Tavşanlar Neden Isırır ve Saldırırlar ?

Tavşanlar Neden Isırır ve Saldırırlar ? >>>

Tavşanlar ısırır mı ? Tavşanlar neden ısırır ve saldırırlar ?


Isırmak, bazı tavşanların sergilediği istenmeyen bir davranıştır. Tavşanlar doğal olarak sosyal gruplarda yaşadıkları için bir sosyal hiyerarşi kurmaları gerekir. Vahşi doğada tavşanlar, bir baskınlık düzeni geliştirmek için ısırma, akciğer atma ve burundan çekme gibi birçok yöntem kullanır.

Evcil tavşanlar hala bu baskınlık davranışını sergileme eğilimindedir, ancak bir insan arkadaşının yaralanmasına yol açtığı zaman, davranışı değiştirmek için atılabilecek adımlar vardır. Sosyal davranış, tavşanlarda ısırmanın başlıca nedeni olmasına rağmen, tüm tavşanlar baskınlık göstermek için ısırmaz. Tavşanlar av hayvanlarıdır ve kendilerini tehdit altında hissederlerse ısırabilirler. Bu savunma mekanizması evcil tavşanlarda görülebilir.

Hazırlayıcı faktörler

Tavşanlar çeşitli nedenlerle ısırırlar. Yavru ve sağlam erkek tavşanlar, davranışlarını değiştiren öfkeli hormonlar nedeniyle ısırmaya eğilimlidir. Stres ayrıca bir tavşanın ısırmasına da neden olabilir. Bir tavşan strese girdiğinde, rahatsız edici bir durumdan kaçınmak için ısırabilir veya hamle yapabilir. Sahipler, bu davranıştan kaçınmaya yardımcı olmak için tavşanlarla sakin ve yatıştırıcı bir şekilde etkileşime girmelidir.
Genellikle tavşanlar, baskınlık göstermeye, yiyeceklerini korumaya veya kendilerini bir avcıdan korumaya ihtiyaç duydukları için ısırırlar.


Hakimiyeti iddia etmek için ısırmak

Baskın bir tavşan, görünürde bir neden olmadan bir sahibini ısırabilir. İç mekan tavşanları, tavşanın bölgesine çok yaklaştıklarında aniden sahiplerinin ellerini ve / veya ayaklarını kıstırabilir. Baskın tavşanlar da insana bir alandan uzaklaşmasını söylemek için bu şekilde ısırabilir.

Bu davranışı düzeltmenin en önemli adımı, tavşanı ısırdığı için ödüllendirmekten kaçınmaktır. Bir tavşan sizi ısırdığında, uzaklaşmanız sizin için en kolayı olabilir, ancak bu ısırma davranışını güçlendirir. Bunun yerine, tavşanın üzerinde hakimiyet kurmalısınız:

• Tavşan sizi ısırdığında ses çıkarmak.

• Elinizi tavşanın başının üstüne koyarak ve birkaç saniye boyunca çok nazikçe yere bastırın. Bu egzersiz, tavşanınızın ilişkide baskın kişi olduğunuzu anlamasına yardımcı olacaktır.


• Tavşanınızı kısa bir mola için kafesine yerleştirmek. Bu adım en iyi, ilk iki adım işe yaramazsa kullanılır. Tavşanınız, iyi davranışı kafesinden kurtulmakla ilişkilendirmelidir.

• Tavşanınızı kısırlaştırmak veya kısırlaştırmak. Değiştirme, üreme davranışlarından sorumlu olan hormonları ortadan kaldırır. Bu hormonlar, tavşanın ısırma alışkanlığı geliştirme şansını artırabilir.

Tavşanlar Neden Isırır ve Saldırırlar ? >>>

Yiyecek saldırganlığı nedeniyle ısırma

Yabani tavşanlar yemek için sürekli olarak birbirleriyle rekabet ederler. Yiyecek kıt olduğunda, tavşanlar bulabilecekleri yiyecekleri savunmak için birbirleriyle savaşacaklardır. Bu davranış evcil tavşanlarda belirgindir ve normal beslenme zamanlarında tavşanlar sahiplerini ısırırsa sorun olabilir.

Tavşanınıza bol miktarda yiyecek sağlıyor olsanız da, yine de bir tehdit olarak görülüyorsunuz. Bir tavşanın zihninde, yiyecek ne kadar veya ne sıklıkta sunulursa sunulsun savunulmalıdır. Buna ek olarak, kafese yiyecek yerleştirme ve ardından elinizi çıkarma eylemi, tavşanların vahşi doğada yiyecekleri araştırma yöntemiyle ilişkilidir. Yabani tavşanlar bir besin kaynağını yakından incelemek için içeri girecek, ancak daha sonra hızla uzaklaşacaklar.

Yiyecek saldırganlığı, anlaşılması ve düzeltilmesi en zor davranışlardan biridir. Yiyecek saldırganlığı nedeniyle ısırmayı hafifletmeye yardımcı olabilecek birkaç önlem şunları içerir:

• Tavşanınızın yemek kabını her gün kafesin farklı bir alanına taşıyın. Yemek kasesini hareket ettirmek, tavşanların kaseyi bölgeleri olarak tanımalarını önlemeye yardımcı olur. Tavşanlar, hareket ettirildiğinde ve beslendiklerinde kaseyi savunma olasılıkları daha düşük olacaktır.

• Tavşanınızın elinizin "yemek vermek" anlamına geldiğini anlamasına yardımcı olun. Tavşanlar elinizi iyi bir şeyle ilişkilendirmeye başladığında, saldırgan davranışlardan kaçınmalıdırlar. Bu tekniği uygulamak için, tavşanınız onu yerken havuç çubuğu veya saman parçası gibi uzun bir muameleyi tutarak tavşanı kafesinin dışında besleyin. Bu, tavşanın elin yiyecekleri aldığını değil, yiyecek sağladığını anlamasına yardımcı olacaktır.

• Yiyecekleri kafese dağıtın. Tavşanın kafesine yiyecek kasesi dışındaki yerlere yiyecek koymakta özgürsünüz. Bu, tavşanın yemek kasesine fazla bağlanmasını önlemeye yardımcı olur.

Tavşanlar Neden Isırır ve Saldırırlar ? >>>
Kendini savunmada ısırmak

Tavşanlar tehlikeden kaçmaya daha yatkınken, kafeste olduğu gibi bir kaçış yapamazlarsa ısırarak, ciğerlerini çekerek ve burundan çekerek tepki verebilirler. Bu davranışı, bir insan tarafından kendilerine yaklaşıldığında / alındıklarında sergileyebilirler. Bu davranışı sergileyen tavşanlar genellikle sadece korkudan hareket ederler.

Herhangi bir tavşan davranışı probleminde çözüm, tavşan davranışının doğru bir şekilde anlaşılmasına dayanır. Tavşanın kendini savunurken ısırmaktan kaçınmasına yardımcı olacak birkaç adım şunları içerir:

• Tavşanınıza göz seviyesinin üstünden yaklaşın. Bu, tavşanın hareketinizi sürekli olarak görmesini sağlayacaktır. Tavşanlar çenelerinin altında kör bir noktaya sahiptir ve göz hizasına yaklaşıldığında kolayca korkabilirler.

• Mümkünse, tavşanı almak için kafesteki bir üst kapıdan uzanın. Bir tavşana yukarıdan yaklaşmak, göz hizasına yaklaşan 10 parmaktan çok daha az korkutucudur.

• Hamile ve anne tavşanlarının yalnızca yuvalarını korumaya çalıştıklarını anlayın. Bu dişi tavşanlar kesinlikle içgüdüsel hareket ediyorlar. Tavşanınız anne hormonlarının etkisi altındaysa, fiziksel etkileşimi sınırlandırmaya çalışın. Dişi tavşanlarda “gençlerin korunması”, sabit olmayan son derece yaygın bir tepkidir.

Sonuç

Tavşanlardaki ısırmayı çözmenin en iyi yolu sabırdır. Tavşan uygun davranışlar sergilediğinde pozitif pekiştirme kullanın. Ek olarak, tavşanı düzenli olarak sakin ve güven verici bir şekilde ele alın, böylece insan müdahalesini normal bir olay olarak görür. Bir tavşanı bu şekilde ele alarak, sizinle ve evinizdeki diğer kişilerle etkileşimde bulunurken tavşanınızın sakin ve rahat olmasına yardımcı olacaksınız.


Yorum Gönder

0 Yorumlar