Atrofik Skarların Tanı ve Tedavisi

Atrofik Skarların Tanı ve Tedavisi


Bu yayınımızda Atrofik Skarları tanımak ve etkili bir şekilde tedavi etmek isteyen kişiler için bilgiler sunulmuştur. Bu yayını okuduğunuzda Atfofik Skar Nedir ?, Atrofik Skar Nasıl Tedavi Edilir ? Atrofik Skar Neden Oluşur ? gibi konularda bilgileneceksiniz.

Suçiçeği veya sivilce izleri batık (atrofik) yara izlerinin tipik örnekleridir. Bunlar genellikle yüzde görülür , ancak aynı zamanda vücudun diğer bölgelerinde de görülür. Atrofik skarlar, yara iyileşmesi sırasında yara boşluğunu tamamen doldurmak için çok az yeni bağ dokusu lifi oluştuğunda her zaman meydana gelir. Nedeni genellikle şiddetli aknede olduğu gibi uzun süreli bir inflamatuar reaksiyondur . Kalıcı iltihaplanma, daha derin cilt yapılarının tahrip olmasına yol açar, bu da madde kaybına neden olur . Yara izleri bu nedenle çevredeki cilt seviyesinin altındadır, pratik olarak çöküktürler.

Atrofik yara izleri: Bir bakışta tüm tipler

Tıpta üç farklı atrofik skar türü vardır.

Buz kıracağı izleri : V şeklindeki izler, çapı iki milimetreden daha az olan ve derinin alt katmanlarının derinliklerinde huni şeklindedir.

Varioliform yara izleri : U şeklindeki yara izleri su çiçeği izlerine benzer. Dört milimetreye kadar çapa sahiptirler ve hem düz hem de derindirler.

Dalga benzeri izler : M şeklindeki izler oldukça düzdür ve beş milimetreye kadar çaptadır. Dermisi deri altı dokuya bağlayan bağ dokusu şeritlerinden oluşurlar.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK SKAR DOKU TEDAVİSİ KONUSUNDA BİLGİLEBİLİRSİNİZ.

Batık yara izlerini yara jeli ile tedavi edin

Çökük yara izlerinin tedavisi için eczaneden alınan etken maddeler içeren yara izi jeli örn.Contractubex® jelin düzenli kullanımı ile yara izinin görünümü iyileştirilebilir ve kaşıntı ve kızarıklık da önemli ölçüde azaltılabilir. 1 Daha eski yara izlerinde bile, Contractubex ® Jel ile birkaç ay boyunca tutarlı tedavi faydalı olabilir. Size tavsiyede bulunalım!

Doktor muayenehanesinde batık yara izlerinin tedavisi

Çökük izlerin giderilmesi için yara izinin türüne göre çeşitli tedavi yöntemleri uygundur. Cerrahi bir prosedür, buz kıracağı yaraları için değerini kanıtlamıştır . Daha küçük, derin çökük izleri en etkili şekilde çıkarmak için bir punch eksizyonu kullanılabilir.

Varioliform skarları tedavi etmek için bir dermabrazyon dikkate alınan. Batık yara izinin etrafındaki cilt bölgeleri dikkatlice aşındırılır.

Atrofik Skarların Tanı ve Tedavisi
                                    

Alternatif tedavi yöntemleri: medikal iğneleme ve lazer tedavisi

Çökük yara izini tedavi ederek cilde mümkün olduğunca az zarar vermek için her zaman yeni, cilt dostu tedavi yöntemleri vardır. Örneğin, tıbbi iğneleme ile yara izi modeli bir iğneli rulo yardımıyla iyileştirilebilir . 1,5 milimetre uzunluğundaki iğneler ile yara izi tedavisi sırasında cildin doğal bir iltihaplanma reaksiyonu tetiklenir. İğne delikleri, tedavi sırasında dermiste mikro yaralar oluşturur ve cilt hücrelerini kollajen üretmeye teşvik etmeyi amaçlar.canlandırmak. Bu sonuçta etkilenen bölgenin tüm ten rengini iyileştirebilir. Bu yöntemle yaklaşık dört ila altı tedavi ile başarılı sonuçlar alınabilir. Ancak etkilerinin görülmesi dokuz ayı bulabilmektedir. Örneğin sivilce izleri gibi çökük izlerin yanı sıra,deri çatlağı bu yöntemle tedavi olun.

Diğer bir tedavi yöntemi ise lazer teknolojisinin kullanılmasıdır. Dermabrazyonun aksine, CO2 lazer kullanılarak cildin küçük bölgeleri hedefli bir şekilde çıkarılabilir . Ortaya çıkan cilt köprüleri, etkilenen cilt bölgesinin daha hızlı yeniden yapılandırılmasını sağlar. Lazerin dermisteki termal etkisi ayrıca kollajen oluşumunu ve cilt sıkılaşmasını da uyarabilir.

Ayrıca yara dokusunda da lazer tedavisi uygulanabilmektedir, tedavi edilen cilt bölgesi özellikle ışığa duyarlıdır . Dermatologlar bu nedenle düzenli olarak kullanılmasını önermektedir.

NOT: Bu yayınımızda verilen içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup herhangi tanı ve tedavi yöntemi içermez. Sizin için en uygun tedavi yöntemleri için en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar