Femoral Fıtık -Femorel Herni- Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? >>>

femorel-herni
Femoral Fıtık -Femorel Herni- Nedir, Nasıl Tedavi Edilir? 

Femoral Fıtık -Femorel Herni- Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Femoral Fıtık Nedir ? Fıtıklar, vücudun bir iç kısmının normalde bulunduğu alandan dışarı çıkması neden olur. Bu çıkıntı , ince zar kaplamasındaki doğal zayıflığın veya cerrahi bir kesi gibi dış etkenlerin bir sonucu olabilir . Femoral kanalın bulunduğu orta uyluk bölgesinde bir femoral herni oluşur. Femoral fıtıklar ameliyat gerektirir.

Femoral kılıf bir yol olduğunu uyluk karın boşluğundan yol açar. Femoral arter , femoral ven , bu yoldaki ve femoral kanal seyahat. Bir femoral herni yaşandığında, bağırsağın bir kısmı tipik olarak lenfatiklerle dolu olan femoral kanala hareket eder. Bu hareket, kasık kıvrımının hemen altında veya kabaca uyluğun ortasında gözle görülür bir çıkıntıya neden olur.



Femur fıtıkları kadınlarda yaygındır ve yatalak olanlarda ortaya çıkabilir.Femur fıtıkları daha çok kadınlarda görülür. Hamile, obez, yaşlı, yatalak veya başka şekilde zayıf kadınlarda görülme olasılığı daha yüksektir. Çocuklarda femoral herni vakaları belgelenmiştir, ancak çok nadirdir.

Femoral Fıtık Belirtileri Nelerdir ? Semptomlar ağrılı olabilir veya olmayabilir ve kasık bölgesinde uyluğun ortasına kadar bir yumru içerir . Farklı derecelerde femoral herni varlığından komplikasyonlar ortaya çıkar. Ciddi sorunlar bağırsakların kangreni, bağırsak tıkanması ve ince bağırsak tıkanıklığını içerebilir. Bir femur fıtığının azaltılamaz hale gelme şansı yüksektir. İndirgenemez fıtıklar yerine geri itilemez.



Bir femur fıtığının da boğulma riski yüksektir. Bağırsağın bir parçası fıtık tarafından yakalanıp büküldüğünde buna boğulma denir . Bükülmüş bölgeye kan akışının azalmasına ve hatta bağırsakların tamamen tıkanmasına neden olabilir. Boğulma, şişkinliğin daha büyük ve daha acı verici olmasına da neden olabilir.

Bir femur fıtığının neden olduğu yumru veya çıkıntı, kasık fıtığının neden olduğu armut şeklindeki yumruğun aksine, küresel bir şekle sahiptir . Bu farkın yanı sıra, ikisi arasında ayrım yapmak genellikle zordur. Ameliyat genellikle doktorlar hangi tip fıtık olduğunu teşhis edebilmeden önce yapılır.

AMELİYAT SONRASI SKAR DOKU NEDİR ? SKAR DOKU NASIL TEDAVİ EDİLİR ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Diğer fıtıklar gibi femur fıtıklarının da cerrahi müdahaleye ihtiyacı vardır. Bu işlem tipik olarak seçmeli bir prosedürdür. Bununla birlikte, yüksek komplikasyon riski genellikle acil ameliyat gerektirir . Fıtık indirgenemez hale gelirse ve yerine geri itme girişimleri başarısız olursa acil bir tedavi de gereklidir.

Bir femoral fıtığı onarmak için elektif cerrahi geçiren hastalar genellikle hızlı bir şekilde ve birçok komplikasyon olmaksızın iyileşir. Bir hasta acil fıtık ameliyatına ihtiyaç duyarsa , riskler büyük ölçüde artar. Bu operasyonla ilişkili tehlikeler doğrudan bağırsakların tıkanma seviyesine göre belirlenir. Büyük tıkanıklıklar fıtığın tamir edilmesini veya hareket ettirilmesini zorlaştırır.


 NOT: Bu yayın bilgilendirme amaçlı olup herhangi bir kesin tedavi yöntemi içermez,size en uygun tedavi yöntemi için bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar