Kojik Asit Nedir,Ne İşe Yarar ? Kojik Asit Nelerde Bulunur? >>>

Kojik asit, öncelikle bir kişinin cildini beyazlatmak için kullanılan bir üründür. Birçok tüketici , ciltteki çilleri ve diğer koyu lekeleri hafifletmek için bu asidi içeren ürünleri kullanır . Esas olarak kozmetik amaçlı kullanılmasına rağmen, aynı zamanda gıda rengini korumak ve belirli bakterileri öldürmek gibi başka amaçlara da sahiptir. Deride kullanıldığında melanin üretim miktarını azaltır.



Kojik Asit Nedir ? Kojik Asit Ne İşe Yarar ?

1989'da, Japonya'daki mantarlarda kojik asit keşfedildi. Asit ayrıca Japon pirinç şarabının fermante edilmesinden arta kalan kalıntı gibi diğer maddelerde de bulunur . Bilim adamları da bu bileşeni soya ve pirinç de dahil olmak üzere diğer doğal gıdalarda buldular.

Kojik Asit Ne İşe Yarar ? Kojik Asit Faydaları Nelerdir ? 

Sabunlar, losyonlar ve kremler dahil olmak üzere birçok güzellik ürünü bu asidi içerir. İnsanlar bu ürünleri yüzlerine ten rengini açma umuduyla uygularlar. Ayrıca, cildi melasma gibi kahverengileştiren cilt renk değişikliklerine de yardımcı olur . Bazı müşteriler çiller, güneş lekeleri ve diğer çirkin pigmentasyonları gidermek için bu yöntemi kullanır . Diş macunu şirketleri bu asidi bazı diş beyazlatıcılarına bile dahil etmiştir.Sivilce tedavisinde de  kojik asit kullanılabilir.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK CİLTTEKİ SİYAH LEKELER NEDEN OLUR NASIL TEDAVİ EDİLİR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ... >>>

Kojik asit uygularken, bireyler ciltlerinde hafif bir batma hissi hissedebilirler. Hassas cilde sahip insanlar , asitli ürünler kullanmaktan cilt tahrişine neden olabilirler. Üzerinde cilt beyazlatıcıları olan losyonlar veya kremler olan alanlar da güneşte kolayca yanabilir.

Kojik asit kullanmanın başka sağlık yararları da vardır. Antioksidan ve antibakteriyel özellikleri ile bilinir. Ayrıca, gıdaların daha uzun süre daha taze kalmasına izin verdiği için uygun gıda depolamaya yardımcı olur. Bazı dermatologlar , cilt ve akne neden olan bakteriler üzerinde çalıştığı için akne tedavisi için kojik krem ​​reçete eder.



Kojik Asit Nedir ? Kojik Asit Ne İşe Yarar ?


Kojik asit içeren ürünlerin çoğunda çok az miktarda asit bulunur. Bununla birlikte, kojik asitin büyük miktarlarda veya uzun vadede kullanılması konusunda endişeler olmuştur. Bu beyazlatıcı ürünün kanserojenliği ile ilgili endişelerin bazıları hayvan çalışmaları hakkında çelişkili raporlar olduğu için. İnsanlarda kanserle ilgili herhangi bir vaka kullanılmamıştır.

Kojik asit, gıdaların daha uzun süre taze kalmasına izin vermek için kullanılabilir.
Piyasadaki herhangi bir üründe olduğu gibi, tüketiciler ciltlerine kojik asit uygularken dikkatli olmalıdırlar. Çoğu beyazlatıcı ürün genellikle cilt üzerinde sınırlı kullanım için iyidir ancak uzun süre kullanıldığında ciltte tahrişe neden olabilir. Dermatologlar ayrıca, cilt tahriş olursa veya çok fazla beyazlaşmaya başlarsa insanların ürünleri döndürmelerini önerir.Kojik asit sabunu kullanmak, kişinin güneşe duyarlılığını artırabilir.


KOJİK ASİT NELERDE BULUNUR ?

* C Vitamini

* B3 Vitamini

* Meyan Kökü Özütü

* Beyaz Dut Özütü

* Ayı Üzümü Özütü



Yorum Gönderme

0 Yorumlar