Evcil Hamster Nasıl Bakılır ? Hamster Bakımı İçin Püf Noktaları >>>

Evcil Hamster Nasıl Bakılır ? Hamster Bakımı İçin Püf Noktaları >>>


Siz veya çocuğunuz için evcil hayvan hamster almayı düşünüyorsanız,hamsterların nasıl seçileceğinihamster bakmak 
için hangi malzemelere ihtiyacınız olduğunu ve yeni evcil hayvanınızı hamsterlerin nasıl besleyeceğinizi ve hamsterlerin bakımını nasıl yapacağınızı bilmeniz önemlidir. Hamster nedir? Genellikle az bakım gerektiren evcil hayvanlardır, ancak onu mutlu ve sağlıklı tutmak için uygun bakım gereklidir. Okumaya devam ederek hamster nasıl bakılır ? hamster bakımı için püf noktaları nelerdir ? Hamster nasıl evcilleştirilir ? öğrenebilirsiniz.



Evde Beslemek İçin Hamster Seçme

Hamster, çocuklar ve yetişkinler için popüler evcil hayvanlardır. Tipik olarak yaklaşık iki yıl yaşayan küçük kemirgenlerdir ve genellikle 
tek başına yerleştirildiklerinde en iyisidirler. Hamsterlar çeşitli renk ve ırklarda gelir ve farklı ırklar ayırt edici özellikler için bilinir.


Sağlıklı Bir Hamster Seçin

Evcil hayvan dükkanındaki her hamster sağlık açısından uygun değildir Aktif bir hamster için,ıslak arka uca veya sulu gözlere sahip olmayan bir hamster seçin . Her iki göz açık olmalı ve ideal olarak hamster seçerken kafesin etrafında yemek yiyor veya koşuyor olmalı. Hamster hastalıkları çok yaygın olduğundan alırken çok dikkatli olunmalıdır.

Bakımı kolay bir hamster seçmek de dikkate alınması gereken bir başka faktördür. Genç hamsterlar, kötü deneyimler yaşamış veya insan etkileşimi yaşamamış yaşlı hamsterlardan daha kolay eğitilir ve evcilleştirilir.


Hamster Kafesleri ve Malzemeleri



Bir çok farklı hamster kafesi mevcuttur. Birkaç kafes  size serin görünebilir, ancak çok fonksiyonel değildir ve temizlenmesi son derece zordur. Renkli tüplü kafesler bunun iyi bir örneğidir, ancak balık tankları uygun havalandırma olmadığından hamsterlar için iyi bir seçenek değildir. Ayrıca, daha küçük hamster ırklarının daha büyük Suriye çeşitlerinden farklı kafes gereksinimlerine sahip olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekebilir, çünkü kafes tel aralığı bir hamsterın kaçıp kaçamayacağını belirleyebilir . İyi havalandırması olan, temizlenmesi kolay, bir hamster için koşup keşfedecek bir alana sahip olan ve hamsterınızın kaçmasına izin vermeyen bir kafes seçin. 

Hamster kafesinin içinde ne olmalı ? 
Yumuşak ve emici yataklar, bir su şişesi, bir egzersiz tekerleği, çiğneme oyuncakları, bir ev ve yemek tabağı sağlamanız gerekir. Hamsterların, ahşap, karton, plastik ve çiğnenebilecek diğer öğelerin kasanın içinde çok uzun sürebilemeyeceği şekilde sevdiğini ve çiğnemesi gerektiğini unutmayın.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK SURİYE HAMSTER ÖZELLİKLERİ NELERDİR? SURİYE HAMSTER NASIL BAKILIR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>

Hamster Beslenmesi Nasıl Olmalıdır ?

Çoğu insan, bir hamster tohumunun mağazadan satın alınan bir torbasının en iyi
 şey olduğunu varsayar, ancak aslında onları
 sağlıklı ve mutlu tutmak için çeşitli proteinlere , meyvelere ve sebzelere ihtiyaç duyarlar . Hamsterlar tohum karışımlarından ne yemek istediklerini özellikle seçebilir ve bu nedenle bu şekilde beslenme ile dengeli bir diyet almazlar. Ancak bir tohum karışımı 
yerine peletlenmiş bir diyet sunar ve çeşitli diğer güvenli gıdalarla takviye ederseniz, hamsterınıza gelişmesi için gereken her şeyi sağlayabilirsiniz.





Hamster Nasıl Evcilleştirilir ?

Hamsterlar çok tatlı küçük evcil hayvanlar olarak evcilleştirilebilir, ancak çoğu kişi hamster ısırıklarının kesinlikle eğlenceli olmadığını bilirler . Genç hamsterların evcilleştirilmesi genellikle daha kolaydır, ancak hamster'ınıza ürkütmediğinizden emin olarak ısırmamalarını öğretmeye başlayabilirsiniz. Uyandırmamaya çalışın ve bunun yerine lezzetli bir muamele kullanarak elinize tırmanmaya ikna edin. Bu, zamanla güvenini kazanacak ve ısırılmayı önlemek için hamsterınızı evcilleştirmenize ve tutmanıza izin verecektir. Hamsterlar agresif evcil hayvanlar değildir, ancak korkar veya korkarlarsa ısırırlar.

Hamster İçin Oyuncaklar


Hamsterların aktif olması ve zenginleşmesi gerekir, böylece sıkılmadan ve aşırı kilo almazlar. Ayrıca dişlerini düzgün tutmak için çiğneme oyuncaklarına ihtiyaç duyarlar. Hamster oyuncaklar çeşitli şekillerde mevcuttur.

Doğru ağız bakım için etkili oyuncaklar mevcuttur edilebilir yine bir 
egzersiz tekerleği ile istedikleri kadar hareket edebilirler ve aşırı 
kilo alımının önüne geçinmiş olur. 

Bir hamsterın kafesinin dışında sevimli bir şekilde dolaşmasına izin vermek için özel toplar da satın alınabilir ve sevimli evler ve hamsterınıza bol miktarda egzersiz yapmak için diğer tırmanılabilir seçenekler mevcuttur.

Damızlık Hamster

Hamster yetiştiriciliği sıradan hamster sahibinin yapması gereken bir şey değildir. En iyisi, belirli nitelikler ve mizaçlar için üreyen hamster yetiştiricilerine bırakılır, ancak kazalar olur. Birçok şüpheli yeni hamster sahibi , bir evcil hayvan dükkanından satın aldıktan sonra kendilerini hamile bir hamster ile bulur . Hamile bir hamster için ekstra yiyecek ve kafes içindeki sessiz bir yuvalama alanının sağlanması gerekir.




Yorum Gönder

0 Yorumlar