Derin Dondurucuda Et Ne Kadar Saklanır ?

derin dondurucuda et ne kadar dayanır
Derin Dondurucuda Et Ne Kadar Saklanır ?

                                  

Bu içeriğimizde Derin Dondurucuda Et Ne Kadar Saklanır ? sorusuna değinilmiştir. Et yiyen herkes, mikroskobik düzeyde, içinde hızla çoğalan milyonlarca mikrop olduğunu bilir. Ama derin dondurucuda et ne kadar saklanır ? sorusunun cevabını çok insan biliyor.

Mikropların amaçları vücudumuza girmek ve sindirim sistemimize zarar vermektir. Botulizm , E. coli , listeria ve salmonella gibi mikroplar, etin çürümesine ve insanların hastalanmasına neden olan birçok potansiyel bakteri, parazit, küf ve mayadan en çok korkulanlardan bazılarıdır. Dondurma tekniği, eti daha sonra tüketmek üzere saklamanın en güvenli yoludur. Derin dondurucuda et ne kadar saklanır konusunda uzmanların görüşlerine bakmakta fayda var.

ABD Tarım Bakanlığı'nın Gıda Güvenliği ve Denetim Servisi'ne göre, güvenlik nedenleriyle eti 0°F (-17.78°C) sıcaklıkta dondurmak en iyisidir. Dondurulmuş et 0°F'lik(-17.78°C) sabit bir sıcaklıkta saklanırsa, yemek güvenli olmalıdır. Etin dondurulması, gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilecek mikropları öldürmese de, onları uykuya zorlayarak büyümelerini yavaşlatır. Ancak bazı parazitler sıfırın altındaki sıcaklıklarda öldürülür, ancak evde eti dondurma bunu garanti edemez.

  

Derin Dondurucuda Et Ne Kadar Saklanır ?

Eti dondurmak için, eti mağaza ambalajından yeniden paketlemek veya optimum depolama ve dondurucu yanmasını önlemek için üzerine başka bir ambalaj katmanı koymak iyi bir fikirdir . Dondurucu yanması tehlikeli olmasa da donmuş eti hem tat hem de kıvam açısından etkiler. Derin dondurucuda eti uzun süreli saklama için, buzdolabındaki dondurucu bölme günlük olarak sık sık açıldığından, donmuş eti ayrı bir dondurucu ünitesinde tutmak en iyisidir. Bu olumsuz durum, donmuş eti saklamak için en uygun sıcaklığı korumayı zorlaştırır.

Dondurulmuş et çözüldükten sonra mikroplar hayata döner ve yaşamları boyunca çoğalmak ve tüketmek olan işlerine devam ederler. Donmuş etin buzunu çözmenin en güvenli yolu buzdolabında, mikrodalgada veya bir kase soğuk sudur. Dondurulmuş etin buzdolabında çözülmesinin temel kuralı, her 2,27 kilogram için bir gün izin vermektir. Buzu çözülmüş et, buzdolabında çözüldüğü sürece tekrar dondurulması güvenlidir. Dondurulmuş et, elektrik kesintisi durumunda yaklaşık iki gün kapalı, dolu dondurucuda ve bir gün yarı dolu, kapalı dondurucuda güvende kalmalıdır.

Teorik olarak, et doğru şekilde dondurulduğunda ve optimum donma sıcaklığında muhafaza edildiğinde sonsuza kadar iyi kalmalıdır. Ancak, özellikle evde dondurma ile etin yemek için güvenli ve kaliteli kalacağını garanti etmek zordur. 

Aşağıdakiler, çoğu etin ne kadar süreyle dondurulabileceğinin ve yüksek kalitenin korunabileceğinin bir listesidir.

  • Pastırma veya sosis: bir ila iki ay
  • Jambon, sosisli sandviç veya soğuk etler : iki ila üç ay
  • Çiğ kızartmalar, biftekler veya pirzolalar: dört ila on iki ay
  • Çiğ kıyma: üç ila dört ay
  • Pişmiş et: iki ila üç ay
  • Çiğ, bütün kümes hayvanları: bir ila iki ay
  • Çiğ kümes hayvanları parçaları: dokuz ay
  • Pişmiş kümes hayvanları: dört ay
Derin Dondurucuda Et Ne Kadar Saklanır ,



Kıyma derin dondurucuda ne kadar saklanır,
Derin DONDURUCUDA etlerin birbirine yapışmaması için ne yapmalı,Pişmiş et derin dondurucuda ne kadar saklanır,Kemikli et derin dondurucuda ne kadar Saklanır,Derin dondurucuda et ne kadar saklanır,bozuk et nasıl anlaşilir,Uğur derin dondurucu et şoklama Nasıl yapılır,donmuş et nasıl çözülür

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar