Tavşanların Kulakları Neden Sarkar, Nasıl Tedavi Edilir ?

Tavşanların Kulakları Neden Sarkar, Nasıl Tedavi Edilir ?


Bu yayınımızda Tavşanların Kulakları Neden Sarkar ? Kulakları Sarkmış Tavşan Nasıl Tedavi Edilir ? gibi soruların cevabını bulabilirsiniz.

Bir tavşanın uzun kulakları sadece ruh halinin ve niyetlerinin bir göstergesi değildir. Elbette bir hayvanın dilini anlamak çok iyidir. Ama önemli bir şey daha var ki o da kulaklarının konumuna göre, deneyimli bir tavşan yetiştiricisi , evcil hayvanının iyi durumda olup olmadığını veya istemeden bir tür rahatsızlığa yakalanmış olabileceğini hemen belirleyecektir .

Sarkık kulaklı tavşan ırklarının da bulunduğuna dair gerçeği göz ardı etmemeliyiz.. Vahşi doğada, rastgele bir mutasyon sonucu , kulakları aşağıda -sarkık kulaklı- tavşanlar çok nadiren doğar . Ancak gelecekte bu çekinik özellik sonraki nesillerde devam etmez. İnsanlar bazı ırklarda bunu özel olarak düzeltmiştir.

TAVŞAN ETİ YENİR Mİ ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bir veya iki kulağın kendini kaybetmesinin en yaygın nedeni , hayvanın aşırı ısınmasıdır. Tavşanlarda kulak sarkıklığı rolü kulak kıkırdağı tarafından gerçekleştirilir. Isının etkisi altında, daha az elastik hale gelir ve nispeten büyük bir kulağı tutma yeteneğini yavaş yavaş kaybeder, kulakları hareket ettirmekten sorumlu kaslar boşuna çalışır. Bu durumda endişelenmenize gerek yoktur, akşam serinliği başlar başlamaz tavşan yine yine eskisi gibi bir hal alacaktır.

Tavşan kulaklarının tüm vücudu soğutma görevi olduğunu biliyoruz . Kan damarları kanı pompalar ve soğutur. Bu nedenle, rasyonel bir bakış açısına göre, aşırı sıcakta, tıkanıklıkta ve sıcakta, yükseltilmiş kulaklar hala o kadar etkili değildir ve bazı durumlarda aşırı ısınma kaynağı olarak bile hizmet edebilir. Bir kez daha, doğadaki her şeyin maksimum düzeyde optimize edildiğine ikna olduk.

Tamamen farklı bir resim, hava sıcaklığının normal olduğu, 25 ° C'yi geçmediği ve kulakların yarıya indirildiği veya tamamen düştüğü zamandır. Burada elastikiyet kaybının nedeni farklı bir başlangıca sahiptir. Tavşan yetiştiricisi , hayvanın diyetini analiz etmelidir . Büyük olasılıkla, genç bir tavşanda kulakların büyümesi, kıkırdak dokularının kalınlığını arttırma programının ilerisindedir. Ek olarak, yetişkin bir hayvanda bile, ölmekte olan hücrelerin yenileriyle değiştirilmeleri için zamana sahip olmaları için sürekli olarak yenilenmeleri gerekir.

Böyle bir sorunu ortadan kaldırmak için gerekli vitamin ve mineralleri hemen yemlere eklemelisiniz . İlk olarak karmaşık vitamin müstahzarları öneriyoruz. İkinci kısımda çinko, selenyum, iyot, krom varlığı önemlidir. Vitamin PP veya nikotinamid özellikle önemlidir. Karabuğday, patates, havuçta ve karpuz posasında birçoğu var..

TAVŞANLAR NEDEN ISIRIR ? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Kulak kıkırdağı , kulak kepçelerinin masajına çok iyi yanıt verir . Evcil hayvanınızdaki sarkık kulak problemlerinden kaçınmak istiyorsanız, işlemi her gün düzenli olarak en az 5 dakika yapın. Bu, kan akışını iyileştirecektir, bu da perikondriyuma besin tedariki ve daha sonra bunların kıkırdak gövdesine akışı anlamına gelir.

Hastalık sırasında genellikle vücut sıcaklığındaki bir artışın eşlik ettiği vücudun zayıflığı , kulakları hareket ettiren kaslar da dahil olmak üzere hayvanın tüm kas sisteminin tonunu düşürür . Her şeyden önce, bunlar uzun ve kısa kaldırıcılardır. Böyle bir tavşanı sadece sarkmış kulaklarla değil, aynı zamanda genel halsizlik ve uyuşukluk ile de fark etmek kolaydır. Genellikle bir köşede saklanır ve aktivite göstermez. Klinikle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Mekanik nedenlere değinmemek mümkün değil. Burada, çoğunlukla, bir yaralı kulağın anomalisi ile uğraşıyoruz . Kıkırdak basitçe kırılırsa, iyileşmesi zaman alır. Tabii ki, bir veterinerin hizmetleri olmadan yapamazsınız. Bununla birlikte, bu mümkün değilse, plastik bir şişenin kesilmiş bir parçasından kendi başınıza bir atel koymayı deneyebilir ve bant veya yapışkan bant ile sabitleyebilirsiniz.

Ve son olarak, kulaklı tavşanların yavrularında birkaç sarkık kulaklı tavşan veya hatta böyle bir tavşan ortaya çıktıysa, neden sarkık kulaklı ırktan bir aşamada aktarılan genlerde aranmalıdır . Yine de, bu konuda doğal bir mutasyon son derece nadirdir. Tavşanların saf kan olmama nedenlerine daha yakından bakın.

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar