Posta Güvercini Nasıl Eğitilir ? Posta Güvercinleri Özellikleri Nelerdir ? >>>


posta-güvercinleri-yollarını-nasıl-bulurlar
Posta Güvercini Nasıl Eğitilir ? Posta Güvercinleri Özellikleri Nelerdir ? 


Bu makalemizde posta güvercini nasıl eğitilir ? Posta Güvercinleri İle Haberleşme Nasıl Yapılır? Posta Güvercinleri Yollarını Nasıl Bulurlar ? , Posta Güvercini Özellikleri Nelerdir ? ve de Posta Güvercinleri Hakkında Bilgiler bulacaksınız...

Posta güvercinleri, iki konum arasında mesaj ve malzeme taşıma konusunda zengin bir geçmişe sahiptir. Posta güvercinleri, dijital devrimden önce yaygın bir mesaj verme aracıydı. Günümüzde becerileri, dijital ve fiziksel iletişimi sınırlayan durumlarda geçerli olmaya devam ediyor. Posta güvercinleri eğitmek basittir ancak zaman, özveri ve uygun bakım gerektirir.



Temel Konumu Ayarlayın

Posta güvercinleri iki konum arasında mesaj taşır. Önce temel konumu - ana çatı katı - merkezi nokta olarak ayarlamalısınız. Bu çatı katı, güvercinlerin zamanlarının çoğunu geçirdikleri ve yiyecek ve su istasyonu olarak hizmet verdiği yerdir. Evin çatı katında, güvercin girişine izin veren ancak istendiğinde çıkış kabiliyetini kısıtlayan bir kapaklı kapı olmalıdır.

Bu, güvercinlerin her zaman geri dönüş olarak kullanacağı varsayılan konumdur. Güvercinleri 100 milden fazla uzağa bırakabilirsin ve üs konumuna geri döneceklerdir.



Aralıklarla Pratik Yapın

Değişken mesafelerde pratik yaparak güvercinlere alıştırma yapın. Güvercinleri kümesten çıkarın ve onları bir mil öteye taşımak için bir kafes kullanın. Güvercinleri bırakın ve eve dönecekler. Bunu pratik için haftada birkaç kez yapın. Menzili 5 mile çıkarın ve işlemi tekrarlayın. Önümüzdeki hafta 10 millik bir uçuş yapın ve 50 milden fazla menzile ulaşana kadar artmaya devam edin. Menzili kademeli olarak artırmak, sürü dayanıklılık geliştirirken ve güven kazanırken belirli kanatlıları test etmenize olanak tanır.

Gıda ve Su Teşvikleri

Posta güvercini, yiyecek ve su teşvikleri kullanılarak bir veya iki yerde eğitilir. Ana üs konumunu mesajlar için tek rota dönüşü olarak kullanabilir veya iki ayarlı konum arasında bir rota oluşturabilirsiniz. İki yönlü bir uçuş rotası için, yiyeceği tabandan çıkarın. Güvercini elle ikinci konuma götürün ve yem sağlayın. Güvercin beslenecek ve sonunda ana üsse dönecektir. Güvercin iki konum arasında bağımsız olarak göç edene kadar bu işlemi tekrarlayın. Bir mesajı iletmek istediğiniz gün ana merkezden beslemeyi kaldırın. Aç güvercini serbest bırakın ve mesajınızı beslemek ve iletmek için ikinci konuma uçacaktır.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK KUŞLARDA İSHAL TEDAVİSİ NASIL YAPILIR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ... >>>

Mesajı Eklemek

Mesajlar küçük sırt çantaları ile taşınır. Sırt çantalarında kumaş omuz askısı ve kumaş veya plastik tutma yuvaları kullanılır. Kumaş hafiftir ve tasarımı kolaydır, ancak birçok malzeme sudan ve elementlerden zarar görebilir. Küçük tüpler, notlar ve sarf malzemeleri için güvenli muhafazalar sağlar.



Eski Mısır günlerinden 20. yüzyılın başlarına kadar, güvercinler düzenli olarak mesajlar ve küçük paketler taşımak ve haber vermek için kullanıldı. 1800'lerde ve 1900'lerde stratejik askeri bilgileri postalar arasında iletmek için yoğun bir şekilde kullanıldılar; bugün böyle bir kullanım mevcut olabilir. Elbette, hobiler veya güvercin meraklıları, hala yuva güvercinleri olarak da bilinen taşıyıcı güvercinler yetiştiriyorlar.

Posta Güvercini Nasıl Eğitilir ? Posta Güvercinleri Özellikleri Nelerdir ?


Güvercin Postası Tarihi

Mesajları iletmek için taşıyıcı güvercinlerin kullanılması, kuşların 5000 yıldan daha önce evcilleştirildiğini gösteren eski Mısır hiyerogliflerinde kaydedilmiştir. Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Asya'ya özgü kaya güvercinlerinin torunları olan taşıyıcı güvercinler, eski Hindistan, Çin ve Yunanistan'da da kullanılıyordu ve Karanlık Çağlar ve Orta Çağ'dan en hızlı iletişim şekli olarak kabul edildi. 19. yüzyılın ortalarında telgrafın icadına kadar, bankacılar ve borsacılar büyük ölçüde güvercin postasına güvenerek, taşıyıcı güvercinler yüzyıllar boyunca mesaj ve bilgi iletmenin en etkili yolu olarak kaldı.


Güvercinlerin Askeri Kullanımı

Uzun süredir askeri bilgi aktarım aracı olarak kullanılan taşıyıcı güvercinler, telgraf ve telsizin icadından sonra bile askeri operasyonlarda kullanılmaya devam etti. Telgraf iletişimi kolayca kesilebildiği için, güvercin postası I.Dünya Savaşı'nın askeri operasyonlarında kritik bir rol oynadı Güvercinler, II.Dünya Savaşı sırasında radyo sessizliği sırasında askeri mesajlar vermeye devam etti. Güvercinler, hava keşif görevlerinde görev yaptı, fotoğraf çekmek için düşman hatlarında küçük kameralar taşıdılar. Güvercinler, 20. yüzyılın sonlarına kadar Avrupa'da orduya hizmet etmeye devam etti, 2008 tarihli bir "New York Times" makalesi, güvercinlerin askeri birliklerin varlığını işaret etmeye hizmet ettiği Orta Doğu savaş bölgelerinde güvercin kullanımının devam ettiğini söylüyor.

Güvercin Eğitimi

Günümüzün yarış güvercinlerini eğitme yöntemleri, yıllarca haberci güvercin eğitiminde kullanılanlarla hemen hemen aynıdır. Kuşlar 6 ila 12 haftalık olduklarında eğitime başlarlar. Yeni bir çatı katına yerleştirildiğinde, genç kuşlar yeni yuvasına alışması için birkaç gün hapsedilir. Her gün aynı saatte kapalı bir alanda dışarı çıkmalarına izin verilir ve beslenmek üzere çatı katına kendi başlarına dönmeden önce her seferinde biraz daha ileri giderler. Bu, kuşların beslenme zamanını çatı katına geri dönme ile ilişkilendirmesini şartlandırır. Genç kuşlar yemek için çatı katına dönmeye şartlandırıldıktan sonra, daha yaşlı, eğitimli kuşlarla birlikte çatı katından kısa bir mesafeye götürülür ve geri uçmaları için serbest bırakılır. Zamanla mesafe artar ve yaşlı kuşlar artık genç kuşlara eşlik etmez.

Hedef arama ve Mesafe

Taşıyıcı güvercinler, alışılmadık bir salıverme noktasından çatı katına geri dönmek için yüzlerce kilometre katederek, uzun mesafelerde eve dönüş yolunu bulmalarıyla ünlüdür. Laura Erickson'un 2008 tarihli "Paradox Kuşu: Kaya Güvercini Düşündüğümüzden Daha Yararlı Olabilir" adlı makalesinde Cornell Ornitoloji Laboratuvarı yayını "BirdScope", güvercinlerin yönelim için diğer bazı ipuçlarıyla birlikte dünyanın manyetik alanını kullandıklarını açıklıyor. Erickson, güvercinlerin aynı zamanda koku alma duyularını da kullandığını ekliyor. Yardım edilebilirse, yağmur, sis veya kar gibi kötü hava koşullarında güvercinler bırakılmamalıdır, bu da kuşların yönelim bozukluğuna neden olabilir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar