En Güzel 55 Farklı Kedi Türleri,Cinsleri,Irkları ve Özellikleri >>>

kedi cinsleri,kedi türleri,kediler,kedi ırkları,kedi özellikleri,en güzel kediler,en tatlı kediler,en sevimli kediler,kedilerin özellikleri,yavru kedi,kedi fiyatları
En Güzel 56 Farklı Kedi Türleri,Cinsi,Irkları ve Özellikleri  >>>

KEDİ TÜRLERİ,CİNSLERİ VE IRKLARI HAKKINDA BİLGİ

Kedi cinsleri,kedi türleri,kedi ırkları nelerdir?



Yüzyıllardır insanoğlunun en yakınında olan sevimli patiler-kediler-,dost tavırları,zeki hareketleri ile kendilerini sevdirmişlerdir.Siz de bu sevimli patileri -kedileri- yakından tanımak ve özelliklerini bilmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Bu yayınımızda 55 farklı kedi türü,cinsi ve ırkını bulabileceksiniz. Her hayvanda olduğu gibi sevimli patilerimizde de birbirinden farklı cinsler bulunmakta.Bir kedi satın almak istiyorsanız ve özellikle alacağınız olan kedi türü popülerse biraz fazla ücret vermeye hazırlanmalısınız. Her bir kedi cinsi fiziksel görünümlerine göre farklılıklar gösterebiliyor,kimisi çok tüylü,kimisi çok kısa kimisi ise çok kaslı ve tüysüz !!! Peki sizin kedinizin ırkı hangisi olmalı ? 

Bir çok kişinin dile getirdiği gibi kediler nankör,vefasız ve umursamaz değildir,her zaman onların dostluğunu,vefasını ve yoldaşlığını yanınızda hissedeceğinizden şüpheniz olmasın.  Bu yayınımızda dünya tarafından kabul edilmiş kedi cinslerini tanıyacaksınız. Okumaya devam ediniz !!!



İşte karşınızda 55 farklı en güzel,en tatlı kedi türleri,cinsleri ve ırkları:


                          1- AMERİCAN BOBTAİL KEDİSİ


AMERİCAN BOBTAİL KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Amerikan Bobtail orta ila büyük boyuttadır.İlk bakışta kaslı, atletik ve güç izlenimi veriyor. Yarı-kobi biçimidir.Uzun boylu. Fit  göğsü ve güçlü kalçaları var. Erkekler genellikle dişilerden daha çok gelişir..
Paltosu  : Amerikan Bobtail'in 2 çeşidi mevcuttur: Birincisi kısa tüylü ve ikincisi orta tüylü. Her seferinde tüyler dağınıktır ve daha çok yaka, kuyruk, göbek ve arka kısım düzeyinde bulunur. Mevsimsel bir varyasyona izin verilir.
Rengi: Amerikan Bobtail standardı çok zor değil çünkü bu kedi ile mümkün olan tüm formatlarda tüm renkleri barındırabiliyor.
Başı : Hafif düz yüzeyi olmayan geniş kafa. Güçlü çeneleri görülebilir. Profilde, hafif kavisli bir burnu ve hafif bir duruşu olan bir kafa görebiliriz. Yanaklar dolu ve çene güçlü.  
Gözleri : Büyük, oldukça geniş, oval şekilli ve kulağın tabanına açılı. Renk genellikle mümkün olduğunca üniforması ile eşleşir :) 

Kulakları : Amerikan Bobtail'in kulakları orta büyüklükte, tabanlarında geniş, açık ve oldukça alçaktır. Sonunda tüylerle hafifçe yuvarlanır.
Kuyruğu : 2 ila 10 cm arasında ölçüldüğü için oldukça kısadır. Asla kanca noktasının ötesine geçmez.

2-AMRERİCAN CURL KEDİSİ


AMERİCAN CURL KEDİSİ ÖZELLİKLERİ



Vücudu : American Curl, standardının söylediği gibi orta büyüklükte, yarı yabancı bir formattır. Zarif ve dikdörtgen nitelikli bir gövdeye sahiptir. Uzunluğu, omuzlarının yüksekliğinden daha önemlidir. Erkek genellikle dişiden daha büyüktür. Ayrıca baktığımızda güzel bir bakış, tonlu bir kas sistemini ve ince bir kemik yapısını algılıyoruz.
Paltosu  : American Curl, uzun kıllı olduğu gibi kısa kıllı da olabilmektediler,2 türü vardır. Birincisi, neredeyse astarsız olarak ipeksi tüylere sahiptir. İkincisi uzun kürk yerine yarı uzun bir kaplamaya sahiptir. 
Rengi: American Curl'un standardı kuzeni American Bobtail'e benziyor. 
Başı : Orta büyüklükte ve üçgen şekilli, oldukça uzun ve daha az geniş. Burun yuvarlatılmış konturlara sahiptir, çene sağlamdır.   
Gözleri : Kafanın geri kalanıyla orantılı olarak oldukça büyüktür. Ceviz şekilli ve iyi aralıklıdır. Tüm renkler standart  kabul edilir, ancak en canlı olanı tercih edilir.  
Kulakları: American Curl'un kulakları onu özel ve eşsiz kılıyor. Başın üstünde kavislidirler ve 90 ° ila 180 ° geri giden bir yay oluştururlar. Oldukça büyükler ve iç kısımda kılları var. Bununla birlikte, kulaklarının orijinal şekli kedinin doğal hareketlere sahip olmasını engellememelidir.
Kuyruğu : 2 ila 10 cm arasında ölçüldüğü için oldukça kısadır. 
3- AMERİCAN SHORTAİR KEDİSİ 


AMERİCAN SHORTAİR KEDİSİ ÖZELLİKLERİ



Vücudu : Orta kaslı, oldukça kaslı, ince.
Paltosu : American Shortair Formunun kısa, kalın ve düzenli bir kaplaması var. Kaplaması, aşırı koşullarda bile açık havada yaşamasını sağlayacak şekilde çok dayanıklıdır. Böylece soğuğa çok iyi dayanır.    
Rengi : Birçok renk kabul edilir. Çikolatadan lilaya kadar değişir. American Shortair en iyi gümüş klasik tekir elbisesi ile bilinir. Kontrast siyah izleri olan parlak gümüş bir arka plan.
Başı : Oldukça gelişmiş yanakları ve kare bir ağızlığı olan yuvarlak bir başı vardır.  
Gözleri: Amerikan Shortair'in gözleri özellikle aralıklı, yuvarlak, yüzle mükemmel bir uyum içindedir. Ne çok büyük ne de çok küçük. Renk genellikle kedinin paltosuyla uyumludur.  
Kulakları : Hafif aralıklıdır ve ortalama olarak kabul edilen bir boyuta sahiptirler.    
Kuyruğu : Tabanda kalın bir kıl tabakası ile oldukça uzundur.


4- AMERİCAN WİREHAİR KEDİSİ
                                         

AMERİCAN WİREHAİR KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Amerikan Wirehair, ince bir görünüme sahip oldukça kaslı bir kedidir. Vücudu orta büyüklüktedir.İlk bakıldığında oldukça dengeli ve güçlü  görüntü veriyor. Göğsü oldukça büyüktür.
Paltosu : Amerikan Wirehair, 3 kat kaplamaya sahiptir: kapak kat, ikincil kat ve astar. Kaplaması dalgalı, pürüzlü ve yer yer biraz kıvırcıktır. Bazen diğer kedilerden ayıran yerlerde ise karmaşık renk görülür. Kürk kısa, yoğun, parlaktır. Bu durum onu hava şartlarından korur.    
Rengi : Renk noktası, çikolata ve leylak hariç birçok renk standart tarafından kabul edilir.
Başı: Ayrık elmacık kemikleri ile yuvarlaktır. Çene kare şeklindedir ve burun üzerinde ince dalgalı bıyıklar vardır. Yanaklar güçlü. Yüz gibi burun da oldukça kısadır.   
Gözleri : Geniş aralıklı, badem şeklindedir. Yumuşak bir görünüm sunuyor.
Kulakları : Orta boy büyüklüktedir. Uçları hafif yuvarlanır.    
Kuyruğu : Uzun, ince ve ucunda yuvarlaktır.

5. ANKARA KEDİSİ


ANKARA KEDİSİ ÖZELLİKLERİ



Bedeni : Ankara kedisinin ince bir vücudu var. Tüylerinin altından kaslarını göstermek istiyor gibi. Gövdesi, toplam ağırlığı 5 kg'ı geçmediği için özellikle çevik ve esnek olmasını sağlar.
Paltosu  : Orta ve uzun paltosu var. Özellikle karnı ve göğsü seviyesinde. Paltosuna dokunmak çok hoş. Çok az astarı var.
Rengi : Çikolata, tarçın, leylak veya açık kahverengi renkler kabul edilmez. Diğer tüm renklerr tolere edilir. Beyaz renk Ankara kedisi için en popüler olanıdır.
Başı : Başı vücudun geri kalanına kıyasla oldukça küçüktür. Yumuşatılmış uçları olan bir üçgen oluşturur.
Gözleri: Hafif önyargılı, oldukça büyük ve badem şeklindedir.  
Kulakları : Ankara kedisinin kulakları oldukça büyüktür, üst uç biraz yuvarlatılmış olsa bile sivri uçludur. Biraz saçları var.     
Kuyruğu : Çok fazla tüyü var. Tabanda oldukça geniş ve daha sonra yavaş yavaş azalıyor.

6- BALİNESE KEDİSİ


 BALİNESE KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Bedeni : Balinese'nin ince bir vücudu var. Zarif ve orantılı olarak iyi inşa edilmiş. Orta büyüklüktedir. Çerçevesi, doğası gereği çok ince olmasa bile, iyi olarak nitelendirilir.
Paltosu  : Balinese'nin ortadan sona doğru değişen bir ceketi vardır. İpeksi ve tüm vücut ipeğimsi şekilde kaplanmıştır. Astarı yoktur. Tüyün kalitesi onu örneğin bir Siyam'dan ayıran şeydir.  
Rengi : Balinese standardı birçok rengi kabul eder. Ana desen renk noktasıdır (vücuttan daha koyu uçlar). Geri kalanı için elbise  mavi, çikolata, krem
​​veya kırmızı ve leylak olabilir.
Başı: Balinese'nin başı birincil özelliğidir. Başı yuvarlak ve üçgen. Bu ona görkemli bir hava verir. Bununla birlikte, başlangıçta, Balili'nin yuvarlak bir kafası vardı. Ancak, farklı ırksal geçişler bu kadar belirgin hale gelen bu morfolojiyi değiştirmiştir.
Gözleri : Badem şeklinde ve mavi renktedirler.  
Kulakları : Balinese'nin kulakları oldukça büyük ve sivri, incedir.
Kuyruğu : Oldukça iyi tedarik edilir ve hafifçe taşınır. Tüy gibi görünebilir.  


7- BENGAL KEDİSİ


BENGAL KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Orta boylu Bengal, kaslarının ortaya çıktığı bir vücuda sahiptir. Güçlü bir kedi.
Paltosu : Çok ipeksi, Bengal kaplaması pürüzsüz, oldukça kısa ve çok yoğun.  
Rengi : Tanınmış Bengal'in Benekli  veya Ebru paltoları vardır .  Birincisi leoparlarınkine benzerken ikincisi yatay benekliğe karşılık gelir. Kaplamasının birkaç rengi olabilir: kahverengi, fildişi ve krem, mavi veya kahverengi lekeler.
Başı : Vücudunun geri kalanına kıyasla geniş, oldukça uzun bir kafası var.
Gözleri: Gözleri yuvarlak, oldukça büyük ve aralıklıdır. Kaplamaya bağlı olarak yeşil, altın veya mavi olabilirler.
Kulakları : Sonunda oldukça küçük ve yuvarlak üçgen şekiller.  
Kuyruğu : Tabanda kalın ve sonunda daha ince.


8-BİRMAN KEDİSİ


BİRMAN KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Birman kedisi orta vücut yapısı olarak tanımlanan özellikler göstermektedir.Kibar, akıllı ve nezaketli karaktere sahiptirler
Paltosu :İpeksi ve pürüzsüz özellikler sunar.
Rengi :
Krem rengi, mavi, kahverengi ve leylak renkleri bulunur. 
Başı :Oldukça yuvarlak, geniş bir kafası ve iyi çeneleri var                               
Gözleri:Gözleri yuvarlak ve mavi renktedir
Kulakları : Kulakları yuvarlak uçludur
Kuyruğu : 
Orta boy kuyruk yapısı



9-BOMBAY KEDİSİ


BOMBAY KEDİSİ ÖZELLİKLERİ


Vücudu : Bombay'ın güçlü ve atletik bir vücudu var. Siyah kaplamasının dışında  "minyatür panter" şeklinde adlandırılmaz. Gövde kompakt, göğüs kafesi iyi açık. Morfolojisi garip bir şekilde Amerikan Birmanya'ya benziyor. Çevik, esnek ve canlıdır.
Paltosu  : Bombay'ın kısa, saten kaplaması var. Vücuda yakın duruyor.  
Rengi : Bombay standardı çok katı çünkü LOOF daha çok sepya tonu olan Birmanya'nın aksine jet siyahını kabul ediyor. Jet siyahı baştan ayağa mevcuttur. Beyaz noktaya izin verilmez.   
Başı: Elmacık kemikleri olmadan yuvarlaktır. Namlu geniş ve yuvarlak bir burun. Ön yuvarlanır ve durdurma işaretlenir.
Gözleri : Değerli bir taşa bile yaklaşan ve badem şeklinde muhteşem bir altın rengindeler.
Kulakları : Bombay'ın kulakları hafifçe sivri, orta boyda, geniş ve sonunda oldukça yuvarlaktır.
Kuyruğu : Orta uzunlukta.

10- BRİTİSH SHORTHAİR  KEDİSİ


BRİTİSH SHORTHAİR  KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : British Shorthair, güçlü kemikleri olan devasa, kaslı bir vücuda sahiptir. Sırtı ve omuzları geniş. Bacakları bile etkileyicidir. Dikkatli olun, yuvarlaklığı onu büyük bir kedi yapmıyor.  
Paltosu : Kısa, kompakt ve çok yoğun bir kaplamaya sahiptir, kalın bir astar ile iyi bir doğal koruma sağlar.    
Rengi : Britanya ile ilgili stenografi kendi rengine sahip değil. Tüm tonlara izin verilir, kabul edilir.  
Kafası : Kafası ırkının karakteristiğidir. Oldukça yuvarlak, geniş bir kafası ve iyi çeneleri var. Kaslı boyun başını uzatır. Burun delikleri kavisli ve açıktır.
Gözleri: Aralıkları oldukça geniş bir burun hissi verir. Bu gözlerin rengi, oldukça büyük ve tamamen açık, kedinin kaplamasına bağlı olarak değişir.   
Kulakları : British Shortair, öne eğik küçük kulaklara sahiptir. İyi yuvarlak bir başın tasarımında mükemmel uyum sağlarlar.    
Kuyruğu : Tabanda kalın bir tüy tabakası ile oldukça uzundur. Yuvarlatılmış bir uçta bitirmek için yavaş yavaş arındırır. Kedinin vücudunun yaklaşık üçte ikisini ölçer.


11- BURMESE KEDİSİ


BURMESE KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Bedeni : İngiliz Birmanyası Amerikan kuzeninden daha hafiftir. Güzel bir çerçeveye sahiptir, ancak Amerikan Birmanyasından daha az sağlamdır. Her iki durumda da, hepsi kas anlamında olan orta boy kedilerdir. Göğüsleri yeterince geniş ve arka bacakları ön bacaklardan daha yüksektir. Amerikan Birmanyası yuvarlak kalça ve omuzlara sahiptir.
Paltosu  : Amerikan Birmanyasının,  parlak ve vücuda yakın bir kısa kaplaması vardır. Astar neredeyse yok. Kürk vücuda iyi serilir.
Rengi: Birman standardı bu alanda oldukça katı. Başlangıçta, Birmanya gerçek sepya (samur) idi. Sıcak kahverengiye çıkabilen koyu bir fındık rengidir. Göbek ve boyunDA biraz daha hafiftir. Merkezi ayrıca mavi, çikolata, lila elbiseler de kabul eder. 
Başı : Amerikan Birmanya'nın kafası çok yuvarlaktır. Elmacık kemikleri çok belirgindir. Düz parça yok.Burnu oldukça kısadır. Tersine, İngiliz Birmanya'nın başı daha üçgen. Elmacık kemikleri de oldukça yüksek ve iyi işaretlenmiştir. Geri kalanı için Atlantik'teki kuzeni ile aynı özelliklere sahiptir.
Gözleri : Oldukça geniş, iyi aralıklı ve sarı renklidirler. Yeşil ve mavinin standartları için kabul edilmediğini unutmayın. Üst çizgileri eğik ve alt çizgileri yuvarlatılmıştır. 
Kulakları : Burmesenin kulakları orta büyüklüktedir. Hafif yuvarlanırlar ve öne doğru eğilirler.
Kuyruğu : Orta büyüklükte ve yuvarlak bir ucu vardır.  


12- BURMİLLA KEDİSİ


BURMİLLA KEDİSİ ÖZELLİKLERİ


Bedeni : Burmilla standartların ötesine geçen bir kedi değildir. Orta yapılı, oldukça sağlam ve yetişkinlikte nadiren 6 kg'ı aşıyor. Güçlü kasları vardır ve genellikle göründüğünden daha ağırdır.
Saçları : Burmilla bir kısa tüylü yumuşaktır. Kısa saçlı oryantal olarak kabul edilen bir kedidir.
Rengi : Cinsin standardı sadece uçlu kaplamaları   kabul eder. Yani sadece kılların ucunda bulunan bir renge sahip sağlam bir kaplama. Böylece beyaz hariç tüm renkler kabul edilir.
Başı : Burmilla'nın yuvarlak bir kafası vardır.  
Gözleri : Büyük ve yuvarlak, çok etkileyici. Siyah bir taslakları var.    
Kulakları: Üssünde geniş ve en yüksek ucunda çok yuvarlak.     
Kuyruğu : Burmilla'nın kuyruğu yüksek aralıktadır. Tabanda orta ila uzun, kalın olarak kabul edilir. Ucu kavislidir.


13- CHARTREUX  KEDİSİ
                                             

CHARTREUX  KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Chartreux'un kaslı bir vücudu, geniş omuzları, güçlü bir boynu ve bacakları vardır. İnce, seçkin.
Paltosu  : Kaplamanın orta derecede kısa olduğu düşünülür. Yünlü, su geçirmez olma özelliğine sahiptir, bu da hava ve soğuğa çok dayanıklıdır.  
Rengi : Baskın rengi, yünlü kürküne eklenen ve onu olağanüstü bir kedi yapan tek tip gri-mavidir.
Başı : Çok yuvarlak yanaklar ve dar bir burun ile oldukça yuvarlaktır.  
Gözleri : Oldukça büyükler ve özellikle soluk altından bakir renklerine kadar öne çıkıyorlar.
Kulakları: Açıkça üçgendirler ve yuvarlak başıyla mükemmel uyum sağlarlar.
Kuyruğu : Birçok kedi gibi, orta derecede uzun, ilk başta kalın ve sonra yıpranmış.


14- CHAUSİE KEDİSİ


CHAUSİE KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Bedeni : Chausie, incelikle uzun ve güçlü bir vücuda sahip bir kedidir. Vücudu oldukça kaslı. Bacakları  oldukça uzundur. Ayrıca güçlüler. Chausie eğlenmeye ve koşmaya bayılır   
Paltosu  :Chausie'nin kısa ila orta uzunlukta bir kaplaması var. Kürk vücuda yakın giyilir. Bununla birlikte, saç 4 tik bandına sahip olacak kadar uzundur. Gerçekten de saçları açık ve koyu renkler arasında değişir. Paltosu ipeksi. Genel bir bakış açısından, görünüşü vahşi bir kedininkine benzer.
Rengi : Chausie standardı sadece birkaç rengi kabul eder. 3renk basitçe tolere edilir: katı siyah, kahverengi tikli tekir ve siyah gümüş uçlu.
Başı: Chausie uzun, ama artık üçgen şeklinde değil. Minyatür bir puma ile karşılaştırılabilir. Elmacık kemikleri belirgindir ve çene güçlüdür. Burun oldukça yuvarlaktır.  
Gözleri : Geniş ve istendiği gibi bir somun veya oval bir şekle sahiptirler. Renkleri altından sarıya değişir. Açık yeşil ve fındık rengi de tolere edilir. Her şey hayvanın kaplamasına bağlıdır.   
Kulakları : Tabanda oldukça uzun, büyük ve geniş. Sonlarında yuvarlanıyorlar. Çok uzak değiller ve küçük bir saç tutamları var.  
Kuyruğu : Oldukça kısa ve en yüksek seviyeye ulaşıyor.  


15- CORNİSH REX KEDİSİ


CORNİSH REX KEDİSİ ÖZELLİKLERİ


Bedeni : Cornish Rex'in oryantal formatlı bir gövdesi var. Uzun ve derin göğüs kafesi vardır. Sırtı biraz Tazı gibi kemerli. Yuvarlak ve kaslı bir arka aks görüyoruz. Ayrıca ince, sağlam ve kaslı bacakları vardır. Ayrıca, bu kedi çok hızlı koşma ayrıcalığına sahiptir.
Paltosu  : Cornish Rex, dokunduğunda ipek gibi görünen bir kürkle ayırt edilir. Burada kısa tüylü çeşitliliğinden bahsediyoruz. Kaplaması   yumuşak, yoğun ve gür. Küçük dalgacıklar vücudu gösterir. Ayrıca küçük bıyıkları var. Kaliforniya Rex olarak bilinen uzun tüylü bir çeşidi   var. Kürkü Cornish Rex ile aynı özelliklere sahiptir. Her ikisinin de bir astarı vardır.
Rengi : Kaliforniya Rex gibi, Cornish Rex'in standardı oldukça esnektir. Gerçekten de, bu cinsi tüm olası renk ve kombinasyonlarda bulmak mümkündür. Tarçın renk bile tolere edilir.
Başı : Oldukça uzun, hepsi çok geniş değil. Profilde kafaya bakarken 2 hafif kavisli çizgiye sahiptir. Bu 2 satır, 2 dışbükey yay oluşturur. Burun oldukça geniş ve yuvarlaktır.   
Gözleri : Orta büyüklükte ve oval şekilli, iyi açık. Açılı olarak yerleştirilirler. Gözlerin rengi elbisenin rengiyle eşleşir. 
Kulakları : Konik, oldukça büyük ve kafasına yüksek yerleştirilmiş.  
Kuyruğu : Oldukça uzun ve bir kamçı gibi şekilleniyor. Vücudun geri kalanı gibi ince, çentikli bir saçla kaplıdır.


16- DEVON REX KEDİSİ


DEVON REX KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Devon Rex orta büyüklükte, oldukça kaslı. Başına kıyasla oldukça uzun bacakları ve biraz büyük bir gövdesi vardır. 
Paltosu  : Devon Rex'in sadece ince ve özellikle yumuşak koruyucu tüyleri var. Dalgalı kürk kıvırcık ve saç üst kısımların seviyesinde yoğunlaşırken, göbek ve göğüs daha ince tüylere sahip.  
Rengi : Devon Rex'in belirli bir rengi yoktur. Hepsi kabul edilir ve tüm nüansları.
Başı : Başı oldukça küçük, vücudun geri kalanıyla orantısız.
Gözleri: Büyük ve çok açıklar. Renk gözler genellikle kaplamaya bağlıdır. Kehribar, mavi-yeşil, mavi, bakır, yeşil, altın, fındık, turuncu, sarı veya garip olabilirler.
Kulakları : Bu Devon Rex'in tuhaflığıdır: tabanda çok geniş ve en yüksek ucunda hafifçe yuvarlanmış büyük kulaklar. Biraz kılda barındırır.
Kuyruğu : Vücudun geri kalanı gibi, oldukça uzun bir kuyruk seviyesinde çok ince kürk.

17- DONSKOY KEDİSİ


DONSKOY KEDİSİ ÖZELLİKLERİ


Bedeni : Donskoy, standarda göre yarı yabancı bir formattadır, yani iyi inşa edilmiş, kaslı ve zariftir. Kasları, tüy olmaması nedeniyle geniş gün ışığında ortaya çıkar. Kasık bölgesinde biraz daha cilt görüyoruz. Geniş bir kıç vardır.
Paltosu  : Donskoy, çok katlı kıvrımları olan elastik bir cilde sahiptir. Baş, koltuk altı ve karın,kasık seviyesinde daha fazla kıvrım. Ağız, kulaklar, ayaklar ve kuyruğun sonunda bir ışık düşmesine izin verilse bile tüy yoktur. Herhangi bir manuel epilasyon, yarışmalar sırasında yasaktır ve ortadan kaldırılır.   
Rengi : Donskoy standardı tüm renkleri kabul eder. Tekir uskumru,lekeli olabilir.
Başı : Donskoy'nün alnında belirgin elmacık kemikleri ve görünür kırışıklıklar vardır. Sunulan burun orta büyüklüktedir.
Gözleri : Badem şeklindedir, aynı zamanda önyargıdadırlar. Renk Donskoy'nin kaplamasına bağlıdır.
Kulakları : Büyükler ve Donskoy kulakları hafifçe öne eğilir ve yuvarlak bir uca sahiptir.
Kuyruğu : Uzun ve incedir.  


18-MISIR MAUSU KEDİSİ


 MISIR MAUSU KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Bedeni : Mısırlı Mau'nun zarif ve oldukça kaslı bir vücudu var. Mutlaka çok büyük değildir (yaklaşık 30 cm) ve silueti oryantal kedi ile Avrupa kedisi arasındadır. Belli bir çeviklik veren bir göbek cebine sahiptir. Önden daha uzun olan bu arka bacaklar, etkileyici sıçramalar yapmasına izin veriyor. Ayrıca aşırı hızlı koşuyor.  
Paltosu : kaplaması kısa, ancak kılların 4 renk, açık ve koyu renk bandına sahip olacak kadar uzun. Dokunulduğunda, tüyleri hayvanın kaplamasına bağlı olarak farklıdır. Gümüş ve bronzda kaplaması elastik ve yumuşaktır. Siyah renkte daha iyidir.
Rengi: Sadece 3 renk kabul edilir: duman, bronz veya gümüş. Ayrıca tek bir desen: benekli tekir.
Başlığı : Oldukça belirgin bir çenesi var üçgen ama hafif yuvarlaktır. Alnında, Mısır Mau, M şeklinde bir ize sahip olma özelliğine sahiptir
. Gözleri : Yeşil renkte büyük badem şeklinde gözleri vardır.   
Kulakları : Oldukça büyükler, ancak Mau'nun başı ile mükemmel bir uyum içindeler. Kafatasının arkasına hafifçe yerleştirildi.   
Kuyruğu : Tabanda kalın ve yavaş yavaş yıpranmış.


19- EUROPEAN SHORTAİR KEDİSİ


EUROPEAN SHORTAİR KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Bedeni : European Shortair-Avrupalı-, cins standardına göre yarı yabancı niteliklere sahip bir vücuda sahiptir. Orta ila büyük boyutludur ve gövdesi bir dikdörtgen içine yazılmıştır. Oldukça geniş ve gelişmiş bir cüssesi var. Gücü gösterir ve oldukça güçlü bir kemik yapısına sahiptir. Bu güç, bu kedinin bacaklarında da bulunur.   
Paltosu  :
European Shortair kısa, yoğun ve parlak bir kaplaması var. Kürkü oldukça klasik. Aşırı astar izi yoktur.  
RengiEuropean Shortair standardı, çikolata, leylak, tarçın ve açık kahverengi hariç, neredeyse tüm renkleri kabul ettiği için çok seçici değildir. Ayrıca, birçok desen tolere edilirse, sepya ve vizon  gibi desenler için durumun böyle olmadığını unutmayın.
Başı  : European Shortair geniş olmayan,oldukça uzun bir kafası var. Oldukça yuvarlak ve bu kedi çok dolu,gelişmiş yanaklara sahip. Bu yuvarlak taraf, kafatası ve alın seviyesinde bulunur.
Gözleri : Orta ila büyük, yuvarlak ve açılıdırlar. Parlak renkler aranıyor. Klasik turuncu, sarı veya yeşildir.
Kulakları : 
European Shortair kulakları orta büyüklüktedir, tabanda geniş ve yuvarlak bir uca sahiptir.
Kuyruğu : Orta büyüklüktedir, tabanda oldukça kalındır ve yuvarlak bir uçla biten gider.

20- EXOTİC SHORTAİR KEDİSİ


 EXOTİC SHORTAİR KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Exotic Shortair, LOOF standardına göre masif niteliğinde bir vücuda sahiptir. Ek olarak, göğüs kafesi gibi yuvarlak omuzları ve kalçaları vardır ve sırtları nispeten düzdür. Büyük bir cüssesi var. Genel bir bakış açısından, herhangi bir obezite göstermeyen kaslı bir kedidir. Ayrıca bacakları kısa ve güçlüdür.
Paltosu  : 
Exotic Shortair, yarı kısadan yarı uzunluğa kadar nitelikli bir kürke sahiptir. Diğer kısa tüylü kedilere göre biraz daha uzundur. Kaplaması yoğun ve yumuşaktır. Astar oldukça kalındır, bu da tüylerini ayağa kalkmaya zorlar.
RengiExotic Shortair  tüm renkler tanınır. Yani hoşgörüsüzlük yok. Tüm bölümler de tanınır: nokta, tetik, duman, tekir.
Başı  : Exotic Shortair'in yuvarlak ve oldukça büyük bir kafası var. Geniş kafatası bir kubbe oluşturur. Güçlü, geniş yanakları ve tam elmacık kemikleri var. Burnu geniştir ve oldukça açık burun deliklerine sahiptir.   
Gözleri : Büyükler ve bir tur görünümündeler. Bu kediye tatlı bir ifade veriyorlar. Yoğun renk deseniyle rengiyle eşleşir.
Kulakları
Exotic Shortair'in kulakları neredeyse yuvarlaktır ve tabanda çok açık değildir. Kulaklarda yeterince saç olduğuna dikkat edin.
Kuyruğu : Tabanda oldukça küçük, kısa ama oldukça kalın. Yuvarlama ile biter. 


21- GERMAN REX KEDİSİ


GERMAN REX KEDİSİ ÖZELLİKLERİ 

Vücudu : Alman Rex'in standardı  yarı yabancı bir vücuda sahip. Oldukça orta büyüklüktedir ve vücudu bir dikdörtgen içine yazılabilir. Büyük ve gelişmiş bir göğüse, güçlü bir kemik yapısına ve kas gücüne sahiptir.
Paltosu  : Alman Rex, en azından dalga oluşturma biçiminde, Cornish Rex'inkine oldukça benzer bir paltoya sahip. Çünkü kaplaması kısa ve kabarık. 
Rengi: Alman Rex'in standardı tüm renkleri kabul eder. Sadece çikolata, leylak, tarçın gibi bazılardan kaçınılmalıdır.
Başı : Genişlikten daha çok uzundur ve iyi gelişmiş yanaklara sahiptir. Kafatası ve alın hafifçe yuvarlaktır. Burnu düz ve kafanın geri kalanıyla orantılı.  
Gözleri : Orta büyüklüktedir, ancak zaman zaman oldukça büyük olabilir. Yuvarlanır veya hafif bir açıyla yerleştirilir. Renkleri turuncudan yeşile sarıya değişir. Aranan mümkün olduğu kadar parlaktır. 
Kulakları: Orta büyüklükte ve tabanda oldukça geniştir. Uçları yuvarlatılmıştır. Hafif bir kat dış şekilleri çizer, içeride küçük bir tüy bulunur.
Kuyruğu : Orta büyüklükte, tabanda geniş ve kalın, yavaş yavaş küçülür. Bol miktarda nitelikli bir kürk sunar.


22- HAVANA BROWN KEDİSİ


HAVANA BROWN KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Havana Brown 2 farklı çeşit sunuyor. Amerikalıların kaslı ve dikdörtgen bir gövdesi var. Çerçevesi sağlamdır, ancak bu zarif bir görünüm kazandırır. Bacakları da uzundur. Buna karşılık, İngiliz Havana Brown, Doğu'ya yakın bir fiziğe, yani ince, ince ama kaslı bir vücuda sahiptir.
Paltosu  : Amerikan veya İngiliz Havana Brown ipeksi ve yumuşak. kürklüdür. Yanlarda daha yoğun olmasına rağmen kısa.
Rengi : Havana Brown standardı sadece mümkün olan en derin gölgeli bir rengi kabul eder. En ufak beyaz tüyleri  ve tekirleri olmayan düzgün renkte olmalıdır. Maun kahverengi (çikolata) veya lila renkli olabilir.
Başı: Havana Brownun başı geniş olmaktan daha çok uzundur, ancak vücudun geri kalanıyla orantılıdır. Alın profilde düzdür.
Gözleri : Oval şekilli, geniş ve açıktır. Standart sadece tek bir renk kabul eder: yeşil.
Kulakları : Büyük ve uçları yuvarlak. Biraz öne doğru eğiliyorlar.
Kuyruğu : Orta büyüklüktedir, tabanda bile oldukça incedir.


23- HABEŞ KEDİSİ


HABEŞ KEDİSİ ÖZELLİKLERİ


Bedeni : Habeş'in yapısı orta, ancak özellikle kaslıdır. İnce, esnektir ve erkekler dişilerden biraz daha büyüktür.  
Paltosu : Habeş'in kısa, yoğun, pürüzsüz bir kaplaması var. Çok kayda değer bir kürk ve tavşanlarınkine benzer.  
Rengi : Sadece işaretli bir kedi Habeş olduğunu iddia edebilir.. Elbisesi, Mavi, Tavşan, Kuzukulağı, Açık kahverengi veya Kırmızı renk olmak üzere 28 farklı renkte mevcut olabilir.
Başı : Başı üçgendir. Burnu oldukça kısa. Yüzü vücudun geri kalanıyla orantılıdır.
Gözleri: Büyük, badem şeklindedirler ve sarıdan fındık rengine, bazen de yeşil renklere sahiptirler.  
Kulakları : Habeş kulakları büyük, sivri uçlu. Hafifçe öne doğru eğilirler ve kısa, tüylü tüyleri vardır.  
Kuyruğu : Konik ve vücudun geri kalanıyla orantılı. Tabanda oldukça kalın.

24-HİGHLANDER KEDİSİ


HİGHLANDER KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Fiziği muazzam ve oldukça gelişmiş kasları olan highlander, birçok açıdan vahşi bir görünüm korudu . Bu nedenle, oldukça geniş bir ağız ve göğsün yanı sıra kavisli kulaklara sahiptir. Dahası, bu sonuçlar hayatının çeşitli aşamalarında önemli bir evrimi bilirler: 10 veya 12 haftalık yaşlara doğru, kesin bir şekilde bükülmeden önce gerilme eğilimi gösterirler. Kulakların yanı sıra, kısa kuyruk ve polidaktil bacaklar highlander ana "imzaları" dır. 

25- JAPANESE BOBTAİL KEDİSİ


JAPANESE BOBTAİL KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Gövdesi : Japon Bobtail, oldukça orta gövdeli, ince, uzun ve oldukça zarif olan yarı yabancı bir kedi olarak kabul edilir. Çizgileri iyi çizilmiştir ve sırt düzdür. Ayrıca oldukça küçük, oval bacaklara sahiptir.
Paltosu  : Japon Bobtail için 2 çok farklı çeşit biliyor: kısa tüylü ve orta boy tüylü. Birincisi kısa ila orta uzunlukta ipeksi, ince bir kaplamaya sahiptir. Astar neredeyse yok. Kısa tüylerin özelliklerini, yani ipeksi ve ince tüylerini de alan uzun tüylü çeşit de artık mevcut değildir.  
Rengi: Japon Bobtail standardı kedinin kıl kökünden yüzeyine düzgün ve derin bir renge sahip olma yükümlülüğünü verir. Bununla birlikte, lekelerin oldukça zıt olması şartıyla, iki renkli veya üç renkli olabilirler.  
Başı : Önden bakarsanız bir tür eşkenar üçgen oluşturur. Eğrileri yumuşaktır. Ayrıca oldukça yüksek elmacık kemikleri vardır. Profilde, Japon Bobtail'in hafif yuvarlak bir alnı var. Kafası geniş ve yuvarlaktır.    
Gözleri : Oldukça geniş, oval ve etkileyici. Profilde önyargılıdırlar. Renk elbiseyle eşleşmelidir, ancak hepsi standart tarafından kabul edilir.   
Kulakları: İyi dik, büyük ve kafa ile dik bir açı oluştururlar. Kedi dinlenirken hafifçe öne doğru eğilirler.
Kuyruğu : Cinsin kendine özgü özelliğini verir, çok kısa, kendi kendine sarılır ve bir çeşit ponponla biter.


26- JAVANESE KEDİSİ


JAVANESE KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Bedeni : javanese, LOOF tarafından oryantal olarak nitelendirilen bir beden sunar. Yani orta boy bir beden, oldukça uzun ve sağlam. Bu kedi güzel ve ince bir kemik yapısına ve özellikle gerçekten etkileyici bir kas sistemine sahiptir.Yine de çok esnek, çevik. Vücudun uzunluğu ince ve eşleşen bacaklarda bulunur.
Saçları  : Cava Balinese bir varyasyonu. Kaplamanın yarısı uzun, kısa değil. Ayrıca ipeksi ve vücuda iyi serilir.Omuzların yanlardan farklı olarak daha kısa bir kaplamaya sahip olduğunu unutmayın.
Rengi
javanese standardı, Siyam ve Bali'ye ayrılmış Colourpoint hariç tüm renkleri ve desenleri kabul eder.
Başı  : javanese'nin uzun ve üçgen bir kafası vardır. Alında ve kafatasında hafif bir yuvarlaklık görülür. Yanaklar düzdür, standart erkeklerde çeneleri tolere eder.Burun oldukça düz ve uzun. Çene sağlam.   
Gözleri : Orta büyüklükte, badem şeklindedir. İki göz iyi aralıklıdır ve buruna doğru eğimlidir. Yoğun yeşil tercih edilen renktir. Parti çiçekleri içinde garip gözler kabul edilir.
Kulakları
javanese'nin kulakları oldukça büyüktür, tabanlarında oldukça geniştir ve başın üçgen şeklini uzatırlar.
Kuyruğu : Oldukça oldukça uzun ve incedir.


27- KORAT KEDİSİ


KORAT KEDİSİ ÖZELLİKLERİ


Gövdesi : Korat, standarda göre yarı cobby bir kedidir. Açık bir vücudu ve oldukça yuvarlak kalçaları var. Vücudu onu zarif yapan ardışık eğrilerden oluşur. Ayrıca yuvarlak bir kıç vardır. Hiç ağır görünmeden kasları sayesinde ve güç izlenimi verir.  
Paltosu  : Korat, orta-kısa ila orta-uzun arasında değişen bir kaplama sunar. Kıllar tüm vücuda iyi kaplanmış ve LOOF'a göre parlak ve saten. Bu kedi hareket ettiğinde tüylerin omurga üzerinde daha fazla düzeldiğine dikkat edin.
Rengi: Lütfen dikkat, Korat standardı oldukça katıdır. Gerçekten de, bu kedi en küçük çizik veya leke olmadan sadece gümüş-mavi renktedir. Standart ayrıca gümüş yansımaların her tüyün uçlarından ortaya çıktığını takdir ediyor.  
Kafası  : Korat'ın oldukça yumuşak kıvrımları olan kalp şeklinde bir kafası vardır. Alın oldukça büyük ve düzdür. Burun durması ile uzatılır. Yer mantarının ucu bir Aslan'a benziyor.
Gözleri : Kafanın geri kalanına kıyasla çok büyüktür. Özellikle iyi yuvarlanırlar ve oldukça parlak yeşil bir renk verirler. Yavru kedilerin sarı sarı gözleri olabileceğini unutmayın.
Kulakları: Korat'ın kulakları büyük, tabanda geniş ve yuvarlak bir ucu var. Kürk bu kulakların dışında ve içinde pek bulunmaz.
Kuyruğu : Orta uzunlukta, tabanda geniş, yuvarlak bir uçla sona erdiğinde daralıyor.


28-  KURİLİAN BOBTAİL KEDİSİ


KURİLİAN BOBTAİL KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Bedeni : Kurilian Bobtail yarı cobby formatında. Vücudu oldukça kompakttır ve bir güç izlenimi verir. Sırt çizgisinin omuz bıçaklarından kıça kadar kemerli olduğunu fark ediyoruz. Bacaklar orta uzunlukta ve aynı zamanda çok kaslıdır.
Paltosu  : Kurilian Bobtail 2 çeşitte mevcuttur: kısa tüylü ve kısa tüylü. Her iki durumda da, koruyucu tüy oldukça büyüktür. Kısa saçlı ırkta elbette daha kısadır ve vücuda yakındır. Her iki durumda da alt kaplama da geliştirilmiştir. Kürkün uzun saçlı çeşitte ipeksi ve ince olduğuna dikkat edin.  
Rengi: Kurilian Bobtail'in standardı çok zor değil, çünkü geniş bir renk paleti kabul ediyor. Sadece bazıları tolere edilmez: Siyam, Habeşistan'ın spesifik agouti, çikolata, tarçın, açık kahverengi ve leylak.
Başı : Elmacık kemikleri düzeyinde oldukça geniş ve çıkıntılı bir yamuk şeklindedir. Burun geniş ve düzdür. Güçlü kafası vardır.   
Gözleri : Yuvarlak, geniş ve hafif eğimlidirler. Renklerin hepsi kabul edilir ve genellikle elbise ile uyumludur.
Kulakları : Orta büyüklükte, aralıklı.  
Kuyruğu: Bu cinsi bir ponpon şeklinde olan kısa bir kuyrukla (8 cm'den fazla değil) karakterize eder. 


29- LAPERM KEDİSİ


 LAPERM KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Gövdesi : LaPerm, standarda göre yarı yabancı formatta bir kedidir. Orta büyüklükte bir vücuda, oldukça kaslı ve çok güçlü. Normal boyutta, ne çok büyük ne de çok ince. Etkileyici bir ton verir. Ayrıca atletik. Bacaklar vücutla uyumludur.   
Onun saçı : LaPerm 2 çeşit olarak mevcuttur. Kısa tüylü ve uzun tüylü LaPerm. Her iki durumda da kürk çentiklidir ve dalgalar oluşturur. Yumuşak, hafif olarak tanımlanır ve özellikle kalın değildir. Uzun saçların vücudunun her yerinde çok sayıda bukle vardır, boğazda bir yaka oluşturdukları baskınlık vardır. Kuyruk hafif bir tüye sahiptir. Bıyıklar ve kaşlar da oldukça kıvırcık. Kısa tüyler, döngü veya yaka olmadan orta kısa bir elbiseye sahiptir.
Rengi : LaPerm standardı bilinen tüm renkleri ve tüm olası montajları kabul eder. 
Başı : LaPerm'in yumuşatılmış kenarları olan üçgen bir kafası vardır. Profilde, yazı tipinden buruna hafif bir conclave eğimi vardır. İkincisi düz. Namlu, belirgin hamur parçaları ile standart olarak oldukça geniştir.  
Gözleri : Orta büyüklüktedir. Kedi dinlenirken badem şeklindedir, ancak aktif olduğunda daha yuvarlaktır. Hafif bir açıyla yerleştirilir. Renk mutlaka kaplamanın rengine uygun değildir. Hepsi kabul edilir.
Kulakları : LaPerm'in kulakları üçgen kafasına mükemmel bir şekilde yerleştirilmiştir. Orta büyüklüktedirler. Tüyler standart tarafından takdir edilmektedir.
Kuyruğu : Orta büyüklüktedir. Vücudun geri kalanı ile iyi orantılıdır.

30- MAİNE COON KEDİSİ




Bedeni : Maine Coon'un bedeni dünyanın en büyük bedenlerinden biridir. Silüeti dengelidir. Büyük bir göğsün altında etkileyici kaslar vardır. Dişinin erkekten daha küçük bir boyuta sahip olduğunu unutmayın.    
Paltosu  : Çok ipeksi bir doku ile paltosunun yarı uzun olduğu düşünülür. Bununla birlikte, kaplaması yanına uzanmadan önce omuzlarında oldukça kısadır. Fırçalamayı kolaylaştıran ince bir astarı vardır.
Rengi : Tarçın, leylak, çikolata hariç birçok renk kabul edilir, aynı zamanda açık kahverengi. Kahverengi ve çizgili Maine Coon en popüler olanlarıdır.  
Başı : Oldukça kare, orta ve dengeli bir kafa.  
Gözleri: Oval, eğimli değil, oldukça büyük ve iyi aralıklı. Yeşil, altın veya bakır ve sarı tolere edilir. Beyaz Maine Coon'da mavi gözler de kabul edilir.
Kulakları : Kulaklar hafifçe içe doğru eğilir. Büyük, sivri ve saç ile birlikte verilirler.
Kuyruğu : Vücudun geri kalanına kıyasla uzun, iyi orantılıdır. Oldukça esnek kıllara sahiptir ve bir noktada biter.


31- MANX KEDİSİ


MANX KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Bedeni : Manx'ın güçlü bir gövdesi var. Kompakt, kalın, kaslı ve güçlüdür. Oldukça büyük. Yuvarlak bir gövdeye sahip olduğu için bir ark sırt seviyesinde görülebilir. Çerçeve de çok güçlü ve belirgindir. Ayrıca arka bacaklarının ön bacaklarından daha uzun olduğuna dikkat edin.    
Paltosu  : Manx'ın kısa bir paltosu var.İpeksi. Astarı iki katlıdır ve bir tavşanınkine benzer. Tüyleri daha çok yünlü bir halıya benziyor. Orta tüylü varyantı Cymric olarak adlandırılır.  
Rengi : Bilinen tüm renkleri kabul ettiği ve tolere ettiği için Manx standardı zor değildir.
Başı: Geniş ve yuvarlaktır. Kontürleri iyi yuvarlatılmıştır. Yanaklar dolu. Kafatası, içbükey bir eğri ile iner. Burnu kısa ve geniştir.Erkeklerde güçlü çenelere dikkat edin.  
Gözleri : Yuvarlak, oldukça büyük ve birbirinden ayrık. Renk elbisenin rengiyle eşleşiyor. Standart, parlak ve yoğun tonları tercih eder.
Kulakları : Manx'ın kulakları tabanda geniş ve oldukça orta veya hatta küçük. Kafanın yuvarlaklığına saygı gösterecek şekilde yerleştirilirler.
Kuyruğu : Yok!

32-MUNCHKİN KEDİSİ


MUNCHKİN KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Munchkin kedisi özellikle kısa bacaklarıyla tanınabilir. Bu fiziksel özellik ona "basset cat" ya da "sosis cat" lakabını da kazandırdı. Bununla birlikte, vücudu normalden daha az değildir. Oranları dengeli kalır, kemik yapısı ve kasları iyi gelişmiştir. Kısa olmasına rağmen, bacaklar sağlam ve düz, ayaklar kadınlarda yuvarlak ve daha küçüktür.
Vücudu : Bir dikdörtgene benzetilebilir. Göğüs silindirik ve oldukça geniştir.
Paltosu : Kısa veya orta uzunlukta. Kısa saçlı kedilerde, vücuda iyi serilir ve düşük yoğunluklu bir astar ile ilişkilidir. Orta tüylü kedilerde daha ipeksi bir dokuya sahiptir.
Rengi : Tüm renkler, gölgeler ve kombinasyonlar tolere edilir.
Kafası : Üçgen şeklinde, erkekte daha hacimli, alın ve kafatası seviyesinde yuvarlak.
Gözleri : Orta ila büyük, fındık şekilli ve çok parlak.
Kulakları: Eklerinde geniş, yuvarlak uçlu, orta boyutlu ve birbirinden iyi aralıklı.
Kuyruğu : Ucunda kalın, yuvarlak, orta uzunlukta ve düz.


33-NORVEÇ ORMAN KEDİSİ 


                                       NORVEÇ ORMAN KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu :Norveç Orman Kedisinin vücudu Sağlam ve kaslı. Aynı zamanda vücudu bir güç izlenimi verir. Ön bacakları arka bacaklarına göre daha kısadır. 
Paltosu  : Norveç'in kaplaması orta ila uzundur. Boynun etrafında daha uzun kıllar ile üniformdur. Astar daha yünlüdür, bu da ağırlık ve derinlik izlenimini vurgular.
Rengi : Lila, çikolata ve açık kahverengi hariç tüm renkler tolere edilir. Her şeyden önce bir Norveç, paltosunun kalitesi için renginden daha fazlası hakkında konuşulur.
Başı : Başı eşkenar üçgene benziyor. Denge, hafif yuvarlak bir alın ile mükemmeldir.   
Gözleri: Büyük, badem şeklindedir ve tüm renkleri vardır. İkincisi genellikle elbiseye uygundur.
Kulakları : Gür, üçgen şekilli ve hafifçe öne eğik.  
Kuyruğu : Özellikle kalın, oldukça uzun ve sonunda yükselir. 


34- NORVEÇ SKOGCATT KEDİSİ


NORVEÇ SKOGCATT KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Skogcatt'ın vücudu oldukça uzun, oldukça güçlü ve masif. Çerçeve sağlam ve göğüs dolu ve geniştir. Bacakları oldukça uzun ve kaslıdır. Vücudu gibi, kemikleri de güçlü.    
Paltosu : Skogkatt'ın paltosu  orta ila uzun. Kötü hava koşullarına ve sert iklim koşullarına karşı tamamen korunmasını sağlayan özellikle çifttir. İlk tüyler uzun ve su geçirmezdir. Aşağıda, yünlü bir astar var. Bir yaka kulakların arkasında görünür ve hatta hantaldır. Standart, elbisenin kalitesine, renkten daha fazla, gerçekten titiz.
Rengi: Skogcatt standardı özellikle kolaydır, çünkü çikolata, leylak, tarçın ve açık kahverengi hariç tüm renkleri kabul eder. Particolores'te, boyutlarına ve konumlarına bakılmaksızın beyazın tüm oranları kabul edilir.
Başı : Orta büyüklüktedir ve eşkenar üçgen oluşturur. Alın hafifçe yuvarlanır. Erkek, dişi ile başın genişlemesinden farklıdır.  
Gözleri : Oldukça büyük, badem şekilli ve hafif eğik. Skogcatt'ın uyarı ifadesi var. Hangi elbise olursa olsun mümkün olan her renkte olabilirler.
Kulakları: Oldukça büyük, tabanda açık. Uçları hafif sivridir. Biraz öne eğildiler. Standart değerlendirmelerin tüyleri takdir ettiğini unutmayın.   
Kuyruğu : Oldukça uzun, kalın ve iyi tedarik edilir. Mantıksal olarak, vücudun büyüklüğü olmalıdır.


35- OCİCAT KEDİSİ


OCİCAT KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Ocicat, standartlara göre yarı yabancı niteliklere sahip bir vücuda sahiptir. Fazla ağır olmasalarda oldukça uzundur. Büyük bir sırtı ve yuvarlak bir göğüs kafesine dikkat edin. Bu kedi güçlü kaslara sahiptir. Bu yüzden mutlaka atletiktir. Genel olarak, büyük bir kedidir, ancak erkekler genellikle dişilerden daha büyüktür. Bacaklar vücudun geri kalanıyla uyumludur: orta büyüklükte ve güçlü kemiklerle.
Paltosu : Ocicat, yeterince uzun olsa bile kısa olarak kabul edilen bir kürkü vardır. 
Berrak bir çene, boğaz, mide ve bacakların iç tarafında tüyleri baskındır.
Rengi: Ocicat standardı oldukça katıdır, çünkü mutlaka sadece benekli açık kahverengi renkli ceketi tolere eder. Bu ona küçük bir leopar görünümü verir. Sebeplerle ilgili olarak, her şey görünür olmalıdır. Yani, kafada vücudun geri kalanından daha koyu izler. Alnın üzerine çizilen "M", yüzün farklı çizgileri. Omuzlarda izler daha geniştir. Noktalar, her zaman mevcut olmasına rağmen, uskumru tekir desenini hatırlamamak için vücudun geri kalanında asla hizalanmaz. Halkalar bacaklara çizilir.  
Başı  : Ocicat'ın yuvarlatılmış üçgen şeklinde bir başı vardır. Elmacık kemikleri işaretlenmiştir ve alın ve burun arasında içbükey bir eğim vardır. Ağız, mevcut bir tutam aksine, ancak daha gizli.
Gözleri : Oldukça büyük, oval ve bir açıyla yerleştirilmişler. Mavi hariç tüm renkler standart tarafından kabul edilir.
Kulakları : Ocicat'ın kulakları orta büyüklüktedir ve standartlara göre tüyler arzu edilir.
Kuyruğu : Orta büyüklüktedir. Tabanda oldukça geniş, yavaş yavaş yıpranmıştı. 


36-ORİENTAL SHORTAİR KEDİSİ


ORİENTAL SHORTAİR KEDİSİ ÖZELLİKLERİ



Bedeni : Orianttal Shortair oryantal tipte bir vücudu var! Yani hem uzun, borulu hem de sağlam bir gövde.Orta büyüklüktedir ve ele alındığında yoğun olmak ister.Kas sistemi esnek, sağlam ve onu tuttuğunuzda atletik bir vücut hissedersiniz. İnce bir çerçeveye sahiptir.  
Paltosu  : Oriental, Mandarin'den ayıran çok kısa tüylere sahiptir. Bu ekaplama sıkı, parlak. Standarda göre ince ve ipeksi bir doku hissediyoruz. Dokunuşla açıkça fark edilir.
Rengi: Oriental standardı sadece renkli bir kediyi kabul eder, özellikle Mandarin ve Siyam, sepya ve vizon için ayrılmış renk noktasını kabul etmez. Bu nedenle tüm renkler kabul edilir. Tekir izlerinin yavru kedi ve genç yetişkinlerin yanlarında tolere edildiğini unutmayın.
Başı  : Oryantal, orta büyüklükte ve oldukça uzun olan üçgen bir başlığa sahiptir. Biraz yuvarlak bir alın vardır. Çenesi oldukça sağlam.
Gözleri : Orta büyüklükte ve badem şeklinde, buruna doğru eğik. Renkleri Oryantal'de mümkün olduğunca yoğundur. Garip (ve mavi) gözler, beyaz oryantallerde olduğu gibi particolores'te kabul edilir.
Kulakları : Oryantal kulakları büyük, tabanlarında geniş ve iyi aralıklıdır. Baş üçgenine mükemmel uyum sağlarlar.
Kuyruğu : Oryantal'de oldukça uzun, incedir ve bir noktada biter. Bir kamçı gibi şekillenir.


37- PERSAN KEDİSİ


PERSAN KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Vücudu kaslıdır. Çok büyük değildir, esas olarak orta büyüklükte olduğu düşünülür. Bacakları küçük olmasına rağmen heybetli karakterini yok etmez.
Saçları  : Uzun tüyleri var.Astarı uzundur ve çoklu renkler olabilir.   
Rengi : Birkaç renkte olabilirler: siyah, mavi, kırmızı, krem, beyaz, bağa, krem
​​mavisi, tarçın, gümüş, altın, bağa, tekir nokta , renk noktası , iki renkli veya hatta duman .
Başı : Büyük ve yuvarlak. Kafatası bir tür kubbe oluşturur. Namlu ayrıca ezilmiş bir burnu ile yuvarlaktır. 
Gözleri: Büyük, yuvarlak ve aralıklıdır. Renk söz konusu kedinin paltosuyla eşleşecektir.
Kulakları : Oldukça üçgen ve incedir. 
Kuyruğu : Çok fazla tüyü var. Oldukça kısa ve yuvarlama ile bitiyor.  

38- PETERBALD KEDİSİ


PETERBALD KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Bedeni : Peterbald, standardına uygun olarak oryantal tipte bir beden sunar. Oldukça uzun ve sağlam. Esnek ama sağlam kaslı ve sonunda oldukça ince olan atletik bir kedi buluyoruz. Etkileyici bir yoğunluğu kaldırarak görebiliriz. Her şeye rağmen çerçevesinin ince kaldığını unutmayın.
Onun saçı : Peterbald 3 farklı çeşitte mevcuttur. Gerçekten de, öncelikle elastik bir cilde sahip olan çıplak Peterbald'a, dokunduğumuzda kauçuk izlenimi hissederiz.Bıyığı yok. Peterbald da "kadife" olabilir, yani çok kısa bir cilde sahip..  Son olarak, kediye kısa, kıvırcık ve sert bir kat veren “fırça” çeşidi vardır. Bıyıkları kıvrılmış ve kırılmıştır. Standardın "kadife" çeşitliliğini desteklediğini unutmayın. 
Rengi : Peterbald standardı tüm olası kaplama renklerini kabul eder. Sadece geleneksel ve noktanın tolere edildiğine dikkat edin. Bölümler ile ilgili olarak, kehribar hariç hepsi standarda entegre edilmiştir.
Başı : Peterbald'ın oldukça uzun ve üçgen bir kafası var. 3 tip profil kabul edilir: düz, hafif dışbükey ve 2 düzlem. Yetişkinlerin çeneleri olabilir. Burunda tutam yok. Profilde, uzun ve düz. 
Gözleri : Orta boy, oryantal ve badem şeklindedir. Göz rengi kategorisine göre değişir. Nokta için yoğun mavi ve geleneksel olarak yoğun yeşil. Garip gözler, beyazda olduğu gibi particolores için tolere edilir.
Kulakları : Peterbald'ın kulakları oldukça büyük, tabanda geniş ve iyi aralıklı.
Kuyruğu : Peterbald'da, kuyruk bacakların yüksekliği ve vücudun uzunluğu ile gider. Bu nedenle oldukça uzundur.

39- PİXİE BOB KEDİSİ


PİXİE BOB KEDİSİ ÖZELLİKLERİ



Bedeni : Pixie-Bob orta ila büyük boyuttadır. Oldukça belirgin omuzları var. Güçlü yanları ve hem büyük hem de gelişmiş bir sırtı var. Kaplanlarda olduğu gibi omuzların arkasında içi boş olan mutlaka çok düz olmayan bir sırta dikkat edin. Erkek ve dişi göbek cebine sahip olabilir.
Onun saçı : Pixie-Bob 2 çeşit olarak mevcuttur. Kısa tüylü ve uzun tüylü olarak  bulunur. Bununla birlikte, her seferinde, yüzdeki kürk oldukça geniş. Kaşlar kalın. Mevsime bağlı olarak, tüylerin uzunluğu ve rengi değişir. Böylece, bu kedi yaz aylarında görünür bir benekli desenlidir ve kıştan daha kısa bir tüy yapısına sahiptir. Kısa saçlı çeşitte, saçlar yumuşak, yünlü, karnında biraz daha uzundur. Uzun saçlı çeşit, vücuda kısatan daha yakın bir saça sahiptir ve uzunluğu 5 cm'yi geçmez.
Rengi : Pixie-Bob standardı sadece kahverengi benekli tekir kabul eder. Tüm nüansları tolere edilir. Bu elbise Lynx'inkine benzer.
Başı : Pixie-Bob, standart tarafından ters çevrilmiş büyük bir armut olarak nitelendirilen bir kafaya sahiptir. En azından önden gördüğünde. Oldukça büyük ve biraz dışbükey. Büyük bir burnu ve bir tuğla kırmızısı trüf var. Kafası geniş ve güçlüdür.   
Gözleri : Orta büyüklükte, sağ üçgen şeklinde. Çoğunlukla kalın kaşları var. Gözleri ona uyuyan bir hayvan izlenimi veriyor, çünkü büyük bir göz kapağı tarafından tartılıyorlar. Renkleri, yeşil üzümü ile altın renginden  fındık rengine kadar değişir.
Kulakları : Pixie-Bob kulakları orta büyüklükte, tabanda geniş ve hafif yuvarlak uçludur. Küçük tüyler uçlarında arzu edilir.
Kuyruğu: Pixie-Bob'da kuyruk oldukça kısadır. En az 5 cm uzunluğundadır ve asla kancaları aşmaz.


40- RAGDOLL KEDİSİ


RAGDOLL KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Ragdoll heybetli bir yapıya sahip, tüyleri altında az kaslı bir vücut yatar. Sportif değil, ağır olarak kabul edilir ve fazla kiloya maruz kalır.
Paltosu : Orta-uzun, çok ince ve boldur. Geldiği Pers'inkine benzer.
Rengi : Elbise renk noktasına dayanmaktadır. Yani, Siyam gibi açık renklerle ve daha koyu uçlarla (genellikle gri) düz bir renk karışımıdır.
Başı : Yuvarlak konturlu bir eşkenar üçgen oluşturur. Slayt şeklinde bir burnu var.
Gözleri : Cinsin standardı Ragdoll'un mavi gözleri olmasıdır.    
Kulakları: Hafifçe öne doğru eğilirler. Tabanda geniş ve en üstte yuvarlanır. Orta büyüklükte, bu kedinin yüzü ile mükemmel uyum sağlarlar.   
Kuyruğu : Kıllar çoktur. Tabanda geniştir ve yavaş yavaş rafine edilir.


41- RUSSİAN BLUE - MAVİ RUS KEDİSİ


RUSSİAN BLUE - MAVİ RUS KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu :Russian Blue, sağlam zarif, güçlü, ince. Çok uzun bacaklı oldukça ince kaslı ince bir vücuda sahiptir.
Saçı : Kısa ve ince bir kürkü vardır. Astarı yoğundur.
Rengi : Mavi Rus Kedisi,genellikle bazı gümüş yansımaları olan mavi-gri renktedir. Beyaz veya siyah paltolu kediler de vardır. Bununla birlikte, kürk beyaz izler göstermemelidir.  
Başı : Rus Mavisi'nin başı oldukça yuvarlaktır, geniş bir boynu vardır.
Gözleri : Yeşil gözler, biraz eğik.
Kulakları : Büyük üçgen kulaklar ve uçlarında iyice yuvarlanmış.   
Kuyruğu : Rus Mavisi'nin kuyruğu yoğun tüylü formdadır.


42- SAVANNAH KEDİSİ


                                                SAVANNAH KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Savannah, kedilerde heybetli bedenlerden birine sahiptir. Bu kedi 10 kg'dan daha ağır olabilir ve 45 santimetreden fazla ölçebilir. Onun kas sistemi etkileyici ve aynı zamanda ortaya çıkan güç.   
Ceketi : O, bu rahatsızlıktan muzdarip insanlar için bir avantaj olan hipoalerjeniktir. Saçları oldukça kısadır.
Rengi : Savannah'ın küçük bir çita görünümü veren ana özelliğidir. Rengi açık renkten turuncuya gider ve bu Afrika kedileri gibi vücudun her yerinde siyah lekeler vardır.    
Başı : Başı vücuda göre oldukça kısadır. Geniş ve üçgen olmaktan çok uzun.
Gözleri: Badem şeklindedir ve altın veya yeşil renktedir.    
Kulakları : Savannah'ın büyük kulakları vardır ve kafaları yüksektir. Tabanlarında genişler ve en üstte yuvarlanırlar.
Kuyruğu : Savannah'ın kuyruğu oldukça kalın ve konjenlerinin çoğundan daha kısadır. Ayakta, yere değmez. Siyah bir uçla bitiyor.


43- SCOTTİSH-FOLD KEDİSİ


SCOTTİSH-FOLD KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu :Scottish-Fold (İskoç Fold) kaslı ve kompakt bir gövdeye sahip. Bacakları vücudun geri kalanına kıyasla oldukça kısadır, bu da ona bol bir görünüm verebilir.   
Paltosu : İki çeşit cinsi var. İskoç Kıvrımı kısa bir kat, İskoç Yaylasında orta bir kat vardır. Aynı zamanda 2'nin oldukça kalın bir astarı vardır.     
Rengi : Çikolata, leylak ve renk noktası hariç tüm renkler standartlara göre kabul edilir. Genellikle İskoç Kıvrımı, bazıları lekeli veya çizgili olsa bile sağlam bir elbise sunar.
Başı: Scottish Fold'un yanakları oldukça yuvarlak, geniş bir kafası vardır. Burnu kısa. Erkeklerin oldukça güçlü özellikler sergilediği görülür. Ağzının şekli ona sürekli bir gülümseme verir.
Gözleri : Gözleri sürekli uyanık ve oldukça geniştir. Renkleri parlak.  
Kulakları : İskoçların kulakları Fold'dur, yani öne katlanmış. Bu onu özel kılıyor.
Kuyruğu : Tabanda kalın ve orta uzunlukta.  


44- SCOTTİSH-HİGHLAND KEDİSİ


SCOTTİSH-HİGHLAND KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Gövdesi :Scottish Highland  büyük ve oldukça yuvarlak bir yarı-kobi formatına sahiptir. Diğerlerinden daha az kaslı kalmaz. Ayrıca, kas sistemi güçlü ve kemik yapısı oldukça güçlü. Dişiler genellikle erkeklerden biraz daha küçüktür.
Paltosu  : İskoç ve Yayla tüyleri özellikle farklıdır. İkincisi İskoçya'da kısa, çift ve yoğun. Vücutta yatmaz ve orta bir astarı vardır. Tersine, Yayla'nın orta boy bir elbisesi vardır, ayrıca çift ve ipeksi. Açıkça görülebilen bir yakası vardır.
Rengi: Scottish Highland standardı tüm olası renkleri kabul eder. Hiç bağlayıcı değildir. Ancak kehribar bir bölünme olarak tolere edilmez.
Kafası  : Scottish Highland, tıpkı kafatası gibi, geçişte hafif içbükey olan iyi yuvarlak bir başa sahiptir. Burun kısadır ve merkez tarafından hafif bir duruşa izin verilir. Yanaklar dolgundur.
Gözleri : Orta büyüklükte, çok yuvarlak ve bu kediye yumuşak bir ifade veriyorlar. Kaplamanın rengiyle ilişkilidir.
Kulakları: Kulaklar tabanda geniş, uçları küçük ve yuvarlaktır. Ayrıca İskoç kıvrımını İskoç düzünden ayırırız. Birincisi kulakları öne katlanmış, ikincisi katlanmamıştır. Aynı durum Highland kıvrımı ve Highland düzü için de geçerlidir.
Kuyruğu : Scottish Highland'da, tabanda kalın ve orta uzunlukta. Yavaş yavaş incelir, yuvarlak bir uçla bitene kadar arındırır. Higland'da kuyruk uçlarının sağlandığını ve tüylendiğini unutmayın.

45- SEYLAN KEDİSİ


SEYLAN KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Seylan kedisi oldukça ince bir kemik yapısına sahip çok incedir. Özel yaklaşımı, arka ayaklarından gelir, arka ayaklar önden daha uzundur.  
Paltosu : Paltosu yumuşak, ipeksi ve oldukça kısadır.  
Rengi : Seylan, başlangıçta, siyah işaretli bir kül rengine (zincir) sahiptir. Yansımaları tarçın veya kayısı renklerini ortaya çıkarır. Kırmızı, mavi ve krem
​​gibi diğer bazı renkler tolere edilir.  
Başı : Seylan yuvarlak yanaklarına ve alnında özel bir tasarıma sahiptir. Büyük bıyıkları da tanınmasına izin verir.
Gözleri: Üst kısımlarında badem şeklinde, alt kısımlarında yuvarlaktır. Renkleri sarıdan yeşile doğru değişir.
Kulakları : Büyük ve üstünde kapalı.     
Kuyruğu : Tabanda geniş olan ve yuvarlak bir noktada sona ermek için kademeli olarak sivrilen nispeten kısa bir kuyruk.


46- SİYAM KEDİSİ


 SİYAM KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Siyam'ın vücudu ince, kaslı ve incedir. Çerçevesi oldukça incedir. 
Paltosu  : İnce, ipeksi ve oldukça kısa bir paltosu var. Her şeyden önce, elbisesi renk noktasının varlığı ile karakterizedir.    
Rengi : Siyam rengi çok az önemli. Esas olarak, noktalarının rengi arasındaki keskin kontrast ile karakterizedir. Bu nedenle, maskesi ve tüm uçları vücudun renginden çok daha koyu olmalıdır.
Kafası : Siyam'ın başı üçgen, orta boy ve düz yanaklıdır. 
Gözleri: Orta büyüklükte ve oryantal biçimdedir, dolayısıyla kökenlidir. Her şeyden önce, Siyam'ın çok karakteristik olan muhteşem bir safir rengine sahip olma ayrıcalığına sahipler.
Kulakları : Tabanda geniş ve oldukça geniştir.
Kuyruğu : Kırbaç şeklindedir, vücudun geri kalanıyla mükemmel uyumludur.   


47- SİBİRYA KEDİSİ


SİBİRYA KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Güçlü, gelişmiş, etkileyici kas sistemi ile. Sibirya kedisi,ağır ve kaslı bir vücuda sahiptir.
Paltosu : Sibirya kedisinin 3 farklı kat vardır: koruma kat, kavanoz kat ve astar. Ceketinin oldukça uzun olduğu düşünülüyordu. Astar yoğun, sağlanmıştır.  
Rengi : Sibirya kedisinde çikolata, leylak veya hatta açık kahverengi hariç birçok renk kabul edilir.   
Başı : Sibirya kedisi, üçgen şeklinde ancak oldukça yuvarlak olan oldukça büyük bir kafaya sahiptir. Kafatası oldukça düz.
Gözleri : Yuvarlak, oldukça büyük ve bir açıyla hafifçe implante edildi. Hepsi renklidir.  
Kulakları: Orta büyüklükte, oldukça geniş ve uçlarında yuvarlaktır. Tüylerle, özellikle tabanlarında çok beslenirler, böylece kafatasının üstü ile sınırlamayı zor görür.   
Kuyruğu : Önemli bir kürkü var. Tabanı oldukça geniştir ve ucu ince ve yuvarlatılmıştır.

48- SİNGAPUR KEDİSİ


SİNGAPUR KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Singapur, iyi gelişmiş ve açık göğüs kafesine sahip kompakt, yarı cobby bir gövdeye sahiptir. İyi bir kas yoğunluğuna sahiptir. Kemik yapısı, bacakları gibi oldukça incedir. Birçok yönden zarif bir kedi izlenimi verir. 
Paltosu  : Singapur'un en hafif astarı olmayan ince, ipeksi bir kaplaması vardır. Bu tüyler vücuduna iyi serilmiştir. Bu nedenle, kısa kabul edilen bir tüye rağmen, koyu ve açık saçlar arasındaki değişimi takdir etmek için yeterince uzun olmalıdır. Yetişkinlerin sıklıkla yavru kediden daha kısa kürkleri olduğunu unutmayın.  
Rengi: Singapur standardı elbisenin dibinin eski bir fildişi rengi olmasını istiyor. Pedler ve kuyruğun ucu gibi koyu kahverengi veya siyah işaretlemelidir.Tercih edilen neden tekir sepya işaretidir. Arkada daha belirgindir.
Başı  : Singapoura mevcut çok yönlü ve oldukça küçük baş, yanı sıra yüksek ve geniş elmacık kemiklerine sahiptir. Profilde bakıldığında alın hafif kubbeli görünür. Burnu kısa eğilimlidir.
Gözleri: Somun şeklinde oldukça büyük ve çok etkileyici. Renk tüm tonlarda yeşil olmalıdır. Standart, sarıdan fındık rengine kadar tolerans gösterir. Ancak mavi kabul edilmez!
Kulakları : Singapur'un kedisinin kulakları büyük, sivri.İhtişam izlenimini verir. 
Kuyruğu : Singapur'da kuyruk oldukça uzundur ve skapulaya ulaşabilir. Tabanda kalın ve kademeli olarak incelir. Koyu kahverengi veya siyah bir işaretle bitmelidir.

49- SNOWSHOE KEDİSİ


SNOWSHOE KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Snowshoe vücudu, uyumlu ve kaslı bir vücudu vurgulayan standart tarafından yarı yabancı olarak nitelendirilir. Bunu gözlemlerken bu gerçekten böyledir. . Özellikle  erkekler kadınlardan daha hacimli ve uzun boyludur.
Paltosu  : Kar Ayakkabısının paltosu kısadır, ancak orta-kısa da olabilir. Yumuşaklık özelliklerine sahiptir. Aynı zamanda ipeksi ve yoğundur. Bununla birlikte, vücuda mutlaka yapıştırılmış değildir.
Rengi : Snowshoe standardı tüm renkleri kabul edermümkün. Ancak, kalıplar söz konusu olduğunda oldukça katıdır. Aslında, sadece 2 kabul edilir: Mitted ve Bicolor. İlk durumda, kulaklarda, maskede, bacaklarda (ayaklar hariç) ve kuyrukta vücudun geri kalanından daha koyu bir renk görülmelidir. Ön ayaklar beyaz ve arka ayaklar uyluğa doğru beyazdır. Vücut, genellikle yumurta kabuğundan süt beyazına giden bir renk sunar. Omuzlarda ve kalçalarda daha koyu lekeler tolere edilir. Öte yandan, Bicolor kulaklar, maske (gözlerin ötesine uzanmadan ters V çizer), bacaklar ve kuyruk da aynı tuhaflığı alır. Göğüs, karın, bacaklar ve ayaklar beyazdır. Dahası, standart, beyazın belirli yerlerde görünür olması gerektiğinden, Bicolor'un elde edilmesinin oldukça zor olduğunu kabul eder.
Başı: Eşkenar üçgen biçimindedir ve yuvarlatılmış konturlara sahiptir. Kemik yapısı görülebilir. Elmacık kemikleri yüksektir ve yetişkin erkeklerin yanakları daha gelişmiştir. Alın düz, burun düzken önden veya profilden düzdür. Namlu orta uzunlukta ve hafif bir tutam var.
Gözleri : Oldukça büyük, oval veya yuvarlak. Eğimlidirler, ancak onları oryantal olarak nitelendirmek için yeterli değildir. Renkleri farklıdır ve standart tüm tonları ayrım yapmadan kabul eder.
Kulakları : Başın uzantısına yerleştirilmiş ortalama boyuttadır. Tabanda genişler ve uçları yuvarlanır.
Kuyruğu : Orta büyüklükte ve oldukça klasik: tabanda geniş, gittikçe daralıyor.


50- SOMALİ KEDİSİ


 SOMALİ KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Bedeni : Somali kedisi Habeş kedisinin neredeyse tüm özelliklerini paylaşıyor. Kaslı bir vücudu var. Hem ince hem de esnektir ve erkekler dişilerden daha büyüktür. İyi yuvarlatılmış göğüs kafesi ve ince ama kaslı bacakları vardır.  
Paltosu : Somali paltosu  bakımından Habeşten farklıdır. Gerçekten de, orta ila uzun bir kat vardır. İpeksi tüyleri vardır. Astar yoğun, ancak yünlü değildir. Omuz ve sırtta daha kısa iken, fırfır ve pantolonun daha kalın bir ceketi olduğunu unutmayın.  Rengi: Somali standardı 2 baskın rengin hepsine sahiptir: tavşan ve kuzukulağı. Bu nedenle sıcak ve parlak bir elbise görebiliriz. Kaplama her zaman aynı özelliğe sahiptir: işaretlenir. Standart, makul olduğu ölçüde tüm renkleri tolere eder ve rengin donuk değil, zıt olması koşuluyla.
Başı : Somali orta büyüklükte, oldukça üçgen ama yumuşatılmış. Konturlar, kafatası ve alın gibi yuvarlaktır. Durdurma çok işaretli olmamalıdır, tıpkı çok üçgen bir başın bir kusur olması gibi.
Gözleri : Oldukça büyük ve badem şeklindedir. LOOF'a göre parlak ve etkileyici. Renkleri fındıktan altından yeşile değişir.
Kulakları : Büyük, alevlenmiş ve hafif sivri uçludurlar. Hafifçe öne doğru bakıyorlar.
Kuyruğu : Tabanda oldukça kalın ve gittikçe incelir. Uzun ve vücudun geri kalanıyla orantılıdır. Asla çırpılmamalıdır.  


51- SPHYNX KEDİSİ


 SPHYNX KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Sphynx'in vücudu, kalça seviyesinde ve kafatasında bazı kıvrımları olan ince bir kas ortaya çıkarır.   
Paltosu  : Düşündüğünüz gibi tamamen çıplak değil. Sphynx aslında çok ince bir deriye sahip, bu da ona şeftali cildine dokunma hissi verir.    
Rengi : Geniş rengi tolere eder.
Başı : Geniş değil, orta, uzun ve kafatasının seviyesinde kıvrımlar ortaya çıkıyor.
Gözleri : Tamamen açık, uyanık. Renkleri elbisenin rengine bağlı olarak değişir.
Kulakları : Başın büyüklüğüne göre çok büyüktür ve tabanlarında geniştir.
Kuyruğu : Oldukça uzun ve garip bir sıçan kuyruğuna benziyor.


52-TİFFANİE KEDİSİ




TİFFANİE KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu :Tiffany'nin heybetli kürkünün altında zor görünse bile oldukça güçlüdür. Nihayetinde çok ağır değil, oldukça kompakttır. Bacakları birbirine eşit olmadan iyi orantılıdır. Gerçekten de, ön bacaklar arkadakilerden daha kısadır. 
Ceketi : Tiffany'nin uzun bir kaplaması var. Paltosu ipeksi, güzel. Yakası daha fazla tedarik edilir.     
Rengi : Desenlerin yanı sıra renkler de değişebilir. Bu Tiffany'nin bir özelliği değil. 
Başı : Başı vücudun geri kalanına kıyasla oldukça küçüktür. Tiffany'nin tam yanakları var ve elmacık kemikleri göze çarpıyor.
Gözleri: Tiffany mükemmel aralıklarla eğik gözlere sahip. Renkleri genellikle altındır.
Kulakları : Büyük kulakları var, ama oldukça ince, bu kedinin başı ile iyi orantılı.  
Kuyruğu : İnceltmeden önce tabanında oldukça kalın ve geniştir.


53- TONKİNESE KEDİSİ 


                                               TONKİNESE KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Tonkinese hem atletik bir vücuda hem de kas sistemi gibi oldukça sağlam bir vücuda sahiptir. Her durumda, dengeli, ince olarak nitelendirilir. Çerçevesi gayet iyi. Orta büyüklüktedir.
Paltosu  : Tonkinese paltosuna göre 2 çeşit mevcuttur. Dikkat çekici bir incelikle donatılmış ve ceketi özellikle ipeksi olan kısa tüylere sahiptir. Uzun tüylü olan, aynı zamanda ince ve ipeksi.
Rengi: Tonkinese standardı sadece 3 deseni kabul eder: vücudun rengi ile uçların rengi, vizon ve sepya arasında oldukça önemli bir kontrast içeren renk noktası. Sepya için çok az gözle görülürken kontrast ilk sırada orta seviyededir. Vizon lila veya çikolata gibi diğer renklerin Tonkinese ile tanışmak da mümkündür.
Başı : Geniş olduğundan daha uzundur. Yumuşatılmış uçlu bir üçgene benziyor, bu onu karakteristik hale getiriyor. Biz bununla tanıyoruz.
Gözleri : Büyük veya badem şeklindedir (Asyalılara özgü), mavi veya kehribar rengindedir.
Kulakları: Oldukça büyüktürler, doğrudan kafada kalsalar ve eşit mesafelerde olsalar bile hafifçe öne eğilirler.
Kuyruğu : Orta büyüklükte ve ucu hafifçe yuvarlatılmıştır.


54- TOYGER KEDİSİ


TOYGER KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Toyger kedisi-Vücudu sağlam, kaslıdır. Fiziksel özellikleri onu hareket ettirdiğinde kaplan gibi gösterir.   
Paltosu : Oldukça kısa, yumuşak ve parlak bir kaplaması var.
Renk : Cins standardında sadece kahverengi uskumru tekirine izin verilir. Elbisenin rengi ile daha koyu işaretler arasında kontrastlar görülmelidir.  
Kafası : Toyger'ın kafası oldukça büyük ve oldukça uzun, vücudun geri kalanına kıyasla orantılı.  
Gözleri : Gözleri yuvarlak, geniş, uyanık.
Kulakları : Yuvarlak ve orta boy hafifçe öne eğilmiş.
Kuyruğu : Toyger'ın tabanında uzun kalın bir kuyruk var ve ucunda yuvarlak.


55- VAN KEDİSİ


VAN KEDİSİ ÖZELLİKLERİ

Vücudu : Van kedisi, büyük bir kas ile donatılmış görkemli bir kedidir. Yavaş büyümesi, uzun ve güçlü vücudunun gelişimini teşvik eder. Bacakları da çok kaslıdır. Paltosu  :Van kedisinin orta-uzun, yoğun bir kaplaması var. Astar mevcuttur ancak çok az miktarlardadır. Yumuşak dokusu sayesinde palto kaşmir gibi görünüyor.Bütün kaplaması kışın kalınlaşarak en kötü hava koşullarına dayanmasını sağlar.
Rengi: Van kedisinin standardı, vücudunda beyaz olan ana rengin tümünün beşte birini geçmeyen hafif bir işaretlenmiş renklere izin veriyor. Kulaklar ve kuyruk kırmızıdır. Bazı kedigiller bu roux'u siyah, mavi veya kaplumbağa kabuğu rengiyle değiştirir.  
Başı : Yuvarlatılmış üçgen şeklinde genişlikten biraz daha uzundur. Kafası güçlü ve elmacık kemikleri yüksek ve çıkıntılı, burnu düz.
Gözleri : Çok etkileyici, oval şekilli ve oldukça büyükler. Renkleri açık kehribardan orta renge değişir. 
Kulakları : Van kedisinin kulakları orta büyüklüktedir ve kafatasının üzerine yerleştirilmiştir.
Kuyruğu : Orta uzunluktadır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar