İç Güzellik,İç Güzelliği Nedir ? İç Güzelliği Nasıl Kazanılır ? >>>

İç güzelliği ne demek ? Genellikle gerçek güzellik olarak adlandırılan iç güzellik, benlik saygısı ve dini durumlar tartışmaları da dahil olmak üzere birçok farklı bağlamda ortaya çıkan bir kavramdır. Bunun en genel tanımı, görünür özelliklere dayanmayan bir güzellik türüdür. Esasen, bu tür bir güzellik, bir kişinin kişiliğinin, çoğu durumda, bireye yakın olan insanlar tarafından görülebilir olarak algılanan bir özelliğidir. İç güzelliği geliştirmenin birçok yolu olduğu düşünülmektedir ve bu kaliteye sahip olmak genellikle olumlu bir kişisel özellik olarak kabul edilir.Yine içi güzel insana yüreği güzel insan da denilmektedir.



ic-guzelligi-nedir
İç Güzellik Nedir ? İç Güzelliği Ne Demek ?



Dış güzelliğe benzer şekilde, iç güzelliği tanımlayan nitelikler farklı kültürlerde farklıdır. Çoğu durumda, herhangi bir kültürdeki olumlu kişilik özellikleri iç güzelliğin bir parçası olabilir. Bu sadece bir kişinin başkalarına karşı davranış biçimlerini değil, aynı zamanda kendi hayatı hakkında ne hissettiğini de içerir. Ayrıca, bu tür güzellikler genellikle erkekler ve kadınlar için çok farklıdır. Genellikle bu tür bir güzellikle ilişkilendirilen bazı nitelikler arasında zarafet, şefkat ve zeka vardır.

İç güzelliğin en ilginç özelliklerinden biri, iç özelliklerin bir kişinin dış özellikler algısını değiştirebileceği düşünülmektedir. Nazik bir kişi, özellikle arkadaş ve iyi tanıyan insanlar için, kaba bir kişiden daha güzel görünebilir. Bunun nedeni, bir kişinin tipik olarak gerçekten nesnel bir şekilde algılanmaması ve bir kişiyi yakından tanımak, birinin hatırladığı özellikleri etkileyebilmesidir.




İç Güzellik Nedir ? İç Güzelliği Ne Demek ?


Çeşitli dinler genellikle fiziksel özelliklerden ziyade kişisel niteliklerden kaynaklanan bir güzelliği vurgular ve överler. Bu tür çekiciliğe sahip insanlar, dış güzelliği geliştirenler için övülürler, çünkü gerçek güzellik, onu aramaya istekli olan herkes tarafından kullanılabilir. Dinler genellikle bu güzelliği hangi özelliklerin oluşturduğunu belirtirken, bu özelliklerin yorumlanması zamanla değişebilir. Dini metinler tipik olarak bir dinin gerçek güzelliği tasavvur etmesine ilişkin açık açıklamalar içerir.

Sorunlu olarak, insanlar genellikle bir kişinin dış güzelliği olmadığını belirtmek için iç güzellik terimini kullanır. Bu kullanım, bir kişi hem iç hem de dış güzelliğe sahip olduğunda sorun yaratır. Birçok insan, büyük dış güzelliğin bir kişinin iç güzelliği yaratma ihtiyacını azalttığına inanır, ancak geleneksel olarak güzel olan birçok insan da birçok çekici iç niteliğe sahiptir. İç ve dış çekicilik arasındaki çatışma, özellikle potansiyel bir ortak aradığında, güzellik kararlarının yapılmasını zorlaştırabilir.

İç Güzellik Özellikleri Nelerdir ?

*İç güzelliğe ilişkin nitelikler, nezaket ve karşılığında başka bir şey beklemeden başkalarına yardım etme iradesini içerebilir.

*İç güzellikle ilişkili nitelikler zekayı içerebilir.

*İç güzellikle ilişkili nitelikler şefkat içerebilir.

*İç güzelliği zayıf olan biri, diğerlerinden daha kolay etkilenir.



*Zorlu bir iç güzellik duygusu zorbalığa neden olabilir.


İÇ GÜZELLİĞİ NASIL KAZANILIR?

İç güzelliğini isteyen şüphesiz ki yaradandır , iç güzelliği Allah’ın emirleriyle kazanılır. Bireylerin her ahlâk alanında iç güzelliğine sahip olmasını beklemek gerçekçi olmaz. İnsanlar illaki hayatlarında hatalar yapar. Her iyi insanın elbette istenmeyen bir çirkin yönü de vardır. Yüzde elli bir ölçüsü ile hareket etmek en iyisidir. Aynı zamanda bu mahşer ölçüsüdür. Özetle yüzde elli bir nispetinde iç güzelliğine sahip insanı iyi bilmeliyiz.   

Aslında tamamen kötü insan yoktur. İyi veya kötü huy vardır. İyi huyların karması olan iç güzelliği imanla, ibadetle, yanlışını fark edip tövbe ederek, kötülüklerden ve haramlardan uzak yaşayarak ve sabırla zamanla kazanılır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar