Suriye Hamster Özellikleri Nedir ?

Suriye Hamster Özellikleri Nedir ? | Suriye Hamster Bakımı Nasıldır ?  >>>

Suriye hamster özellikleri nelerdir ? Suriye hamster, altın hamster veya süslü hamster (evet, bu türün birçok adı vardır) küçük evcil hayvanlar için en popüler seçimdir. Suriye hamster evcilleştirmek kolaydır ve çocuklarla da iyi geçinirler. Bu hamster, vahşi nüfusun "savunmasız" olduğu düşünülen kuzey Suriye ve Türkiye'nin güneyindeki kurak bölgelerinden bulunmaktadır.  Ancak, 1930'larda, küçük memelileri hayvan testi denekleri olarak kullanan Avrupalı veterinerler tarafından başarılı bir üreme sürecine öncülük edildi. Bugün, Amerika Birleşik Devletleri'nde başarılı evcil hayvan yetiştirme operasyonları, bu hamsteri evcil hayvan mağazalarında en uygun ırklardan biri haline getirmektedir. 

Suriye Hamster Özelliklerini öğrenmek için okumaya devam ediniz...

Suriyeli Hamster Özellikleri 

ORTAK İSİM : Suriye Hamster

BİLİMSEL ADI : Mesocricetus auratus

YETİŞKİN BOYUTU : Yetişkinler 12-18 cm  uzunluğunda büyür ve 140 ila 200 gr ağırlığındadırlar.

YAŞAM BEKLENTİSİ : 3 ila 4 yaş

BAKIM ZORLUĞU : Başlangıç

Suriye Hamster Kafesleri Nasıl Olmalıdır ?

Suriyeli hamsterlar koşmak ve oynamak için büyük kafesleri tercih ediyorlar  Geleneksel bir tel örgü kafes, plastik modüler bir çeşitlilikte bir kafes veya sıkıca oturan bir örgü kapaklı standart bir cam akvaryum onu mutlu etmeye yeter. Ayrıca , egzersiz tekerleği, saklanmak için tünel oyuncakları, bir köprü ve diş hijyeni ve bakımı için ahşap çiğneme blokları da dahil olmak üzere evcil hayvanınızın oyuncakları için de bolca alana ihtiyacınız olacak .

Hamsterlar saklanıyor, böylece bir köşeye yattığında da orda uyuyabiliyorlar. Evcil hayvan mağazaları çok çeşitli çekici korunaklar sağlar veya isterseniz kendiniz ahşaptan veya seramik bir saksıdan yapabilirsiniz. Yatak takımları için kavak talaşı, saman veya rendelenmiş kağıt gibi malzemeler kullanın. Hamster, yatmak için güvenli bir yer yapmak için yataklarını yığmaktan keyif alacaktır. Pamuklu yatak kullanmayın - bu küçük hayvanlar için boğulma tehlikesi oluşturur.


Suriye Hamster Özellikleri Nedir ?



Master Beslenmesi Nasıl Olmalıdır ?

Suriye hamsterınıza elma, brokoli, havuç, karnabahar ve armut şeklinde meyve ve sebze takviyesi ile fındık, tahıl ve tohum diyetini (genellikle mağazadan alınan hamster gıdalarında zımba olarak dahil edilir) besleyin . Suriyeli hamsterlar omnivorlar olduğu için ara sıra bir böcek veya haşlanmış yumurtanın muhafazasına atılması ekstra protein atışı sağlar. Suriye hamsterinin küçük, komik bir yeme alışkanlığı var. Yiyeceklerini yanaklarına koyuyorlar ve yanakları boşalana kadar bu depolanmış yiyecekleri sık sık yemeye devam ediyorlar.

Hamsteriniz için her zaman temiz bir su kaynağı sağlayın ve günlük olarak değiştirdiğinizden emin olun. Vakum etkili su şişeleri, bir içme borusu ile birlikte, favori seçimdir. Yine de, bazı hamster sahipleri, su şişesinin ağzından içmek ikinci doğa haline gelene kadar hem bir su kabı hem de bir şişe sağlamayı sever.

Hamster Sağlık Sorunları

Suriyeli hamster cesur yaratıklardır, bu da onları diğer hamster çeşitlerinden daha az hastalığa eğilimli kılar. Ancak, dikkat edilmesi gereken birkaç koşul vardır. Islak kuyruk - genellikle stres ve bakteri çoğalmasıyla ilişkili bir mide enfeksiyonu - bu cinsi etkileyen en yaygın sağlık sorunudur.Islak kuyruktan şüpheleniliyorsa, hamsterinizi antibiyotiklerle tedavi edime ihtiyacı için  veterinere götürün. Hızlı bir ilaç yolu enfeksiyonu temizlemeli ve evcil hayvanınızı normale döndürmelidir.

Hamster ayrıca kürk ve kulak akarları, soğuk algınlığı veya bir tümör büyütebilir. Akarlar, steril yataklar (saman yerine) kullanılarak ve muhafazanın düzenli olarak temizlenmesi ile önlenebilir. Soğuk algınlığı, insanlarınkine benzer semptomlar verir ve bir veteriner tarafından tedavi edilmesi gerekir. Ve tümörler genellikle daha yaşlı hamsterlarda ortaya çıkar ve iyi huylu veya kötü huylu olabilir. Yumru türünü belirlemek ve daha fazla tedaviyi tartışmak için veterinerinizden bir randevu alın.

Suriyeli Hamster'ın Rengi

Çoğu suriye hamsterının doğal rengi altın kahverengidir (hafif bir göbekle). Agouti geni nedeniyle Suriyeli hamstrlerin tüyleri hem koyu hem de açık tonlarla bantlanmıştır. Ayrıca yanaklarında çenelerinden kulaklarına doğru koyu işaretler bulunur. Seçici üreme yoluyla, farklı hamsterlar renk, desen ve tüy uzunluğunda çeşitli varyasyonlar gösterebilir. Uzun tüylü hamsterlar uzun, akan katlara veya vücutlarına dağılmış birkaç tüy uzunluğuna sahip olabilir. Testesteron nedeniyle, erkek uzun tüylü Suriyeliler, arkalarında soluk renkli bir "etek" ile tamamlanan en güzel katlara sahiptir.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar