Kaşıntı Tozu Nedir ? | Nasıl Yapılır ?


Kaşıntı Tozu Nedir ? | Nasıl Yapılır ?


Bu yayınımızda Kaşıntı Tozu Nedir ? Kaşıntı Tozu Nasıl Yapılır ? Kaşıntı Tozu Nasıl Kullanılır ? Kaşıntı Tozu Zararları Nelerdir ? Şaka Tozu Nedir, Nasıl Yapılır? gibi sorularımıza cevap bulabilirsiniz.

Kaşıntı tozu, genellikle etkilenen bölgede iltihaplanma ve kaşıntıya neden olan bir cildi tahriş edicidir . Hemen hemen tüm kaşıntılı tozlar, birçoğunun evlerinin dışında bulabileceği doğal malzemelerden yapılır. En yaygın bileşenler, diğer bitkilerin yanı sıra akçaağaç tohumu kabukları, kuşburnu ve mucuna pruriens'tir.(kadife fasülye) Kaşıntı tozu ayrıca "gıdıklama tozu" ve "şaka tozu" adlarıyla da anılır. Normalde çocuklar tarafından şakalar ve şakalar için kullanılır.

En hafif kaşıntı tozları genellikle ev yapımıdır ve genellikle kolayca erişilebilen tahriş edici maddeler içerir. Akçaağaç ağaçlarının tohum kabuklarından elde edilen tüyler bu tür bir bileşendir. Çocuklar genellikle baklaları birbirine ovalar ve dökülen tüyleri toplar. Oldukları gibi kullanılabilirler veya ince bir toz yapmak için ezilebilirler.

DERİDE ALERJİ NEDİR ? | NASIL OLUR ?ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Kuşburnu veya köpek gülü, ev yapımı ve mağazadan satın alınan kaşıntı tozunun başka bir yaygın bileşenidir. Akçaağaç tohumu kabuğundan daha güçlüdür, ancak yine de en şiddetli değildir. Akçaağaç tohumları ve diğer doğal kaşıntı tozları gibi, bir kişinin kaşınmasına neden olan lifleri taşıyan kuşburnunun tohumudur.

Kaşıntı tozunda kullanılan bileşenlerin belki de en güçlüsü, turuncu tüylü tropikal tohumlar olan mucuna pruriens'tir. (kadife fasülye) Diğerleri gibi kurutulur ve toz haline getirilir. Kaşıntı etkisi o kadar şiddetlidir ki, çoğu insanın sahip olduğu aşırı kaşınma nedeniyle uzun vadeli etkileri olabilir.

Kaşıntı tozunda kullanılan diğer şeyler arasında bamya kabuğunda bulunan ve şiddetli tahrişe neden olan enzimler ve Londra çınar yaprağındaki tüyler bulunur. Dikenli armutların üzerindeki kıllar da bazen toz haline getirmek için ezilir. Genellikle tozda doğal bileşenlerin dışında başka hiçbir bileşen kullanılmaz.

Kaşıntılı tozlar ciltte farklı tepki verir. Çalışmasının bir yolu, cilde sürüldüğünde bir kaşıntı hissi uyandırmaktır. Bu, kaşınmanın genellikle pudrayı cilde daha fazla sürdüğü ve kaşıntıyı gidermenin tek yolu yıkamak olduğu için semptomları kötüleştirdiği anlamına gelir. Buna mekanik tahriş denir. Akçaağaç tohumu kabukları çok rahatsız edicidir.

Diğer kaşıntı tozundaki bileşenler kontakt dermatite neden olur . Bu, tahriş edicinin neden olduğu kaşıntı ve iltihaplı deri döküntüsünün standart adıdır . Çoğu durumda, bileşenlerin neden olduğu kaşıntı hafiftir ve bölge yıkandıktan sonra kaybolur. Bununla birlikte, mukuna prurienler gibi bazı tahriş edici maddeler şiddetli kaşıntıya neden olabilir ve bu da bir kaşıntı önleyici krem kullanımını gerektirebilir .

 

Kaşıntı Tozu Nedir ? Kaşıntı Tozu Nasıl Yapılır ? Kaşıntı Tozu Nasıl Kullanılır ? Kaşıntı Tozu Zararları Nelerdir ? Şaka Tozu Nedir, Nasıl Yapılır?


Yorum Gönder

0 Yorumlar