Elma Kabuğunun Faydaları Nelerdir ?

Elma Kabuğunun Faydaları Nelerdir ?


Bu yayınımızda Elma Kabuğunun Faydaları Nelerdir ? Elma Kabuğunda Vitamin Var mıdır ? Elma Kabuğunun Sağlığa Faydaları Nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.

Belirtildiği gibi, elmaların koruyucu etkilerinin çoğu, antioksidan özelliklerine atfedilmiştir. Elmalar, bir Gıda ve Kimyasal Toksikoloji çalışmasına göre kanserde koruyucu olduğu düşünülen birkaç fitokimyasal içerir ve bunların karotenoidler, flavonoidler, izoflavonoidler ve fenolik asitleri içerdiğine dikkat çeker.

Nature  araştırmasına göre, kanserde koruyucu olduğu düşünülen iki fitokimyasal olan flavonoidler ve fenolikler, elmalarda kabuklarında yüksek miktarlarda bulunur . Aynı çalışma, daha yüksek C vitamini seviyeleri sayesinde kabuğu olan elmaların, olmayanlara göre daha yüksek antioksidan kapasiteye sahip olduğunu kaydetti.

C vitamininden bahsetmişken, elma kabukları, elma etinde daha düşük veya neredeyse hiç bulunmayan önemli düzeyde vitamin ve mineral içerir. Aslında, kabuğu soyulmamış bir elma, kabuğu soyulmuş bir elmadan %312'ye kadar daha fazla K vitamini, %70 daha fazla A vitamini, %35 daha fazla kalsiyum ve potasyum ve %30 daha fazla C vitamini içerir.

Elma Kabuğunun Faydaları Nelerdir ?

                                            

Elma kabukları ayrıca elmalarda bulunan lifin çoğunu içerir. Kabuğu olmadan orta boy bir elma sadece 2 gram lif içerir, ancak kabuğu ile aynı büyüklükteki elma iki katından fazlasını içerir: 4.4 gram lif.

Bonus olarak, elma kabuğu, pektin adı verilen belirli bir lif türünde çok yüksektir . Bu çözünür lifin prebiyotik yetenekleri vardır, yani bağırsaklarınızda yaşayan faydalı "probiyotik" bakteriler için bir besin kaynağı görevi görerek sağlığınızı destekleyebilmeleri için gelişmelerine yardımcı olur. Pektinin , sağlığı destekleyici işlevleriyle bilinen bağırsak mikrobiyomunda anti-inflamatuar yararlı bakteri türlerinin varlığını desteklediği gösterilmiştir .

Özetle, elmada lif ve antioksidanların çoğu kabuğunda olduğundan, meyvenin tüm faydalarından yararlanmak için bir elmanın kabuğuyla tüketilmesi gerekmektedir.


 Elma Kabuğunun Faydaları Nelerdir ? Elma Kabuğunda Vitamin Var mıdır ? Elma Kabuğunun Sağlığa Faydaları Nelerdir ? 


Yorum Gönder

0 Yorumlar