Epidiyaskop Nedir ?

Epidiyaskop Nedir ?



Bu yayınımızda Epidiyaskop Nedir ? Epidiyaskop Özellikleri Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Epidiyaskop, 20. yüzyılın ilk yıllarında geliştirilen bir tür opak projektördür. Yalnızca opak görüntüleri yansıtabilen episkoptan farklı olarak, epidiyaskoplar hem şeffaf hem de opak görüntülerin görüntülerini yansıtabilir. Bu kalite, cihazı yüzyılın büyük bir bölümünde özellikle eğitim çevrelerinde kullanışlı hale getirdi.

Epidiyaskopun temel işlevi, görüntüleri oluşturmak için ışığın gücünden yararlanmayı içeriyordu. Epidiyaskopun ve diğer benzer projektörlerin en eski modellerinde, ortam olarak ilgi odağı kullanılmıştır. Işık, görüntüyü oluşturarak bir nesneye aşağı doğru yönlendirilirdi. Işığı odaklamak ve uygun bir görüntü oluşturmak için, görüntüyü bir ekrana yönlendirmek için bir dizi mercek veya ayna kullanılacaktır. İlk başta üretmek biraz maliyetli olsa da, epidiyaskop cihaz geliştirildikçe daha uygun fiyatlı hale geldi. Ticari modellerin yanı sıra, düşük güçlü versiyonlar okul çağındaki çocuklar için oyuncak olarak üretildi ve pazarlandı.

SİM KART NEDİR ? SİM KART TÜRLERİ VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR ?

20. yüzyılın ortalarında, tipik epidiyaskop, görüntüyü oluşturmak için kaynak olarak akkor ışık kullanılarak üretildi . Cihazın masaüstü modelleri dünya çapında okullarda ve kolejlerde yaygın olarak kullanılıyordu. Birkaç yıl içinde, halojen lambalar akkor ampullerin yerini almaya başladı ve daha da keskin bir yansıtılan görüntü sağladı.


Epidiyaskop Nedir ?

                                     

1980'lerde kişisel bilgisayar çağı başladığında, epidiyaskopun yerini yeni teknoloji almaya başladı. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara kolayca takılabilen projektörler kullanılarak, yazılım kullanarak görüntüler oluşturmak ve sonuçları bir tepegöz ekrana yansıtmak mümkün hale geldi . Bir dizüstü bilgisayar ve bir projektör kombinasyonu, satış elemanlarının sunumları ve diğer belgeleri yeni müşterilerle toplantılara götürmelerini veya ticaret fuarlarında çok daha kolay bir şekilde sunum yapmalarını mümkün kıldı.

Epidiyaskop, geçmiş zamanlarda olduğu kadar kapsamlı bir şekilde kullanılmasa da, bazen okullarda ve diğer öğrenme ortamlarında hala kullanılmaktadır. Epidiyaskopla kullanılan saydamlar bilgisayar programları kullanılarak veya elle oluşturulabildiğinden, cihaz hizmette kalmıştır ve halen bir dizi üretici tarafından satışa sunulmaktadır.


epidiyaskop nedir, epidiyaskop özellikleri, epidiyaskop ne işe yarar

Yorum Gönder

0 Yorumlar