsüz hisseder. Yüz cildi hassastır ve en çok  güneşe ve elementlere maruz kalır. Yüz için badem yağı, hassas yüz cildini sağlıklı, esnek ve elastik tutmak için besleyen nazik bir nemlendirici yağdır.

Tatlı badem yağı ne işe yarar ? İyi bir nemlendirici yağ cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Cilt sağlıklı tutan doğal yağlar üretir, ancak yaşla birlikte bu yağların üretimi yavaşlar. Yeterli yağ olmadan ince çizgiler görünmeye başlar. Badem yağı cilde nüfuz eder, hücreleri doldurur ve ince çizgilerin doğal olarak en aza indirilmesine yol açar.


 Peki badem yağı nedir ? , badem yağının cildi faydaları nelerdir?, badem yağının yüze faydaları nelerdir ? badem yağı ne işe yarar ? Tatlı badem yağının faydaları nelerdir ?
Badem Yağı Nedir ? Badem Yağı Faydaları Nedir Ne İşe Yarar ?


Sert ürünlerle yıkanmanın yanı sıra rüzgar ve soğuğa maruz kalma da hassas nemli yüz cildini sulandırabilir. Yüz için badem yağı, temizlikten sonra kullanılabilen hafif besleyici bir yağdır. Yumuşatıcı, cildi yumuşatan ve pürüzlü, kuru alanları ve tahriş olmuş lekeleri yatıştıran bir ürün veya yağdır. Doğal yumuşatıcı bir yağ olarak badem yağı, sağlıklı cildin parlak kalmasını sağlamak ve kuru, hasarlı ve tahriş olmuş cildi onarmak ve rehidrate etmek için kullanılabilir.

Hafif, hafif kokulu bir yağ olan badem yağı, kaliteli doğal ürünlerde yaygın olarak baz yağ olarak kullanılır. Yüz yağları, yüz temizleme balsamları ve yüz kremleri baz olarak badem yağı ile yapılabilir. Ayrıca yüz ve vücut masaj yağları ve aromaterapi için bir temel olarak kullanılır .


Badem yağının faydasından birisi de yüz için oldukça besleyici olmasıdır.Yüz için badem yağının bu kadar besleyici olmasının nedenlerinden biri, omega 9 veya oleik asit adı verilen esansiyel bir yağ asidinin yüksek yüzdesidir. Oleik asit yüzde 70 veya daha fazla badem yağı oluşturur. Bu, badem yağına derinlemesine nüfuz eden, yumuşatıcı ve nemlendirici özelliklerini veren birincil moleküllerden biridir.

Yüz ve vücut için badem yağı, yaygın olarak gıda olarak kullanılan bademlerden gelir. Acı bademine yakın fakat zehirli olan bir cilt yağı olarak uygun değildir. Acı badem yağı yüksek miktarda siyanür ve diğer zehirler içerir. Topikal olarak kullanmak için çok toksiktir. Acı badem esansiyel yağı , yiyecekleri lezzetlendirmek veya yüz bakım ürünlerine koku eklemek için kullanılabilir, ancak sadece zehir bileşiklerini çıkarmış olan gıda sınıfı yağ kullanılmalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar