Baharatlı Gıdalar Neden Burun Akıntısı Yapar ?

Baharatlı Gıdalar Neden Burun Akıntısı Yapar ?

Bu yayınımızda Baharatlı Yiyecekler Neden Burun Akıntısına Neden Olur ? konusunu ele aldık. Lütfen okumaya devam ediniz. >>>

Baharatlı yiyecekler basit bir nedenden ötürü burun akıntısına neden olurlar: Sinirlerde iltihaplanmaya neden olan ve burun zarlarında mukus üretimini artıran kimyasal kapsaisin içerirler . Bu, burun geçişlerinin boşaltma etkisinde bir artışa yol açar. Sonuç estetik açıdan hoş olmasa da, aslında bunun vücut için iyi bir şey olmasının birkaç nedeni vardır.

Soğuk algınlığı sırasında baharatlı yiyecekler yemek, insanların kapsaisinin etkisinden yararlanabilmelerinin bir yoludur . Birçok insan için, soğuk algınlığı ile ilişkili en kötü durumlardan biri burun tıkanıklığıdır. Bir tıkanıklık giderici almak ve biraz rahatlamak mümkün olsa da, gerçek şu ki, etki o kadar uzun sürmeyecek ve uzun vadede sorunu çözmek için fazla bir şey yapmayacaktır. Bunun yerine, baharatlı bir köri veya benzeri bir yemek vücuda çok ihtiyaç duyulan bazı besinleri sağlamakla kalmaz, aynı zamanda baharatlardan gelen ısı doğal bir dekonjestan görevi görür ve herhangi bir yan etki olmaksızın hızlı bir şekilde rahatlama sağlar. Dolu bir mide ve geçici olarak geri yüklenen nefes alma yeteneği ile, nezle olan birinin virüsle savaşmak için gereken uykuyu alması genellikle çok daha kolaydır.

Baharatlı yiyeceklerin burun akıntısına neden olması, vücudun fazla mukusu atması gerektiğinin de bir işaretidir. Kapsaisin, damarların ve arterlerin açılmasına ve sonunda vücutta tıkanmalara yol açabilecek unsurları temizlemeye başlamasına yardımcı olur. Ev temizliğinin bu doğal aşaması, vücudu daha iyi çalışır durumda tutmaya yardımcı olur. Baharatlı yiyecekler, vücudun genel bakım yapmasına, daha az sağlık sorunu sağlamasına ve daha hızlı iyileşmeye yardımcı olmanın doğanın bir yoludur.

Baharatlı yiyeceklerin burun akmasına neden olması, bir insanın baharatlı bir yemeği olduğu her seferinde burnunun su musluğu gibi akacağı anlamına gelmez. Vücuttan atılması gereken pek bir şey yoksa burun yolunda pek bir şey olmayacaktır. Sağlığa faydaları genellikle birkaç dakikalık burun akıntısının verdiği rahatsızlıktan çok daha ağır basar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar