Diş Kaplamalarınızı Değiştirmeniz Gereken 5 İşaret !

Diş Kaplamalarınızı Değiştirmeniz Gereken 5 İşaret !

Bu yayınımızda Eski Diş Kaplamaları Ne Zaman Değiştirilir ? Diş Kapmanızı Değiştirmeniz Gerektiğini Nasıl Anlarsınız ? Diş Kaplaması Ömrü Nasıl Uzatılır ? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz...

Diş Kaplamalarının Ne Sıklıkta Değiştirilmesi Gerekir ?

Diş kaplamaları, standart bir kozmetik diş hekimliği tedavi seçeneğidir ve gülümsemenizin görünümünü önemli ölçüde iyileştirmek için mükemmel bir yöntem olabilir. Genellikle dayanıklı, diş renginde porselenden yapılırlar ve gülümsediğinizde görünen dişlere yapıştırılırlar. Diş kaplama tedavisi, çok çeşitli kozmetik diş sorunlarını tedavi edebilir ve bir gülümsemenin görünümünü çeşitli şekillerde iyileştirebilir. 

Ancak çoğu kişi, kaplamaların ne kadar dayandığını ve ne zaman değiştirilmesi gerektiğini bilmiyor. Aşağıda diş kaplamanızın artık değiştirme vakti geldiğini gösteren bazı işaretleri görebilirsiniz.

Diş Kaplamalarınızı Değiştirmeniz Gereken 5 İşaret

İyi diş hijyeni sağlayarak ve diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret ederek kaplamalarınızın ömrünü uzatabilirsiniz . Aşağıdaki uyarı işaretlerine dikkat edin ve gerekirse bir diş hekimine görünün. Elbette, kaplamanızı değiştirmeniz gereken bir zaman olacaktır.

1. Diş etleriniz geri çekiyorsa

Diş eti hastalığı ve kötü ağız bakımı, kaplamaları diş etlerinden ayırarak bir boşluk bırakabilir veya diş etlerinin çekildiği izlenimini verebilir. Diş eti hastalığınız varsa, kaplamalarınız veya doğal dişleriniz gevşeyebilir ve sonunda düşebilir. Dolayısıyla, bu açıkça onların derhal değiştirilmesi gerektiğini gösterir.

2. Kaplamalar yontulmuş veya çatlamışsa

Kırık, yontulmuş veya sadece biraz yıpranmış görünen kaplamalar değiştirilmelidir. Porselen güçlü olmasına rağmen, bazı sert yiyeceklerin ısırılması veya zamanla aşınması nedeniyle zarar görebilir. Yontma kaplamalar hem estetik hem de işlevsel sorunların nedeni olabilir - çiğnemenizi veya konuşmanızı zorlaştırır. 

3. Rahatsızlık veriyorlarsa

Kaplamaların doğru şekilde özelleştirilmemesi ve dişleriniz için çok büyük olması durumunda, kaplamaların takılması zorlaşabilir. Ayrıca çıkıntı yapabilir ve ısırıklarınızı etkileyebilirler. Her iki durumda da kaplamanın değiştirilmesi veya düzeltilmesi için diş hekiminize danışın.

4. Alttaki diş çürükse

Kaplamalar, çürümeye neden olan mikroorganizmalardan korunmak için dişlerin üzerine sıkıca oturacak şekilde yapılır. Bununla birlikte, bazen biraz gevşeyebilirler ve sonunda destek dişi çürütürler. Kaplama da böyle bir durumda ayrılmaya başlayabilir. Diş hekiminiz kaplamayı çıkaracak , çürüğü tedavi edecek ve yenisini takacaktır.

İsterseniz Bağlantıya Tıklayarak Diş Düşmanı Kahverengi Lekeler Ve Siyah Noktalar Neden Olur,Nasıl Geçer ? Öğrenebilirsiniz...

5. Kaplamalarınız lekeli veya kararmışsa

Yüksek pigmentli yiyecek ve içecekler, aşırı tüketildiğinde tıpkı doğal dişlerinizde olduğu gibi kaplamalarınızın rengini bozabilir. Ne yazık ki, kaplamalar doğal dişlerle aynı şekilde beyazlatılamaz. Bu nedenle, lekelenme ile ilgili bir sorun varsa diş kaplama değişimine gitmeniz gerekir.

Benzer şekilde, kaplamayı yapıştırmak için kullanılan bonding ajanı zamanla kararmaya başlarsa bir diş hekimine başvurmanız gerekir.

Diş Kaplamalarınızı Değiştirmeniz Gereken 5 İşaret !
                                

Diş Kaplamalarınızın Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz ?

Dişlerinize gereken özeni göstermezseniz diş kaplamalarınız yıpranacaktır. Diş kaplamalarınızın çarpıcı görünümünü korumak için bazı öneriler şunlardır:

  • Dişlerinizi asla alet olarak kullanmayın – Dişlerinizi bir şeyleri açmak veya gıda dışı maddeleri ısırmak için kullanırsanız diş kaplamanız kolayca kırılabilir veya çatlayabilir. 
  • Tütün ürünlerinden kaçının – Tütün dişlerinizi lekeleyebilir ve diş kaplamalarınızda sarı lekeler oluşturabilir.
  • Belirli gıda maddelerini tüketmeyin – Makarna sosu, çilek, çeşitli köriler, alkolsüz içecekler, alkol, kahve ve çay gibi gıda maddelerini tüketmeniz nedeniyle dişlerinizde lekeler oluşabilir. Birkaç ılımlılık yapmak, parlak bir gülümsemeyi korumanın anahtarıdır.
  • Diş temizliğine ve muayeneye gidin – Düzenli diş hekimi ziyaretleri sadece dişlerinizi sağlıklı tutmakla kalmaz, aynı zamanda diş hekiminin kaplamalarınızı kontrol ederek hala iyi durumda olduklarından emin olmasını sağlar.
  • Her gün diş ipi kullanmak zorunludur – Diş kaplama tedavisi görüyorsanız diş ipi kullanmak zorunludur. Dişlerinizi günde en az bir kez diş ipi kullanmak diş etlerinizi mükemmel durumda tutar ve ayrıca ciddi diş eti problemlerinden kaçınmanıza yardımcı olur. Diş eti hastalığından muzdarip olmak, kaplamalarınız ve diş etleriniz arasında bir boşluk oluşturabilir. Bu nedenle, diş ipi bir zorunluluktur.

Son düşünceler

Diş kaplamalarınızın mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını garanti etmenin en iyi yollarından biri, düzenli olarak saygın bir diş hekimine danışmaktır. Mükemmel bir gülümseme elde etmek istiyorsanız, yakınınızda en kaliteli diş kaplama tedavisi sunan bir diş muayenehanesi arayın .

Yorum Gönder

0 Yorumlar