6 Adımda Güneş Yanığı İzi Nasıl Geçer ?

Güneş Yanığı Nasıl Tedavi Edilir ? Güneş Yanığı İzi Nasıl Geçer ?

                              

Bu yayınımızda Güneş Yanığı Nasıl Tedavi Edilir ? Güneş Yanığı İzi Nasıl Geçer ? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz... 

Güneş kremi ve giysilerden uygun koruma olmadan çok fazla güneş ışığına maruz kalırsanız cildiniz yanabilir. Yanan cildi iyileştirmeye ve yatıştırmaya yardımcı olmak için, güneş yanığını fark ettiğiniz anda tedavi etmeye başlamanız önemlidir. Rahatsızlığı gidermek için , güneş yanığı izinin nasıl geçeceğini merak ediyorsanız bu yönergeler işinize yarayabilir:

Güneş yanığı izi nasıl geçer? Güneş yanığını fark ettiğiniz anda tedavi etmeye başlamanız önemlidir. Yapmanız gereken ilk şey şüphesiz ki güneşli ortamdan kendinizi kurtarmanız olacak

İçeri girdikten sonra, bu dermatologların ipuçları rahatsızlığı gidermeye yardımcı olabilir:

  • Ağrıyı hafifletmek için sık sık soğuk banyolar veya duşlar alın. Küvetten veya duştan çıkar çıkmaz kendinizi nazikçe kurulayın, ancak cildinize biraz su bırakın. Ardından, cildinizdeki suyu hapsetmek için bir nemlendirici uygulayın. Bu kuruluğu hafifletmeye yardımcı olabilir.
  • Güneşten yanmış cildi yatıştırmaya yardımcı olması için aloe vera veya soya içeren bir nemlendirici kullanın. Belirli bir bölge özellikle rahatsız hissediyorsa, reçetesiz satın alabileceğiniz bir hidrokortizon kremi uygulamak isteyebilirsiniz. Güneş yanığını "-caine" ürünleri (benzokain gibi) ile tedavi etmeyin, çünkü bunlar cildi tahriş edebilir veya alerjik reaksiyona neden olabilir.
  • Şişliği, kızarıklığı ve rahatsızlığı azaltmak için aspirin veya ibuprofen almayı düşünün.
  • Ekstra su iç. Güneş yanığı, sıvıyı cildin yüzeyine çeker ve vücudun geri kalanından uzaklaştırır. Güneş yanığı olduğunuzda fazladan su içmek dehidrasyonu önlemeye yardımcı olur.
  • Cildiniz kabarırsa, kabarcıkların iyileşmesine izin verin. Kabarık cilt, ikinci derece güneş yanığınız olduğu anlamına gelir. Cildinizin iyileşmesine ve sizi enfeksiyondan korumasına yardımcı olmak için kabarcıklar oluştuğundan kabarcıkları patlatmamalısınız.
  • İyileşirken güneşten yanmış cildi korumak için ekstra özen gösterin. Dışarıdayken cildinizi kapatan giysiler giyin. Sıkı dokunmuş kumaşlar en iyi sonucu verir. Kumaşı parlak bir ışığa tuttuğunuzda, gelen ışığı görmemelisiniz.

Geçici bir durum gibi görünse de, cildin güneşin ultraviyole (UV) ışınlarına çok fazla maruz kalmasının bir sonucu olan güneş yanığı, cilde uzun süreli hasar verebilir. Bu hasar, kişinin cilt kanserine yakalanma riskini artırarak cildi güneşten korumayı kritik hale getirir.

Güneş yanığınız hakkında sorularınız için veya cildinizi güneşten nasıl daha iyi koruyacağınızı öğrenmek için bir dermatologla görüşün .


Güneş Yanığı Nasıl Tedavi Edilir ? Güneş Yanığı İzi Nasıl Geçer ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar