Tırnak Batmasına İyi Gelen 10 Etkili Yöntem >>>


tırnak-batması-nasıl-geçer
Tırnak Batmasına İyi Gelen 10 Etkili Yöntem >>>


Birçoğumuzun zaman zaman yaşadığı problemlerin başında gelen tırnak batması ihmal edilmemesi gereken rahatsızlıklardandır. Peki tırnak batması nedir ? tırnak batması neden olur ? tırnak batması tedavisi nasıldır ? tırnak batmasına ne iyi gelir ? tırnak batması nasıl geçer bu sorularına cevap almak için okumaya devam ediniz. >>>


Trnak Batması Nedir , Neden Olur ?

Tırnak batması, ayak tırnağınızın köşesi veya kenarı kıvrılıp çevresindeki deriye doğru büyüdüğünde meydana gelir. Bu ağrıya, kızarıklığa ve şişmeye neden olabilir. Durum hem erkeklerde hem de kadınlarda çok yaygındır. Baş parmağınız büyük olasılıkla etkilenecektir.


Batık ayak tırnaklarının yaygın nedenleri şunlardır:

Tırnak batması neden olur ?


*Ayak tırnağı travması, ayak parmağınızı saplamak gibi

*Çok sıkı ayakkabılar giymek


*Ayak tırnaklarını çok kısa kesmek

*Ayak tırnaklarını açılı kesmek

Enfeksiyonu önlemek için, batık ayak tırnaklarını oluşur oluşmaz tedavi etmek önemlidir. Hafif vakalar, ev ilaçları ile küçük tedavi gerektirebilir. Ciddi vakalarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Tırnak batmasına ne iyi gelir ? İşte 10 yaygın tırnak batmasına iyi gelen yöntem.

1. Ilık sabunlu suya batırın

Etkilenen ayağı ıslatmak şişliği azaltmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayağınızı günde üç kez ılık sabunlu suya bir seferde 20 dakikaya kadar ıslatabilirsiniz. Kastilya sabunu iyi bir seçenektir. Suya Epsom tuzları eklemek ek bir rahatlama sağlayabilir.

2. Elma sirkesine batırın

Elma sirkesi , batık ayak tırnakları da dahil olmak üzere günümüzde neredeyse her şey için bir halk ilacıdır. En iyi ihtimalle bilimsel kanıtlar sınırlı olsa da, antiseptik, antienflamatuar ve ağrı giderici yeteneklere sahip olduğuna inanılıyor.
Bu ilacı denemek için 1/4 su bardağı elma sirkesi ile bir leğen ılık su hazırla. Etkilenen ayağı günde 20 dakikaya kadar ıslatın. Islattıktan sonra ayağınızı iyice kurulayın.



3. Alanı diş ipi veya pamukla paketleyin

Uygun tırnak büyümesini teşvik etmek için batık ayak tırnağının kenarına küçük pamuk parçaları veya mumlu diş ipi sokmanızı önerir .Bu arada her tıp grubunun aynı fikirde olmadığını bilmenizde fayda var.

Amerikan Ayak ve Ayak Bileği Cerrahları Koleji'ne göre , tırnağınızın altına pamuk yerleştirmek ağrıyı artırabilir ve zararlı bakterilerin gelişmesine izin verebilir. Pamuk veya diş ipini uygulamadan önce alkole batırmak bu riski azaltmaya yardımcı olabilir.

Tırnak Batmasına İyi Gelen 10 Etkili Yöntem >>>


4. Antibiyotik merhem sürün


Reçetesiz olarak satılan antibiyotik merhem veya krem ​​kullanmak iyileşmeyi hızlandırabilir ve enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Merhemi, genellikle günde üç defaya kadar, üreticinin talimatlarını izleyerek etkilenen ayak tırnağına uygulayın. Bu merhemler arasında Neosporin, Polysporin ve Bactroban bulunur. Uygulamadan sonra ayak tırnağını bandajladığınızdan emin olun.

5. Rahat ayakkabılar ve çoraplar giyin

Çok sıkı olan ayakkabılar ve çoraplar ayak parmaklarınızı doldurabilir. Bu, batık ayak tırnaklarının önde gelen bir nedeni olarak kabul edilir. Batık ayak tırnağının gelişmesini veya kötüleşmesini önlemeye yardımcı olmak için, ayağa oturan ancak ayak parmağında yeterince yer bırakan ayakkabılar ve çoraplar veya çoraplar giyin. İyileşme sürecinde, ayak tırnaklarınız üzerindeki baskıyı azaltmak için mümkün olduğunca ayakkabılardan kaçının veya sandalet giyin.

6. Reçetesiz satılan bir ağrı kesici alın


Asetaminofen (Tylenol), batık ayak tırnağı ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Günlük önerilen miktar olan 3.000 miligramdan fazlasını almadığınız veya alkolle almadığınız sürece yan etkiler olağandışıdır .Şişlik varsa ibuprofen (Advil) hem ağrıyı hem de şişliği hafiflettiği için daha iyi bir seçenek olabilir. İbuprofenin bazı yaygın yan etkileri arasında karın ağrısı, mide rahatsızlığı ve ishal bulunur.Reçetesiz satılan tüm ağrı kesicileri, üretici veya doktorunuzun önerdiği şekilde alın.

7. Parmak koruyucusu kullanın

Burun koruyucusu, batık ayak tırnakları için yastıklama bariyeri sağlar. Ayak koruyucuları , etkilenen bölgenin etrafına uyan halkalar veya tüm ayak parmağı için bir kaplama olarak mevcuttur. Dr. Scholl's gibi bazı parmak koruyucu markaları, kolay düzeltme için ayak tırnaklarını yumuşatmaya yardımcı olan ilaçlı bir jel ile birlikte gelir. Tırnak batıncaya kadar tedaviyi belirtildiği gibi kullanın.

Tırnak Batmasına İyi Gelen 10 Etkili Yöntem >>>


8. Ayak desteğini deneyin

Ayak telleri genellikle ince, yapışkan, kompozit malzemeden yapılır ve ayak parmağınızın üst kısmına yapıştırılır. Cildinizi keskin, batık bir çividen korumaya ve tırnağınız büyüdükçe tırnak kenarlarını kaldırmaya yardımcı olurlar. Ayak telleri çevrimiçi olarak ve bazı eczanelerde mevcuttur.

9. Oral antibiyotikler için doktorunuza görünün

Ağızdan antibiyotikler, enfekte olmamış ayak tırnakları için rutin olarak reçete edilmez. Durumu iyileştirdiklerine dair hiçbir kanıt yok. Yine de, enfekte bir tırnağınız veya zayıflamış bir bağışıklık sisteminiz varsa, oral antibiyotiklere ihtiyacınız olabilir.

Bazı enfeksiyon belirtileri şunlardır:

*Artan kızarıklık
*Zonklayan ağrı
*Artan şişme
*İrin
*Etkilenen ayak parmağında ve çevresindeki bölgede sıcaklık
*Kötü koku

Enfekte ayak tırnaklarını tedavi etmek için kullanılan bazı antibiyotikler ampisilin, amoksisilin ve vankomisindir.

10. Tırnak çıkarmayı düşünün



Tırnak batması ev ilaçları ile iyileşmezse, tırnağın kısmen veya tamamen çıkarılması gerekebilir. Lokal bir anestezik kullanarak doktor, tırnağın kenarının bir kısmını, alttaki tırnak yatağını veya orta büyüme plakasının bir kısmını çıkarabilir.
Şiddetli, tekrarlayan vakalarda, büyümüş çivinin tamamı çıkarılabilir. Bu son çare ve enfeksiyon riskinizi artırabilecek potansiyel olarak ağrılı bir çözümdür. Aynı zamanda ayak tırnağınızın tekrar büyüdükçe şekilsiz olma riskini de artırır.
Daha fazla bilgi edinin: Batık ayak tırnağı nasıl tedavi edilir »

Ne zaman doktora görünmeli

Batık ayak tırnakları gibi küçük ayak sorunları, bazı kişilerde ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Ayak tırnağınız batmışsa ve diyabetiniz veya dolaşım bozukluğuna neden olan başka bir durumunuz varsa veya bağışıklık sisteminiz zayıflamışsa doktorunuza görünün.

Aşağıdaki durumlarda da bir doktora görünmelisiniz:

*Ağrı ve şişlik şiddetlidir.
*Ev ilaçları durumu iyileştirmez.
*Ev ilaçlarına alerjik cilt reaksiyonunuz var.
*Batık bir ayak tırnağına nasıl bakılacağına dair sorularınız var.


Yorum Gönder

0 Yorumlar