Assam Çayı Nedir ? Assam Çayı Nerede Yetişir, Nasıl Demlenir ? >>>


Assam Çayı Nedir ? Assam Çayı Nerede Yetişir, Nasıl Demlenir ? >>>


Assam çayı nedir? Assam çayı Hindistan'ın Assam kentinde yetişen siyah bir çaydır . Kendine özgü bir malt tadı ve cesur ve canlandırıcı bir karaktere sahip olan Assam çayı, kahvaltı çaylarında kullanılmak üzere özel bir favori. İngiliz Kahvaltısı çayı ve İrlandalı Kahvaltı çayı, genellikle kısmen veya tamamen Assam yapraklarından oluşan çay türleridir. Assam çayı güzel bir yakut kehribar rengine sahiptir.

Assam çalıları , taşkın yatağının besin maddeleriyle zengin kumlu topraktan oluşan bir bölge olan Brahmaputra Nehri vadisinde bir ova bölgesinde yetişir . İklim, serin ve kurak bir kış ile sıcak, nemli yağmur mevsimi arasında değişir - bunun için ideal koşullar. Uzun büyüme mevsimi ve bol yağış nedeniyle Assam, dünyanın en verimli çay üreten bölgelerinden biridir. Her yıl, Assam'ın çay arazileri toplu olarak yaklaşık 680.400 kg çay verir.



Assam genellikle bir "birinci sifon" ve bir "ikinci sifon" olmak üzere iki kez hasat edilir. İlk floş Mart ayı sonlarında seçilir. Daha sonra hasat edilen ikinci sifon, yapraklarda görünen altın uçlardan dolayı daha değerli olan "içkili çay" dır. Bu ikinci sifon, içkili çay daha tatlı ve daha dolgun ve genellikle ilk sifon çayından daha üstün kabul edilir. Assam çalılarının yaprakları koyu yeşil ve parlaktır ve Çin çay bitkisine göre oldukça geniştir. Çalı narin beyaz çiçekler üretir.

Assam çay çalısının keşfi, 1823'te İskoç maceracı Robert Bruce'a atfedilir. Bruce'un bölgede ticaret yaparken Assam'da yabani olarak büyüyen bitkiyi bulduğu bildirildi. Çalıların yapraklarından çay demleyen yerel bir kabile üyesinin farkına vardı ve kabile reisleriyle, bilimsel olarak incelemeyi planladığı yaprak ve tohumlardan örnekler sağlamaları için düzenleme yaptı. Robert Bruce, bitkinin uygun şekilde sınıflandırıldığını görmeden kısa bir süre sonra öldü.

Robert'ın kardeşi Charles, 1830'ların başlarına kadar, Assam çalılıklarından birkaç yaprağın doğru inceleme için Kalküta'daki botanik bahçelerine gönderilmesini ayarladı. Orada bitki nihayet çeşitli çaylar veya Camellia sinensis olarak tanımlandı, ancak Çin versiyonundan ( Camellia sinensis var. Sinensis ) farklıydı .
Kısa süre sonra, İngilizler Assam'da çay yetiştiriciliğine girişmeye başladı. Başlangıçta çay tohumları, yerel yabani türden daha üstün olduğuna inanılan Çin'den ithal edildi. Ancak bir süre sonra, iklim ve arazide en başarılı olduğu kanıtlanan Çin ve Hint çay bitkisinin melezleştirilmiş bir versiyonu geliştirildi.

1830'ların sonlarına doğru, Londra'da yeni Assam çayı için bir pazar kuruldu ve aralarında öncü çay yetiştiricileri olan Charles Bruce, ormandaki otları temizlemeye ve büyük çay tarlalarını kurmaya başladı. Bugün, Assam bölgesinde çay üreten altı yüzden fazla çay evi veya bahçesi var.

Assam Çayı Nedir ? Assam Çayı Nerede Yetişir, Nasıl Demlenir ? >>>



Assam Çayı Nasıl Demlenir ? 

Mükemmel bir demlik çay yapmak için soğuk suyla başlayın. Zaten kaynatılmış suyu asla kullanmayın - sonuç, tadı düz ve cansız olan çay olacaktır. Musluk suyu kullanıyorsanız, su ısıtıcısını doldurmadan önce birkaç saniye çalıştırın. Suyu kaynamaya getirin. Su ısınırken, seramik veya porselen bir demliği sıcak musluk suyuyla doldurun ve tencereyi ısıtmak için birkaç dakika bekletin.


Su kaynamaya başlar başlamaz, su ısıtıcısını brülörden çıkarın. Çaydanlığın içindeki ılık suyu atın ve boş demliğe çay yapraklarını ekleyin. Assam çayı için, fincan (240 ml) sıcak su başına 1 çay kaşığı (1 gr) çay yaprağı alın. İsterseniz yaprakları gevşek bir şekilde bir çay topuna koyun. Kaynamış suyu çay yapraklarının üzerine dökünüz. 3 ila 5 dakika demlenmeye bırakın ve bir süzgeçten geçirerek gevşek çay yaprakları için ayrı fincanlara dökün.


Assam çayı tam gövdelidir ve krema, süt veya limonla iyi bir şekilde birleşir. Tatlandırıcı istenirse, süt eklemeden önce bal veya şeker eklenebilir. Çözünene kadar karıştırın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar