Bektaşi Üzümü Nedir ? Bektaşi Üzüm Özellikleri Nelerdir ?


Bektaşi Üzüm Nedir ?

Bektaşi üzümü nedir ? Bektaşi üzümü yüzlerce çeşitte gelen küçük yuvarlak bir meyvedir. Çoğu bitki uzmanı, en erken çeşitlerin Kuzey Afrika'da olduğunu ileri sürmektedir, ancak meyve artık Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika'da yaygın olarak yetiştirilmektedir.Bektaşi üzümü 0.91 - 1.52 m yüksekliğinde bir çalılık üzerinde büyür. Çalıların dikenleri vardır, meyveleri ellerde biraz sertleştirir. 


Kuzey Amerika'da bektaşi üzümü mevsimi Mayıs'tan Ağustos'a kadar uzanır. Bunlardan biri en çok Haziran ayında bulunur, ancak bu sıcaklık ve yere bağlıdır. Bektaşi üzümü de daha sert sıcaklıklara dayanıyor gibi görünüyor. Don ve kar olan bölgelerde büyümelerini kolaylaştırır.

Meyvenin kendisi genellikle yaban mersini ile karşılaştırılabilir boyuttadır . Çeşitlerine bağlı olarak yuvarlak, dikdörtgen veya gözyaşı şeklinde olabilirler ve yeşilden kırmızıdan mora kadar hoş bir renk aralığında olabilirler. Meyvenin iç eti cildin rengiyle eşleşir, ancak biraz yarı saydam bir görünüme sahiptir.Çoğu olgunlaşmamış bektaşi üzümü ekşi bir üzümle tadıyor. Olgun olanları bulmak daha zordur, ancak genellikle tattaki Muscat üzümüyle karşılaştırılırlar. Riper bektaşi üzümü elde etmek zor olduğundan, meyve tatlı tariflerinde genellikle şekerle kullanılır.



Bektaşi üzümü kesinlikle pişirme ve şekere iyi yanıt verir ve tart ve turtalar yaygındır. Benzer şekilde, kuru üzüm veya kuş üzümü yerine birçok pişmiş pudinge bektaşi eklenebilir .  Olgun bektaşi üzümü bulabilen insanlar sadece çiğ yemeyi veya meyve salatalarına eklemeyi tercih edebilir. Ayrıca yeşil salatalarda ilginç doku ve tat sağlarlar.

"Bektaşi üzümü oynama" terimi, İngilizlere ve Kanadalılara özgü deyimsel bir ifadede kullanılmaktadır. Bu deyimsel ifade, "üçüncü tekerlek" olarak adlandırılmaya çok benzer ve örneğin bir tarihte romantik olarak bağlantılı bir çifte eşlik eden bir kişi için kullanılabilir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar