Tereyağ Yapımı Nasıldır? | 5 Adımda Evde Tereyağı Yapma Tarifi >>>

                                                      

Bu yayınımızda tereyağ yapımı nasıldır ? evde tereyağ nasıl yapılır ? tereyağ yapmanın püf noktaları nelerdir ? şeklindeki sorularınıza cevap bulacaksınız... Ev yapımı tereyağı yapmak inanılmaz derecede kolaydır  kulağa oldukça etkileyici geliyor değil mi ?. Tereyağı, kremanın fazla çırpılmasıyla meydana gelir ve bu, elektrikli bir karıştırıcıyla yapılabilir. Kendi tereyağınızı yapmak, istediğiniz aromayı eklemenizi sağlar, bu yüzden yaratıcı olun.Tuzsuz tereyağı birkaç gün içinde yenmelidir, tereyağınıza tuz ilave edilirken (koruyucu görevi görür) yaklaşık 2–3 hafta saklanabilir.

 Tereyağ Yapımı Nasıldır ?

Yöntem

1

500 ml duble kremi soğutulmuş bir elektrikli karıştırıcıya koyun ve çırpın - başlangıçta sert tepeleri olan çırpılmış kremaya dönüşecek, ancak bir süre sonra parçalanıp tereyağı ve süte ayrılacaktır. Her şeyi bir muslin bezine dökün ve bir kevgir üzerine koyun.

2

Ayranın süzülmesine izin verin ve daha sonra kullanmak üzere buzdolabında saklayın.

3

Ayranın çoğu boşaldığında, tüm fazlalığın boşaldığından emin olmak için muslini sıkıca sıkın. Ayranın tamamının boşaltıldığını kontrol etmenin iyi bir yolu, bir kase buz gibi suya batırılırken muslini sıkmaktır. İlk başta su bulanıklaşacak - bulanık suyu boşaltın ve su berrak kalana kadar 2-3 kez tekrarlayın. Bu önemli bir adımdır çünkü arta kalan ayran, tereyağının aromasının ekşi olmasına ve daha çabuk bozulmasına neden olur.

4

Yağı bir parça pişirme kağıdına yayın. Kağıdı yardım olarak kullanarak, tereyağını düzgün bir silindire yuvarlayın

5

Kullanıma hazır olana kadar sertleşmesi için silindiri buzdolabına koyun. Alternatif olarak, dondurabilirsiniz

Tereyağı Yapmanın İpuçları

İstediğiniz miktarda krema kullanabilirsiniz - başlangıçta kullanılan krema miktarına kıyasla yaklaşık yarısı kadar tereyağı elde edersiniz.

Varyasyonlar

Ev yapımı tereyağı ayrıca tarhun ve maydanoz , brendi , elma tuzu ve limon gibi çeşitli malzemelerle tatlandırılabilir . En sevdiğiniz aromayı bulduğunuzda, tereyağını kolayca porsiyonlara ayırabilir ve pazar kızartmalarında veya diğer öğünlerde hızlı bir ek olarak kullanmak için dondurabilirsiniz.


İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK FIRINDA PEYNİRLİ MAKARNA NASIL YAPILIR ? ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>




Yorum Gönder

0 Yorumlar