Vegan Diyeti Nedir ? | Neleri İçerir ?

Vegan Diyeti Nedir ? | Neleri İçerir ?

Bu yayınımızda Vegan Diyet Nedir ? Vegan Diyeti Nasıl Yapılır ? Vegan Diyeti Neleri İçerir ? Vegan Diyeti Neye Yarar ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. >>>

Vegan diyet nedir ? Vegan diyet hayvansal ürünler yememek üzerine kurulmuş bir diyet türüdür. Vegan tarzı diyetin tanımı oldukça basit olsa da, bu tür diyet seçimi pratikte karmaşık ve zor olabilir. Ayrıca çok çeşitli vegan diyetleri ve benzer diyetler de vardır.

Bir birey, kilo kaybı için veya kişisel bir felsefenin bir sonucu olarak vegan tarzı bir diyet seçebilir. Vegan diyeti, katılımcıların et yemekten kaçındığı vejetaryen diyetinden daha kısıtlayıcıdır. Vegan bir diyet türünde katılımcılar sadece etten değil, “lakto ovo” (süt ve yumurta) ürünleri de dahil olmak üzere diğer tüm hayvansal ürünlerden kaçınırlar.

Tüketici araştırmaları, birçok insanın hem et hem de süt ürünlerini kesme fikrini ciddi şekilde kısıtlayıcı bulduğunu ve bu tür diyet planını pratiklik konularına dayanarak reddettiğini göstermektedir. Gerçekte vegan diyeti uygulayanlar genellikle kendilerini diyetlerini bu yollarla kısıtlamaya adamışlardır. Gıda bilimi, bu tür diyetin bazı özel faydalarını göstermektedir.

Vegan tarzı bir diyet genellikle vücutta biriken kolesterol miktarını azaltır . Bu diyetler genellikle yağ bakımından nispeten düşüktür. Ayrıca veganlar, vücutta bakteri veya toksin birikimi ile ilgili birçok dejeneratif koşulda et tüketiminin birincil faktör olduğuna işaret ediyor.

Geçmişte, vegan diyetinin birçok eleştirmeni, bu tür bir diyetin vücudun iyi çalışmasına izin vermek için yeterli proteine ​​nasıl izin verebileceğini sordu. Bazı beslenme uzmanları veganların yardımına gelmişler ve bu tür bir diyetin gerekli protein seviyelerini nasıl sağlayabileceğini açıkladılar. Bu bilim adamlarına göre bitki proteinleri, insanların genellikle ihtiyaç duyduğu seviyeleri sağlayabilir.

Genel vegan topluluğu içinde çok sayıda farklı grup vardır. Bazıları, yiyeceklerin pişirilmeden çiğ olarak tüketilmesi gereken çiğ bir diyet uygular. Çiğ gıda veganları, yemek pişirmenin faydalı vitamin ve mineralleri süzdüğünü ve çiğ yiyecekler yemenin daha sağlıklı bir yaşam tarzı sağladığını söylüyor.

Vegan bir diyet planı , bir kişinin kilosunu azaltmada ve daha sağlıklı beslenmeye yol açmada yardımcı olabilir. Herhangi bir diyetin vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besin öğelerini içerdiğinden emin olmak önemlidir. Vegan diyette komplikasyonları olan bir kişi, uygulanabilir bir kişisel diyet planı geliştirmede en iyi şansı elde etmek için aile hekimine ve eğitimli bir beslenme uzmanına danışabilir.


Vegan Diyet Nedir ? Vegan Diyeti Nasıl Yapılır ? Vegan Diyeti Neleri İçerir ? Vegan Diyeti Neye Yarar ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar