Reçel Nasıl Saklanır ? Şekerlenmeden Reçel Nasıl Muhafaza Edilir ?

Reçel Nasıl Saklanır ? Şekerlenmeden Uzun Süre Reçel Nasıl Saklanır ?


Çoğu zaman evde yaptığımız reçellerimizin ya da dışarıdan satın aldığımız reçellerimizin kısa sürede şekerlendiğini görürüz.Bu şekerlemelerin önüne geçmek için yapmamız gereken bazı püf noktaları var. Peki reçel nasıl saklanır ? Reçel şekerlenmeden nasıl saklanır ? Mağazadan alınan reçeller saklamak için yeterince kolaysa, ev yapımı reçeller ise aynı değildir.Ev yapımı reçel nasıl saklanır, marketten alınan reçel nasıl saklanır ? İşte reçel nasıl saklanır hakkında bilgiler içeren yayınımız.



Ev yapımı reçel nasıl saklanır ?

Tabii ki - mikropların kurutulmasıyla - reçelin korunmasına izin veren safsızlıklardan yoksun beyaz kristalize şeker. Şeker miktarına bağlı olarak, farklı bir ürün elde edilir, 

Yani:

Orta derecede şeker ilavesiyle bir komposto: kısa raf ömrü.
Daha yüksek oranda şeker içeren bir reçel: daha uzun raf ömrü.

Ev yapımı bir reçelin daha iyi korunması için, hazırlık sırasında uyulması gereken noktalar şunlardır:

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE ENFES İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Kavanozları büyük bir özenle temizleyin.

Kavanozları kaynatın.
Meyveyi yeterince pişirin.

Kavanozlar dolduğunda, sıkıca kapatın: su geçirmez kalmalıdırlar. Reçel hala vidalı kapaklı kavanozlarda kaynarken dökülmelidir.

Kapatılır kapatılmaz, kavanozlar ters çevrilmeli ve kapak aşağı gelecek şekilde saklanmalıdır, bu da yüzeyde havanın birikmesini önler.Bir kez başladığında, bir kavanoz ev yapımı reçel veya ev yapımı reçel bir hafta boyunca sıkıca kapatılır ve buzdolabına yerleştirilir.

Yararlı bilgiler  : Reçelin alınmasına yardımcı olmak için pektin ile zenginleştirilmiş bir şeker kullanmak yararlıdır.

Mağazadan satın alınan reçeller nasıl saklanır ?

Ticari reçeller uzun ömürlü ürünlerdir. Gerçek şu ki, korumaları bilmek için bazı sağduyu kuralları gerektirir:

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK MÜKEMMEL LEZZET REÇELLİ KURABİE NASIL YAPILIR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Açılmamış,mağazadan satın alınan bir
reçel, ambalajın üzerinde belirtilen son tarihe kadar saklanabilir. Daha doğrusu en iyi kullanım için son tarihi akip edilmedilir. 
Açılmamış reçel kavanozlarını buzdolabına koymak gerekli değildir: temiz ve kuru bir odada bir dolap yeterlidir.Açık bir mağazadan satın alınan reçel, orijinal, sıkıca kapalı kavanozda buzdolabında saklanabilir. Raf ömrü yaklaşık 10 gündür.Marmelat daha kısa bir raf ömrüne sahiptir, çünkü fermantasyona tabidir

Uyarı : Reçel, jöle veya marmelatın yüzeyinde bir küf (çoğu durumda Aspergillus glaucus) belirirse derhal atılmalıdır. Toksin reçeli enfekte etmiştir ve bu durum alerjik olabileceğinden, ilgili alanın kalıbı çıkarıldıktan sonra bile bu tür bir ürünün tüketilmesi önerilmez.

Yararlı bilgi  : Büyük bir reçel tüketicisi değilseniz küçük kavanozları tercih edin.


Bu yayınımızda reçel nasıl saklanır,ev yapımı reçel nasıl saklanır,reçel ne kadar dayanır,reçel şekerlenmemesi için,reçellerin küflenmemesi için ne yapılmalı ? şeklinde sorularına cevap bulabileceksiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar