Ağaçların Yosun Tutmuş Tarafı Hangi Yönü Gösterir ? >>>

Ağaçların Yosun Tutmuş Tarafı Hangi Yönü Gösterir ?


Ağaçların Yosun Tutmuş Tarafı Hangi Yönü Gösterir ?

Yosunun yalnızca ağaçların kuzey tarafında büyüdüğü efsanesi, muhtemelen insanların bir ormanda gezinmelerine yardımcı olmanın bir yolu olarak ortaya çıktı ve yosunlu ağaçların doğal bir pusula görevi görmesine izin verdi. Ancak bu efsanenin ormanda bir harita görevi görmesine izin verirseniz, muhtemelen kaybolursunuz. 

Çünkü gerçekte yosun hemen hemen her yerde büyüyebilir. Michigan Eyalet Üniversitesi Eklentisine göre, ağaçların, kayaların ve diğer yüzeylerin kuzey tarafında büyümesi muhtemel olsa da, sadece orada yetişmiyor . 

Yosun büyümesinin en muhtemel olduğu yer, yaşadığınız yere bağlı olabilir. Araştırmacılara göre, kuzey yarım kürede yosun en çok ağaçların kuzey tarafında büyüyor ve kuzeyi gösteriyor . Ancak güney yarımkürede, yosun genellikle ağaçların güney tarafında ve diğer yüzeylerde büyür - tahmin etmişsinizdir. Bunun nedeni, kuzey tarafının kuzey yarımkürenin en gölgeli tarafı ve güney tarafının ekvatorun güneyindeki en gölgeli tarafı olmasıdır.

YOSUN TOZU NEDİR NE İŞE YARAR TIKLA ÖĞREN >>>

Uzatma raporlarına göre yosun en iyi nemli veya nemli gölgeli yerlerde büyüyor. Gölge gereksinimi genellikle ağaçların ve kayaların kuzey tarafında, güneş ışığının ağaç kanopisinden zirve yaptığı bir orman veya ormanlık alanda meydana gelirken, bu büyüme koşulları, yüzey hangi yöne bakarsa baksın hemen hemen her yerde karşılanabilir.

Araştırmacılara göre, yosunlar için nemli bir habitat gereklidir, çünkü bunlar vasküler olmayan bitkilerdir, yani yosunlar topraktan su almak için bir damar ve kök ağına sahip değillerdir. Bunun yerine, bitkinin üzerinden geçerken çevrelerinden su alırlar. Su, yosunların çoğalması için de gereklidir.

Bu nedenle yosun yeterince ıslak olduğu her yerde büyüyebilir. Araştırmacı raporlarına göre, özellikle ağaçlar iyi bir büyüme yüzeyi sağlıyor çünkü ağaç kabuğu, yosun sporlarının kök salması için iyi yerler olan çok sayıda oluk ve yarıklara sahip. Ayrıca, ağaç gövdesi gibi dikey bir yüzeyde pek çok bitki büyüyemez, bu nedenle büyüyen alan için rekabet etmek zorunda kalmazlar. 

Uzantı'ya göre, yosunlar ağaçları ve diğer yüzeyleri büyümek için temel olarak kullanır. Ev sahiplerinden su veya besinleri çekmezler, böylece herhangi bir zarar vermeden bunların üzerinde büyüyebilirler.

KIŞIN YAPRAK DÖKMEYEN AĞAÇLAR HANGİLERİDİR ? TIKLA ÖĞREN >>>

Yorum Gönder

0 Yorumlar