Güneş Yanığına Ne İyi Gelir ? Güneş Yanığı Tedavisi Nasıl Olur ?



Bu yayınımızda güneş yanığına ne iyi gelir ? , Güneş yanığına sirke iyi gelir mi ?  Deniz yanığına iyi gelen kremler nelerdir ? Güneş kızarıklığına ne iyi gelir ? Güneş yanığına ne iyi gelir,evde çözüm yolları nelerdir ? Yüzdeki güneş yanığı izleri nasıl geçer ? sorularına yanıt almaya çalışacağız, bu sorularınızın cevabı için yayınımızı okumaya devam edebilirsiz !!!
Güneş Yanığına Ne İyi Gelir ? Güneş Yanığı Tedavisi Nasıl Olur ?

Bu yayınımızda güneşyanığına ne iyi gelir ? , Güneş yanığına sirke iyi gelir mi ?
Deniz yanığına iyi gelen kremler nelerdir ? Güneş kızarıklığına ne iyi gelir ? Güneş yanığına ne iyi gelir,evde çözüm yolları nelerdir ? Yüzdeki güneş yanığı izlerinasıl geçer ? sorularına yanıt almaya çalışacağız, bu sorularınızın cevabı için yayınımızı okumaya devam edebilirsiniz !!!



Güneşten yeterince korunmazsanız ve de uygun kıyafetler ile korunma yollarına gitmezseniz cildiniz yanabilir.Bu yanıklarınızı fark ettiğinizde fazla zaman geçmeden tedavi aşamalarına başlamanızda fayda var.Peki güneş yanığından şikayetçi isek neler yapmamız gerek,ilk yapmamız gereken şey kesinlikle güneşten kendimizi korumak ve direk teması engellemek olmalıdır.

İç mekanlara girdikten sonra, dermatologların ipuçları rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir:

Güneş yanığında ağrıyı hafifletmek için sık sık serin banyolar veya duşlar alın. Küvet veya duştan çıkar çıkmaz, hafifçe kurulayın, ancak cildinize biraz su bırakın.

Ardından, cildinizdeki suyu tutmaya yardımcı olması için bir nemlendirici uygulayın. Bu kuruluğu hafifletebilir.

Güneş yanığı cildini rahatlatmak için aloe vera veya soya içeren bir nemlendirici kullanın. Belirli bir alan özellikle rahatsızlık veriyorsa, reçetesiz satın alabileceğiniz bir hidrokortizon kremi uygulamak isteyebilirsiniz.

Güneş yanığını  (benzokain gibi)  ilaçlarla tedavi etmeyin, çünkü bunlar cildi tahriş edebilir veya alerjik reaksiyona neden olabilir.

Herhangi bir şişlik, kızarıklık ve rahatsızlığı azaltmak için aspirin almayı tercih edebilirsiniz.

Fazla su için. Güneş yanığı, cildin yüzeyine ve vücudun geri kalanından sıvı çeker. Güneş yanarken fazladan su içmek, su kaybını önlemeye yardımcı olur.

Cildiniz kabarırsa, kabarcıkların iyileşmesine izin verin. Kabarık cilt, ikinci derece güneş yanığına sahip olduğunuz anlamına gelir. Kabarcıkları patlatmamalısınız, çünkü cildinizin iyileşmesine ve sizi enfeksiyondan korumaya yardımcı olmak için kabarcıklar oluşur.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE CİLT SOYMA NASIL YAPILIR. CİLT SOYMA PEELİNG TARİFLERİ NELERDİR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.



Cildi soğutun. Etkilenen cilde soğuk musluk suyuyla nemlendirilmiş temiz bir havlu uygulayın. Ya da serin bir banyo yapın.

Bir nemlendirici, losyon veya jel uygulayın. Bir aloe vera losyonu veya jel veya kalamin losyonu yatıştırıcı olabilir.
Su kaybını önlemek için su için.

Küçük kabarcıkları rahat bırakın. Küçük tırnağınızdan daha küçükse kırmayın. Bir kabarcık kırılırsa, yumuşak sabun ve su ile temizleyin. Sonra yaranın üzerinde antibiyotik bir merhem kullanın ve yapışmaz bir bandajla örtün. Sitede kızarıklık gelişirse, merhem kullanmayı bırakın ve bir doktora görün.

Soyma cildini nazikçe tedavi et. Birkaç gün içinde, etkilenen alan soyulmaya başlayabilir. Bu, vücudunuzun hasarlı cildin üst tabakasından kurtulma yoludur. Cildiniz soyulurken, nemlendirmeye devam edin.

Şiddetli güneş yanığı için, rahatsızlığı hafifletebilecek reçetesiz bir hidrokortizon kremini deneyin .

Güneş yanığınızı daha fazla güneş ışığına maruz bırakmayın. Dışarı çıkarken güneşten uzak durun veya güneş ışığından koruyun.

Benzokain gibi '-kain' ürünleri uygulamaktan kaçının. Bu tür kremler cildi tahriş edebilir veya alerjik reaksiyona neden olabilir. Benzokain, kanın taşıyabileceği oksijen miktarını (methemoglobinemi) azaltan nadir fakat potansiyel olarak ölümcül bir duruma bağlanmıştır.

Bir sağlık uzmanının gözetimi olmadan 2 yaşından küçük çocuklarda benzokain kullanmayın. Bir yetişkinseniz, asla önerilen dozdan daha fazlasını kullanmayın ve kullanmadan önce doktorunuzla konuşmayı düşünmeyin.

Güneş yanığı iyileşirken cildi korumak için ekstra özen gösterin. Dışarıda cildinizi örten giysiler giyin. Sıkı dokunmuş kumaşlar en iyi sonucu verir. Kumaşı parlak bir ışığa tuttuğunuzda, herhangi bir ışığın gelmemesini sağlamalısınız.

Geçici bir durum gibi görünse de, güneş yanığı (güneşin ultraviyole (UV) ışınlarından çok fazla maruz kalmanın bir sonucu olarak) cildinizde uzun süreli hasara neden olabilir. Bu hasar, kişinin cilt kanseri riskini artırır ve cildi güneşten korumayı kritik hale getirir.

Güneş yanığı üzerinde sirke kullanmak , güneş yanığı çağlar boyunca rahatlatmak için denenmiş ve gerçek bir evde çare olmuştur. Sirke birçok sağlık yararına sahiptir ve yatıştırıcı güneş yanığı cildi bunlardan biridir. Güneş yanığı cildine sirke uygulanmasında çok az zarar vardır, ancak doğru sirke güneş yanığı tedavisini kullanmak önemlidir.



Güneş yanığına sirke iyi gelir mi ? Güneş yanığına iyi gelen kremler nelerdir ? Güneş kızarıklığına ne iyi gelir ? Güneş yanığına ne iyi gelir,evde çözüm yolları nelerdir ? Yüzdeki güneş yanığı izleri nasıl geçer ?
Güneş Yanığına Ne İyi Gelir ? Güneş Yanığı Tedavisi Nasıl Olur ?



Güneş Yanığında Sirke Tedavisi

Birçok farklı sirke türü vardır, ancak güneş yanıklarını gidermek için elma sirkesi kullanmak en etkilidir. Diğer sirke türleri yemek pişirmek için daha popülerdir, ancak güneş yanığı hafifletilmesi için hala etkili olabilir. Elma sirkesi, kabarmayı ve soyulmayı önlemek için daha iyi olma eğilimindedir.

Sirke son derece asidiktir, bu nedenle su ve elma sirkesi karışımı önerilir. Bu, iki kısım sirkenin bir kısım soğuk suya eşdeğeridir. Sirke güneş yanığı tedavileri değişebilir, ancak rahatlama bulabileceğiniz bazı etkili yollar vardır.

Losyonları ve diğer kimyasalları temizlemek için, ılık bir duş alarak ve cildi sadece soğuk suyla durulayarak başlayın - sabun yok. Güneş yanmış cildi ovmamaya dikkat ederek vücudunuzu bir havluyla kurulayın. Havluları veya bezleri bir sirke karışımına daldırın ve işlenmiş havluları 15 dakika kadar güneş yanmış alanlara yerleştirin. 

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE YAPABİLECEĞİNİZ FARKLI MASKE TARİFLERİNİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ. >>>

Havlular ısındığında, tekrar ıslatın ve etkilenen bölgeye tekrar uygulayın. Bu sirke güneş yanığı tedavisi, ağrıyı giderene kadar tekrarlanabilir .

Güneş yanığı üzerinde sirke kullanmak için ek tedaviler arasında sirke banyosu almak yer alır. Ilık bir banyo çizin ve iki kısım sirkeyi bir kısım suyla birleştirin. Banyoda 15 dakika veya daha uzun süre bekletin. Bu güneş yanığı tedavisi de sıklıkla tekrarlanabilir. Ek olarak, etkilenen bölgeye güneş yanığı tedavi karışımı püskürtülerek sirke ve su içeren bir sprey şişesi kullanılabilir.

Daha fazla iyileşmeyi sağlamak için tedavileri maruz kalmayı takip eden günlerde tekrarlayın. Güneş yanığı hafifletmek için sirke uygulamak, güneşe maruz kaldıktan hemen sonra veya kısa bir süre sonra en iyi sonucu verir. Sürtme , aloe vera ve hindistan cevizi sirke güneş yanığı tedavisi sonrası etkilenen alanlarda yağ ilave ağrı yardımcı ve sirke kokusunu maskeleyebilir.

Güneş yanığı üzerinde sirke kullanmak etkilidir çünkü fermantasyon işlemi sırasında elma sirkesinde bulunan malik asit ve asetik asit, güneş yanıklarını nötralize etmeye ve cildin potenz hidrojen (pH) seviyelerini yeniden oluşturmaya yardımcı olur. Bu iyileşmeyi ve rahatlamayı destekler. Cilt yandığında, güneşin zararlı ultraviyole ışınları cildin doğal pH dengesine saldırır. Bu, iltihap ve ağrıya neden olarak cildin kabarmasına ve soyulmasına neden olur .



Güneş yanığı üzerindeki sirke, ciltten zararlı serbest radikallerin çıkarılmasına yardımcı olur ve cildin pH dengesini geri kazandırır. Bu, uygun iyileşmeyi destekler ve ağrılı bir güneş yanığı üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Sirke ayrıca bir anti-enflamatuar görevi görür ve cildin şişmesini , kabarmasını ve soyulmasını azaltır . 

Deniz Yanığına İyi Gelen Kremleri Şu Şekilde Listeleyebiliriz :

Bepanthen
Hametan
Difestol Jel Fenistil Jel
Aloevera
Silverdin
Locoid Krem
Sistral Krem
Ultralan Krem
Fito


NOT: Bu yayın bilgilendirme amaçlı olup herhangi tedaviye başlamadan önce ilgili içeriklere karşı alerjiniz olup olmadığınızın farkına varmanız önemlidir, en doğru ve hızlı tedavi için en yakın sağlık hekimine başvurmalısınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar