Nasır Nedir ? 4 Etkili Yöntemle Nasır Nasıl Geçer ?

Nasır Nedir ? Nasıl Nasıl Geçer ? Nasır Neden Olur ? Nasır Nasıl Temizlenir?  Evde Nasır Temizleme Nasıl Yapılır ?
Nasır Nedir ? Nasıl Nasıl Geçer ?


Nasır Nedir ? Nasıl Nasıl Geçer ? Nasır Neden Olur ? Nasır Nasıl Temizlenir?Evde Nasır Temizleme Nasıl Yapılır ? Nasır Tedavisi ?


Nasır nedir ?  Nasır Neden Olur ? Nasır Nasıl Geçer? nasırlar, baskı veya sürtünmeye yanıt olarak ayaklarda sıklıkla gelişen sert, ağrılı cilt bölgeleridir.Cilt, altta yatan bir bölgeyi yaralanma, basınç veya sürtünmeye karşı korumaya çalışırken ortaya çıkar.

Genellikle nasırlar sadece çatlamış, ağrılı veya çok kalınsa temizlenir. Çatlak kalluslar, enfekte olmalarını önlemek için bir tıp uzmanı tarafından çıkarılmalıdır. Ağrılı nasırlar ise yürümeyi zorlaştırabilir. Nasırlarınız çok kalınsa, ağrılı veya çatlayabildikleri için onları evde çıkarmalısınız.

Nasır Nasıl Geçer ? Evde nasırları güvenli bir şekilde temizlemek için, önce kaba bir ponza taşıyla ovalamadan önce ayaklarınızı ılık suya batırmalısınız.
Nasır, genellikle sabit sürtünme veya basınçtan kaynaklanan cildin kalın bölgeleridir. Tipik olarak ayakların dibinde görülürler. Bu ayaktaki kalınlaşmış cilt katmanları genellikle etkilenen bölgeyi tahrişlerden korumaya yardımcı olur, ancak ağrılı veya çatlak olabilirler.

Ağrılı kalluslara genellikle altındaki yumuşak dokulara iten kalın, sertleştirilmiş cilt katmanları neden olur. Bu ayak ağrısı genellikle yürümeyi zorlaştırabilir. Nasırlarınız ağrıya neden oluyorsa, çıkarılmalıdır.

Nasır Nedir ? Nasıl Nasıl Geçer ? Nasır Neden Olur ? Nasır Nasıl Temizlenir?  Evde Nasır Temizleme Nasıl Yapılır ?
Nasır Nedir ? Nasıl Nasıl Geçer ?

Genellikle ağrılı nasırları evde temizleyebilirsiniz. Ancak bölgeyi çıkardıktan sonra hala hassas veya ağrılıysa, bir tıp uzmanına görünmeyi düşünmelisiniz. Ağrı daha ciddi bir problemden kaynaklanabilir.


Bazen nasırlar çatlamaya da başlayabilir. Çatlaklar dahil olmak üzere herhangi bir açık yara , bakterilerin ve diğer mikroorganizmaların vücuda girmesi için bir fırsat yaratabilir. Bu genellikle tedavi etmek için genellikle antibiyotik gerektiren bir enfeksiyona neden olabilir.

Kendiniz çatlamaya başlayan nasırları çıkarmaya çalışmak, bu açık yaralara daha fazla bakteri girmesine ve daha fazla yaralanmaya neden olabilir. Bunun yerine, ayak hastalıkları uzmanı gibi bir tıp uzmanını görmeyi düşünmelisiniz. Nasırları sıklıkla güvenli ve ağrısız bir şekilde çıkarabilir.

Nasırlarınız sadece kalınsa, yine de onları çıkarmayı düşünmelisiniz. Çok kalın nasırlar sadece çekici ve pürüzlü olmakla kalmaz, aynı zamanda özellikle çok kuruduklarında genellikle ağrılı olur ve çatlarlar. Nasır nasıl temizlenir; Usturalar, metal dosyalar ve pomza taşı gibi nasırları çıkarmak için birkaç araç kullanabilirsiniz. Nasır kazıma işlemi sırasında oldukça nazik davranmalısınız.Bununla birlikte, doktorlar genellikle jilet kullanmaya karşı tavsiyede bulunurlar, çünkü bunlar yanlış kullanılırsa derin kesiklere neden olabilir.

4 Etkili Yöntemle Nasır Nasıl Geçer ?


Nasır nasıl geçer ?
1-Ponza Taşı: Nasırlarınızı temizlemeden hemen önce iyice yumuşatmalısınız Bu, etkilenen bölgeyi birkaç dakika ılık suda bekleterek yapılabilir. İlgili nasır bölgesi sudan çıkarıldıktan sonra, bir ponza taşı ile ovulmalıdır. Bu pedikür aletlerini kullanırken, çok fazla ovmamanız önemlidir, çünkü bu çok fazla cildi çıkarabilir. Yıpranmış cilt çıkarıldıktan sonra kalın bir nemlendirici de uygulamalısınız.



2- Bitki ve meyve özlü karışımlar: Meyvelerden yüksek protein taşıyanlar tercihlenmelidir.İncir  ya da ananas gibi yüksek proteinli meyvelerle hazırlanan karışımlar nasırlara oldukça iyi gelmektedir Nasırların sertliğini oldukça yumuşatan bu özel karışımları evde, kendi imkanlarıyla hazırlamanız mümkündür. Günde bir ya da iki kez ağrı yapan nasırlarınız üstüne sürebilirsiniz. 20-25 dk boyunca ayak çıplak bırakılmalı ve herhangi bir temastan uzak durulmalıdır.

3- Mısır nişastası: Sürekli terleyen ayaklarda nasırlar ıslak kalmakta ve iyileşme süreçleri olumsuz olarak etkilenmektedirBu durumun önüne geçmek için mısır nişastası kullanılabilmektedir. Nasırların kurumasını sağlayan bu yöntem ile, özellikle yumuşak dokulu nasırlarınızdan kurtulabilirsiniz.

4- Ayakkabı seçimlerine dikkat etmek: Son olarak ortopedik tabanlı, rahat ayakkabılar giyilmelisi tercihlenmelidir Ayakkabı seçimlerine dikkat eden bireylerin ayak sağlığı çok daha iyi durumda olmaktadır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar