Köy Tavuğu Nasıl Beslenir ? Püf Noktaları Nelerdir ? >>>


Köy Tavuğu Nasıl Beslenir ? Püf Noktaları Nelerdir ?

Bu makalede köy tavuğu nasıl beslenir ? , Organik tavuk nasıl beslenir ?  Bahçede tavuk nasıl beslenir ? gibi sorularınıza cevap bulabileceksiniz.

Arka bahçede tavuk yetiştirmek -beslemek- size ve ailenize sürekli bir yumurta kaynağı sağlayacaktır. Ayrıca temel bakım ve dikkat gerektiren bir sürü aile dostu evcil hayvanınız olacak. Tavuk yetiştirmek, uygulamalı bir deneyimdir. Bir köy tavuğu beslemek için kümes inşa etmeli veya satın almalı ya da bahçenizde geniş alan sağlamalısınız. Hayvancılıkla ilgili yerel yönetmeliklere uyulması da önemlidir.


Yasallıkları Kontrol Edin

Şehir ve ilçe yönetmelikleri tavuk beslemenin başlangıç ​​noktasıdır. Ayrıca çiftlik hayvanı yetiştirmeye karşı özel kurallar için ev sahipleri derneğinize danışın. Birçok alan, arka bahçelerdeki tavuk sayısını sınırlamakta ve ayrıca horozları sınırlamakta veya yasaklamaktadır. Horozlar gürültülüdür ve yakın komşuları rahatsız eder. Büyük olasılıkla konut yapıları ve kümes alanı arasında bir alan gereksinimi bulacaksınız.

İşbirliğinizi Kurun ve Çalıştırın

Tavuk başına en az 1metre kare alan sağlayan bir kümes inşa edin. Bir çatı, tünek direkleri ve yuva kutuları ekleyin. Prefabrik kümeslerin elde edilmesi kolaydır. Talimatlı planlar çevrimiçi olarak ve kitapçılarda kolayca bulunabilir. Soğuk hava ortamları için kümesin yalıtımını sağlayın ve kümesin etrafını  çevreleyin. Tavuklarınızın gündüzleri yiyecek arayacağı ve dolaşacağı alanı çevrelemek için tel örgü kullanın . Yırtıcıları caydırmak için tavuk telini gömün ve çevresini telle örtün. Mahallenin kedileri, köpekleri ve gelincikler sürünüz için birer tehdittir.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK KUŞLARDA BİT NASIL TEMİZLENİR ?ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

En İyi Beslemeyi Sağlayın



Tavuklarınızın hayatlarının ilk üç ayı için başlangıç ​​yemi kullanın. Başlangıç ​​yemi, erken aşamalarda kilo ve sağlık katmaya yardımcı olmak için tasarlanmış ekstra proteine ​​sahiptir. Üç ay sonra, çoğu yem mağazasında bulunan normal tavuk yemine geçin. Besleyicinizi her gün doldurun ve istediğiniz kadar ekstra yiyecek artıkları ekleyin. Tavuklar fırsatçı yiyicilerdir ve normal beslenmelerine ek olarak sofra artıkları ve yumurta kabukları tüketirler. Bahçenizdeki bitki ve böcekleri de aramalarına izin verin.

Köy Tavuğu Nasıl Beslenir ? Püf Noktaları Nelerdir ?


Sürünüzün Sağlığını İzleyin

Sağlıklı bir yaşam alanı sağlamak için kümes çevresini temizleyin ve haftalık olarak bunu alışkanlık haline getirin. Tavuklarınızı kilo kaybı ve sağlık sorunları açısından kontrol edin. Gıda sınıfı diyatomlu toprak, yaşam alanınıza yaygın bir ektir. Kümesinizin yuvalama kutularına ve kuru alanlarına serpin. Genel sağlık için kuru çam talaşı, saman ya da kumu kümeste yatak olarak saklayın. Sürünün yayılmasını önlemek için sağlık sorunları olan tavukları karantinaya alın.

Sinekleri ve Kokuları Kontrol Edin

Kümesinizin düzenli olarak temizlenmesi, kokuları kontrol etmenin anahtarıdır. Kümesleri kuru tutun ve her hafta birkaç kez eski yatak takımlarını ve dışkıları çıkarın. Kümes etrafına sinek kapanları asın ve havalandırma için kümes kapılarını her gün açın. Ayrıca organik kokuları gidermek için kümes alanından gübre ve kompostu ayırın.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI NELERDİR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Yorum Gönder

0 Yorumlar