Yosun Tozu Nedir, Ne İşe Yarar ? >>>

Yosun Tozu Nedir, Ne İşe Yarar ? >>>



Yosun TozuNedir, Ne İşe Yarar ? Yosun Tozu Faydaları Nelerdir ?

Organik yosun tozu, sağlıklı tiroid fonksiyonu için gerekli olan bir eser mineral olan iyotun önde gelen kaynağıdır . Kurutulmuş Atlantik yosunundan öğütülmüş olan bu besleyici yoğun toz aynı zamanda potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi deniz mineralleri açısından da zengindir. Yosun tozunu en sevdiğiniz günlük yiyeceklere ekleyerek koruyucu sağlık yararlarının tadını çıkarın.

Yosun Tuzu Ne İşe Yarar ? Tat Ve Kullanım Alanları

Yosunun tuzlu tadı, Japonca'da "hoş bir tuzlu tat" anlamına gelen umami olarak tanımlanabilir . Günde 1 tatlı kaşığı herhangi bir yemek veya tarifle karıştırılarak kullanılması en iyisidir. Yosun tozu, smoothie'lere güçlü bir besin desteği katabilir ve ayrıca salata soslarına iyice karıştırılır veya sebzelerin üzerine serpilir. Tozu çorbalara, güveçlere veya tuzlu garnitürlere ekleyin. Diğer baharatlarla karıştırın ve en sevdiğiniz tariflerle birleştirin.

AĞAÇLARIN YOSUN TUTMUŞ TARAFI HANGİ YÖNÜ GÖSTERİR ? TIKLA ÖPREN >>>

Daha soğuk okyanus bölgelerinde yetişen bir tür deniz yosunu olan okyonus tozu, gelişimi için güneşe güveniyor. Atlantik ve Pasifik okyanuslarındaki sığ, kıyı suları, bu besin açısından zengin bitkinin birincil kaynaklarıdır. Toz halindeki yosun genellikle kolay sindirim için kapsüllenmiş halde bulunur. Araştırmacı Sally Fallen ve Mary G. Enig, Ph.D. "Süper Gıdalar Rehberi" başlıklı makalelerinde, yosunun, toprakta bulunmayan iyot ve diğer iz mineraller gibi deniz suyunda bulunan mineralleri sağladığını açıklıyorlar. Diyetinize yosun tozu eklemek sağlık açısından faydalar sağlayabilir, ancak diyet takviyeleri almadan önce sağlık sağlayıcınıza danışmanız önerilir.

Yosun Tozunun Faydaları Nelerdir ?


Düşük LDL Kolesterol 

"Farmasötik Biyoloji" nin 2010 sayısında yayınlanan bir araştırma, Laminaria japonica olarak da bilinen yosunun kolesterol seviyelerini düşürme yeteneğine sahip olduğunu göstermektedir. Sadece LDL veya kötü kolesterol seviyeleri azalmakla kalmadı, aynı zamanda yosun, trigliseritleri düşürdü ve HDL veya iyi kolesterol seviyelerini yükseltti. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olmak için yosun tozu eklemek, önce doktorunuzla görüşülmelidir.

Düşük Meme Kanseri Riski

Japon kadınlarının diyetini Amerikalı kadınlarla karşılaştırdığımızda, göze çarpan bir faktör Japon diyetinde yosun da dahil olmak üzere düzenli olarak deniz sebzelerinin tüketilmesidir. Amerikan Kanser Derneği'ne göre, bu Japon kadınları arasında meme kanseri insidansının azalmasında bir faktör olabilir. Laboratuvar çalışmaları göstermiştir ki, bunlardan biri olan yosun olmak üzere çeşitli alg türlerinde bulunan maddeler hem kanser hücrelerinin büyümesini engelledi hem de sıçanlarda kanser hücrelerinin ölümünü başlattı. Kesin kanıtlar için insan denekleriyle yosun takviyeleri kullanan çalışmalara hala ihtiyaç vardır.

Düşük Kan Şekeri

Kore'de Tip 2 diyabet teşhisi konan hastaları içeren umut verici araştırma, mesane sargısı yosununun yutulmasının kan şekeri seviyelerini düşürdüğünü gösteriyor. 2008 yılında "Beslenme Araştırma ve Uygulama" nda yayınlanan bu çalışma, deniz yosunu yemenin glisemik kontrolü etkilediği sonucuna varmıştır. Kelp tozu, geleneksel tıbbın yerini alması değil, bunun yerine besleyici bir gıda seçeneği sunması anlamına gelir.

İyot Kaynağı

Yosun tozu, sağlıklı tiroid fonksiyonu için gerekli olan eser element olan düzenli bir iyot kaynağı sağlamak için uygun bir yol sunar. Okyanustan uzakta yaşayan Amerikalılar deniz yosununun tadına uyum sağlamakta zorlanıyor. Yosunun tuzlu, ağız buruşturan tadından kaçınmak isteyen kişiler için, kapsüllenmiş tozu yutmak tat tomurcuğunun isyanını önleyecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar