Alkali Diyet Nedir ? >>>

Alkali Diyet Nedir ? >>>

Bu yayınımızda Alkali Diyet Nedir ? Alkali Diyet Faydaları ve Zararları Nelerdir ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz...

Alkali diyet nedir ? Günümüzde popüler diyetler liften yağa kadar her şeye odaklanmaktadır, bu nedenle vücudunuzun asitliği ve alkalinitesi etrafında dönen bir diyetin olması şaşırtıcı olmamalıdır. Aslında, Kelly Ripa gibi bazı ünlüler alkali diyet olarak bilinen şeyin büyük hayranlarıdır - ama alkali bir diyet uygulamak ne anlama geliyor ve sizin için iyi mi ? Muhtemelen en son kimya veya biyoloji dersi aldığınızdan bu yana epey zaman geçti, işte belirli yiyeceklerin vücudumuzun asitliğini nasıl değiştirebileceğine ve bunu alkali diyetin sağlık yararlarından yararlanmak için nasıl kendi yararınıza kullanabileceğinize dair bir bilgilendirme...

Alkali diyet tam olarak nedir ?

Diyetetik uzmanları "Alkali diyet, gıdanın tüketilip metabolize edildikten sonra asidik, nötr veya alkali metabolitler ürettiği kavramına dayanmakta olduğunu vurguluyor. "Potansiyel renal asit yüküne (PRAL) göre Böbrekteki bu metabolitlerden besinler, negatif bir asit yüküne sahiplerse alkali oluşturan veya pozitif bir asit yükleri varsa asit oluşturan olarak sınıflandırılır. " Esasen, yediğiniz yiyecekler vücudunuz onları parçaladığında değişir ve bazıları, asidikten bazik (alkalin) spektrumda bir yere düşen kalıntı veya "kül" bırakır. Doğal olarak asitli gıdalardan kaçınmakla ilgili değildir çünkü bazıları (limon gibi) sindirildikten sonra alkali küle neden olur. Uzmanlar “Diyetin arkasındaki teori, asit oluşturan gıdaların osteoporoz dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere vücuda zarar verdiği varsayımına dayanıyor” diyor .


Alkali Diyet Nedir ? >>>


Alkali diyeti uygulamanın faydaları nelerdir ?

Uzmanlar " Alkali diyet esasen bitki temelli bir diyettir " konusunda hemfikirler.. “Bunun faydaları çeşitli meyve ve sebzeleri yemekten ve soda, tuz ve alkol alımının azalmasından geliyor. Meyve ve sebzeler vitamin, mineral, lif ve bitkisel besinler bakımından zengindir ve daha fazlasını yemek iltihabı azaltabilir, kalp sağlığını iyileştirebilir ve diyabet, kemik erimesi ve kanser risklerini azaltabilir. Potansiyel faydalar arasında "kan şekeri kontrolü, gelişmiş enerji seviyeleri, daha sağlıklı sindirim" de bulunuyor.

Ancak "daha fazla sebze yemek, şekeri azaltmak , işlenmiş gıda tüketiminizi azaltmak ve daha fazla su içmek sağlığınız için iyi olan genel önerilerdi.  "Bu değişiklikleri yapmak, kilo vermenize ve kronik hastalık riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir, ancak alkali diyet savunucularının iddia ettiği nedenlerden dolayı zorunlu değildir."

Alkali diyet vücudun pH'ını değiştirecek mi?

Pek sayılmaz.  "Vücudumuzdaki pH, işlevlerine bağlı olarak vücudun farklı bölgelerine göre değişir" . Midenin pH'ının 1,35 ila 3,5 (asidik), cildin pH'ının 4 ila 6,5 ​​(nötre daha yakın) ve kan pH'ının 7,35 ila 7,35 arasında tutmak için akciğerler ve böbrekler tarafından sıkı bir şekilde düzenlendiği biliniyor. Yaşamı tehdit eden sorunları önlemek için 7,45 (nötr). Ancak "yediğimiz yiyecekler idrar pH'ımızı etkileyebilir". Bu, belirli bir gıdanın pH ölçeğine düştüğü yerde , insan vücudunun çalışma şeklini gerçekten değiştirmeyeceği anlamına gelir Aynı zaman da kanser ve böbrek hastalığı gibi birçok hastalık vücutta yüksek düzeyde asitlik gösterirken, sağlıklı bir vücut kendi asit-baz dengesini koruyabilir.

Öyleyse hangi yiyecekler alkali diyet dostudur? Alkali Yiyecekler Listesi

Alkali bir diyet uygulamak istiyorsanız, meyve ve sebzeler açısından zengin bir diyet tüketin; yumurta, yağsız et veya bitkilerden yeterli miktarda protein alın; alkol, kafein ve sodadan kaçının; ve konserve etler ve paketlenmiş atıştırmalıklar gibi hazır yiyeceklerden kaçının. Alkali diyetin sadık destekçileri, geride bıraktıkları asidik kül nedeniyle et ve süt ürünlerinden kaçınılması gerektiğine inanılmakta. Yediğiniz yiyeceklerin potansiyel renal asit yüküne bağlanmak yerine, tabağınıza çoğu alkali kül üreten bol miktarda meyve ve sebze koymaya odaklanmanın daha önemli olduğu uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

Tamamen uzak durmaya değil, ölçülü olmaya odaklanmak da önemlidir.  Uzmanlar 80-20 kuralını takip etmeyi öneriyor: Diyetinizin% 80'i negatif PRAL içeren gıdalardan (öncelikle meyve ve sebzeler) ve diğer% 20'si yağsız et, balık, yumurta, baklagiller, sağlıklı yağlar içermelidir. ve tam tahıllar. Bu, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almanızı sağlar ve "daha sonra aşırı yeme dürtüsünün veya kısıtlayıcı bir diyetin ek stresini önlemek için ara sıra bir tedaviye izin verir" diyor.

Alkali diyete başlamadan önce bilmeniz gereken herhangi bir şey var mı?

Besin maddelerinizin nereden geldiğini anlamak önemlidir "EPA omega-3 yağ asitleri deniz ürünlerinden daha kolay elde edilebilir, bu nedenle diyetinize balık dahil etmek iyi bir şey olabilir. Et ve kümes hayvanları, vegan diyetinden elde edilmesi çok daha zor olan iyi B12 vitamini kaynaklarıdır. " İşte bu yüzden 80-20 kılavuzu anahtardır - hiçbir temel besin maddesini kaçırmamanızı sağlar.  Katı alkali diyet uygulayan bir kişi yeterli protein alımını alamayabilir ve yine  B12 ve kalsiyum gibi yeterli besinleri alamayabilir.

Ayrıca, yiyeceklerin alkali kül bırakması, asit reflü sorunları yaşayan insanlara uygun oldukları anlamına gelmediğini" unutmayın. "GERD'niz varsa, ayarlamalarla sağlıklı bir alkali diyet protokolü uygulayabilirsiniz." Diyetinizde büyük değişiklikler yapmayı düşündüğünüzde, doktorunuza veya bir beslenme uzmanına danışmak her zaman akıllıca olacaktır. Belirli bir diyetin sizin için uygun olup olmadığını anlamanıza, ihtiyaçlarınızı karşılayacak değişiklikler yapmanıza ve herhangi bir takviyenin gerekli olup olmadığını size bildirmenize yardımcı olabilirler.

İsterseniz Buraya Tıklayarak >>> Kırmızı Mercimek Salatası Tarifi -Domates ve Fesleğen Eşliğinde Diyet Salatası-  Tarifimize Ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar