Kediler Neden Kusar ? Kedinin Kusmasını Önleyecek 5 Tavsiye >>>

Kedilerin kusmaları ,Midesi bulanan kedi,kediler neden kusar,kedi kusmasi nasil önlenir,kedi kusması önleme
Kedinin Kusmasını Önleyecek 5 Tavsiye >>>
Sevimli dostlarımız,küçük yavrularımız kediler zaman zaman kusarlar.Midesi bulanan kedinin neden bu duruma düştüğünü yakından takip etmeniz gerekiyor.Kedilerin kusmaları genellikle normal olabileceği gibi bazı durumlarda da ciddi hastalıkların belirtisi olabilmektedir.



Hırıltılı seslerin peşinden kusma refleksleri görmeniz sizi şaşırtmasın.
Bu genellikle korkunç görünse bile, arkasında ciddi bir hastalık yoktur 
ve kedilerin kusması, birçok kedide tamamen normaldir. Kedi kustuğunda  görmezden gelmemelisiniz, ona kızmamalısınız.Sonuçta, bunu bilerek ve isteyerek yapmıyor. 
Kediler neden kusar ve kedilerin kusması nasıl engellenir ?

Kedinin kusmasını önleyecek aşağıdaki tavsiyeleri gözden geçirin.

1. Yakından Bakın

Bu biraz tatsız olsa bile, kedinizin ne yaptığını görmek için biraz zaman ayırmalısınız.Kedi mukus ya da tüy kusuyorsa, endişelenmenize gerek yok. Kediler dillerini tüyleri ile sürekli temas ettirdikleri için, her zaman midelerinde toplanabilecek belli miktarda tüyleri yutarlar. Kedi tüy kusması bu noktada zazarsızdır.

Kedi sindirilmemiş yiyecekleri kusarsa, bu da genellikle zararsızdır ve kedinin bir yemeği açgözlülükle yemiş olduğuna dair bir işarettir. Sadece bu daha sık gerçekleşirse, ona göz kulak olmalısınız ve gerekirse kediyi sürekli
 bu 
duruma maruz bırakmamak için yiyecekleri değiştirmelisiniz.

Bununla birlikte, kedinin kusması sarımsı veya siyah renkteyse, alışılmadık derecede güçlü bir kokuya sahipse veya hatta dışkı gibi kokuyorsa veya içinde solucanlar görünüyorsa, bunlar ciddiye almanız gereken hastalık belirtileridir. Daha sonra mümkün olan en kısa sürede veterinere bir ziyaret tavsiye edilir!
2. Diğer Hastalık Belirtilerine Dikkat Edin

Kedi kusmasının zararsız olup olmadığını veya başka bir durumun belirtisi olup olmadığını değerlendirmek için kedinizi yakından izlemelisiniz. Bağırsak hareketleri değiştiyse ishali varsa, normalden daha fazla uyuyorsa veya davranış karakteri bir şekilde değiştiyse onu yakından gözlemleyin.



Canlı görünümlü  bir kedi ilgisiz durduğunda, ateşi olduğunda, susuz kaldığında, açıkça 
kilo verdiğinde veya açık bir şekilde acı çektiğinde özellikle kritik hale gelir. 
O zaman veterineri mümkün olan en kısa zamanda görmek önemlidir. 


3. Veterinerin Kedinizi Muayene Etmesini Sağlayın

Nispeten zararsız hastalıklarla bile, kedi kusarsa veterinerin kedinize bir göz atması mantıklıdır. Kusmanın, örneğin kedi sahibi 
bunu görmeden solucanlar tarafından tetiklenmesi nadir değildir. Daha sonra veteriner tarafından uygulanan bir solucan tedavisi yardımcı olacaktır.

Gıda intoleransı da kedinin kusması ile kendini gösterebilir. Veteriner hekim size doğru 
diyetle ilgili ipuçları verecektir.

Ancak, daha ciddi bir hastalık gibi Örneğin, bir mide tıkanıklıkları, metabolik sorunlar veya iç organların bir bozukluğu varsa, veteriner elbette sevimli kedinizin sağlığını geri kazanmak için hemen uygun tedaviyi başlatacaktır.

4. Yemekleri Ayarlayın

Yemek verdikten sonra bir sonraki öğün servis edilene kadar biraz beklemelisiniz. Böylece saldıran mide mukozası biraz iyileşebilir. Bu gözlenmezse, kusma tekrarlanabilir veya daha fazla mide problemi gelişebilir. Tabii ki, bu çoğunlukla büyük problemler olmadan zararsız kıl topları için geçerli değildir.

Kediniz çok fazla yemek konusuna eğilimliyse, günde sadece bir veya iki kez kedinizi beslemek yerine yiyecekleri birkaç küçük öğünün üzerine yayın. Böylece yemeye çok fazla özlem geliştirmez ve bir kere yediğinde midesi çok fazla dolmaz. Alternatif olarak, kedinizin yiyecekleri yutmasını engelleyen bir anti-koklama kabına koyabilirsiniz .



Kediniz  hasta olma eğilimindeyse veya başka bir şekilde hastaysa, özel hafif veya diyet yiyeceklerinizi beslemelisiniz. Veterineriniz kediniz için hangisinin doğru olduğunu size bildirecektir.

5. Kılları Önlemek

Kedinize düzenli olarak fazladan bir malt macunu veya biraz tereyağı verirseniz, yutulan saçların midesine toplanmasını kolayca azaltabilirsiniz. Sonuç olarak, tüy daha az topaklanır ve normal yönde gastrointestinal sistemden geçer.

Kedinizin tüylerini yutmaması için, elbette düzenli olarak onu fırçalayabilirsiniz, bu da özellikle uzun tüylü kediler için tavsiye edilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar