Enfes Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır ? A'dan Z'ye Ev Yapımı Tarhana Tarifi >>>

Enfes Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır ? A'dan Z'ye Yapım Aşamaları


Mutfaklarımızın klasikleşmiş çorbası, bize özgü bizden bir çorba tarhana çorbası...Mükemmel vitamin desteğiyle hastalıklardan korunmamıza yardımcı, soğuk kış akşamlarının enfes lezzeti tarhana çorbası !!! .Bu  eşsiz lezzeti sevmeyeniniz yoktur. Peki tarhana çorbası nasıl yapılır ? tarhana çorbası nasıl kurutulur ev yapımı tarhana nasıl yapılır? ev yapımı tarhana çorbası nasıl yapılır ? ev yapımı tarhana tarifi öğrenmek için yayınımızı okumaya devam ediniz...




Tarhana, Anadolu'da yaygın olan geleneksel, baharatlı bir çorbadır . Ayrıca çorba için bir temel olarak kullanılan mayalanmış sade yoğurt, un ve sebzelerin karışımından yapılır.

Tarhana, Türkiye'nin pek çok yerinde yapılıp afiyetle tüketilmektedir,aynı zamanda marketlerde ve aktarlarda da bulmak mümkün.  Tarhana çorbası, istenen miktarda ufalanmış tarhananın kaynar su, süt, tereyağı ve baharatlarla karıştırılması ve düşük ateşte pişirilmesiyle hazırlanır.

Tarhana tozu, sade yoğurt , un ve kırmızı biber, domates ve soğan gibi rendelenmiş sebzelerin birkaç gün boyunca fermente bırakılan kalın bir macun içine karıştırılmasıyla hazırlanır . Daha sonra macun bölünür, kurutulur ve tarhana tozu yapmak için ufalanır.

Birçok insan, özellikle kırsal alandakiler, kendi tarhanalarını kendileri yapmayı tercih ediyorlar. Bu genellikle tarhana hamurunun kurutmanın kolay olduğu yaz aylarında yılda bir kez yapılır.

Kendi kuru tarhananızı yapmak ve saklamak istiyorsanız,bu basit tarifi deneyin. Çok fazla ürün ortaya çıkacağından elinizde birkaç büyük cam saklama kabı bulundurun.İşte tarhana nasıl yapılır ? , tarhana nasıl kurutulur ? , tarhana çorbası tarifi nasıldır ?

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE BASİT YÖNTEMLERLE SALAMURA NASIL YAPILIR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>


Enfes Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır ? A'dan Z'ye Ev Yapımı Tarhana Tarifi


Tarhana Yapılış İçin Gerekli Malzemeleri

1 kilo kapya biber
Yarım kilo soğan
1 kilo domates
1 baş sarımsak
1 demet yaş nane
3 kg yoğurt
5 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber (pul)
1 çay kaşığı karabiber



Tarhana Nasıl Yapılır ? 

Kırmızı biberleri haşlayıp süzekten geçirin ve bir kenara alın,Ardından domatesleri  de süzekten geçirip biberin içerisine atın,ardından bu kabın içerisine sarımsaklar ve soğanı robottan  geçirip  içine nane doğranıp baharatları ve tuzu ilave edin.

Sonraki aşamada hazırlanmış bu karışım başka bir kapta yoğurtla birleştirilir.Elde edilmiş bu karışım 3 gün sıcak bir ortamda bekelemeye alınır. 

3 gün günün ardından  bu harcımızın içerisine 5 kg un azar azar dökülerek yoğurulur.(duruma göre biraz daha fazla ya da az un atılır, karışım çok sert bir hale getirilmelidir) 

Yoğurulmuş olan bu karışım 5 gün daha sıcak bir ortamda bekletilir. Günde 1 defa bu hamur tekrardan yoğurulur. 5 günün sonunda temiz bir bezin üzerine hamurlar küçük parçalar haline getirilerek serilir. Gölge bir yerde tarhana kurutulur.

Kurutulmuş olan tarhana robottan geçirilerek inceltilir ve temiz bir bezde 1 hafta kurutulmaya bırakılır. Ardından cam saklama kaplarına alınarak muhafaza edilir. Ev yapımı bu tarhana 1 yıl kadar dayanıklılığını korumaktadır.Ev yapımı tarhana çorbası tarifi için okumaya devam ediniz.


Tarhana Çorbası Nasıl Pişirilir ? -Lezzetli Ev Yapımı Tarhana Çorbası-


Porsiyon: 6 kişi

Yapılış:20-25 dk
Malzemeler : Yarım Fincandan biraz daha fazla tarhana,2 yemek kaşığı sıvı yağ (isteye göre 1 yemek kaşığı tereyağı) 2 yemek kaşığı salça,1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı nane,2 çay kaşığı tuz.1 litre sıcak su

Tencerinizin içerisine 2 yemek  kaşığı sıvı yağ (isteğe bağlı 1 yemek kaşığı tereyağ) koyulur. Ardından 2 yemek kaşığı salça tencerede yağ ile kavrulur.Kavrulmuş olan karışımın içine 1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı kuru nane  atılır kısa süre karıştırılıp içerisine 1 lt sıcak su ilave edilir,karıştırıldıktan sonra önce kaynaması beklenir ardından kısık ateşe alınarak içerine yarım  kahve fincanı ( 1 kahve fincanından 1 parmak eksik) tarhana koyulur ve karıştırılır. 2 çay kaşığı tuz koyulur ve çorba 10-15 dk kısık ateşte pişirilir.



Aifiyet Olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar