Karanfilli Çay Nasıl Yapılır ?Karanfilli Çayın Faydaları Nelerdir ? >>>

karanfil-cayinin-faydalari-nelerdir
Karanfilli Çay Nasıl Yapılır ?Karanfilli Çayın Faydaları Nelerdir ? >>>


Karanfilli Çay Nasıl Yapılır ?Karanfilli Çayın Faydaları Nelerdir ? 


Normal çayınızı karanfil çayı ile değiştirin ve şaşırtıcı sağlık yararlarının tadını çıkarın. Evde karanfilli çay nasıl yapılır ve karanfilli çayın faydaları nelerdir ? Öğrenmek için okumaya devam ediniz... >>>



Karanfil, Hint evlerinde en çok kullanılan baharatlardan biridir. Bu baharat, farklı müstahzarlarınıza aroma katmanın yanı sıra ,  şaşırtıcı sağlık yararları için de kullanılmaktadır . Antioksidanlarla dolu karanfiller çok sağlıklıdır ve onları günlük diyetinizin bir parçası yapmanız için bir çok neden vardır. Diyetinize karanfil eklemenin farklı yolları vardır ve kolay bir yolu karanfil çayı içmektir. Karanfil çayı sağlığınız için harikadır ve yapımı kolaydır. Bilmek için aşağı kaydırın.

Karanfil Çayı Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:

1 yemek kaşığı bütün karanfil
1 su bardağı su



Talimatlar:

Bir kaba bir bardak su ve karanfil ekleyin. Kaynatın. 3-5 dakika sonra ocağı kapatın.  Çayınıza bal ekleyin, tatlı yapmak istiyorsanız bu adım isteğe bağlıdır. 

Bu karanfil çayının tadını çıkarmak için en iyi zaman onu sabah içmektir. Herhangi bir şeyin fazlası sağlığınıza zarar verebileceğinden, bu çaydan bir bardaktan fazlasını içmemeye dikkat edin. Herhangi bir tıbbi tedavi görüyorsanız, karanfil çayını diyetinizin bir parçası haline getirmeden önce doktorunuza danışın. 

Karanfil Çayı İçmenin Faydaları Nelerdir ?

1. Karanfil, vücuda verilen serbest radikal hasarıyla savaşmaya yardımcı olan ve bağışıklık sistemimizi güçlendiren antioksidanlara sahiptir. 

2. Karanfiller ayrıca yaygın enfeksiyonları, soğuk algınlığı ve öksürüğü uzak tutan antiseptik, antiviral ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. 

3. Karanfil çayı içmek sindiriminizi iyileştirmenize yardımcı olacaktır. Sağlıklı sindirim, hızlı kilo vermenize yardımcı olur . 

karanfil-cayinin-faydalari-nelerdir
Karanfilli Çay Nasıl Yapılır ?Karanfilli Çayın Faydaları Nelerdir ? >>>

4. Karanfil çayı aynı zamanda metabolizma hızınızı artırmaya yardımcı olur ve bu da kilo vermenize yardımcı olur. 

5. Diş eti veya diş ağrısı çekiyorsanız, karanfil çayı sizin için iyidir. Karanfil, diş etlerinin şişmesini azaltan ve diş ağrısından kurtulma sağlayan iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Karanfil çayı içmek, ağzınızdaki tüm bakterileri gidermenize yardımcı olur. 

6. Karanfil çayı ayrıca göğüs tıkanıklığı veya sinüs rahatsızlığı olanlar için sağlıklı bir içecektir. Karanfil balgamın temizlenmesine yardımcı olan öjenol içerir. 

7. Karanfil, bakteriyel enfeksiyonla mücadelede yardımcı olan E vitamini ve K vitamini içerir. Vücudunuzun sıcaklığını düşürmeye yardımcı olur. 

8. Karanfil çayı, vücudunuzdaki zararlı toksinleri temizlemeye yardımcı olur ve bu da farklı cilt sorunlarına yol açabilir. Karanfil çayı içmek yaralarınızı, cilt problemlerinizi ve mantar enfeksiyonlarınızı iyileştirmenize yardımcı olur. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar