Bikini Bölgesinde Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Tedavi Edilir ?


Bikini Bölgedesinde Sivilce Neden Olur ? Genital Bölgede Sivilce İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

Genital sivilcelerden aşağıda paylaştığımız  bitkisel tedavi yöntemleri kurtulabilmeniz mümkün olabilmektedir. Peki bikini bölgesinde sivilce neden çıkar? gelin birlikte inceleyelim. Lütfen sabırla okumaya devam ediniz...

Genital bölgede sivilce erkeklerde görüldüğü gibi kadınlarda  da sıklıkla karşılaşılan problemlerdendir. Genital bölge uzun süreler kapalı ve havasız kaldığından,bölgede kolaylıkla sivilce ortaya çıkabilmektedir.

Genital sivilce için Cildiye doktoruna tedavi yöntemleri uygulamaktadır. Bikini bölgesi sivilce tedavisinde benzoil peroksit içeren kremler ve ilaçlar kullanılmaktadır.  

Genital Bölgede Sivilce Neden Olur?

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Uçuk

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve uçuklar sivilce gibi görünen şişlik oluşturan lezyonlara neden olabilmektedir. Fakat kişide bu tür durumların yanında görülen başka belirtiler de olabilmektedir.

Dar İç Çamaşırları Giymek

Çok dar ter emici özelliği olmayan iç çamaşırları giymek nemi bölgede hapsettiğinden bu nem de kasık bölgesinde genital sivilceye neden olabilecektir. Bundan ötürü çok dar olan çamaşır giyilmekten kaçınılmalı, çamaşırlar pamuklu olanları tercih edilmelidir.

Hormonal Dengesizlikler

Vücuttaki hormonal dengesizlikler birçok farklı sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Vücutta ortaya çıkan hormonal dengesizlikler deri gözeneklerinin tıkanmasına neden olan sebum üretimine yol açmaktadır. Gözenekler kapandığı bölgelerde vajina bölgesi dahil sivilceler oluşabilmektedir.

Adet Dönemi Sivilceleri

Kadınlar adet dönemlerinde vajina bölgesinde sivilcelenme yaşayabilmektedir.Bunun nedeni ise adet döneminde kullanılan petler sebebiyle ısı sıkışmalarıdır. Bu tür sivilceler çok uzun sürmeyecektir fakat bu tür sivilceler tekrar oluşmaya devam ederlerse bu durumun altında yatan başka bir durumun varlığından şüphe edilebilir.

Kontakt Dermatit

Genital bölgede görülen sivilcelerin bir sebebi ise kontakt dermatit olabilir. Bu durum cilde dokunan herhangi bir maddeye tepki olarak meydana gelir. Genital bölgelerde görülen kontakt dermatit aşağıdaki hassasiyetler sebebiyle meydana gelebilmektedir:

Köpük banyosu ve sabunların kullanımı (özellikle parfüm içerikli olanlar)

Deodorantlar, losyonlar veya parfümlerin kullanımı

Tampon veya hijyenik ped kullanımı

Spermisitler, prezervatifler, yağlayıcılar yada cinsel uyarılma eşyalarının kullanımı

Reçetesiz satılan bölgesel ilaçların kullanımı

İç çamaşırın temizliğinde kullanılan çamaşır deterjanı ciltte hassasiyet oluşturabilir

Molluskum Kontagiozum

Molluskum kontagiozum vücutta genital bölge dahil olmak üzere sivilce oluşumuna yol açan virüs sebepli enfeksiyonlardır. Bu hastalık için her zaman tedavi gerekmese de bölgesel kremler ya da oral olarak alınan ilaçlar ile tedavisi mümkün olabilmektedir.

Folikülit (Kıl Kökü İltihabı)

Kıl kökü iltihabı da genital bölgede sivilceye neden olabilir. Kıl kökü sebepleri arasında sık sık traş olmak, dar iç çamaşırı giymek, nemi emmeyen ve hava girmesini engelleyen çamaşırlar giymek, kılların içe doğru uzaması, kirli havuza girmek ya da küvette bulunmak sayılabilir. Bu nedenlerden dolayı genital bölgede kıl kökü iltihabı meydana gelebilmektedir.

                                         


Genital Sivilce Bitkisel Tedavisi

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı genital sivilceler dahil birçok cilt problemi için oldukça önemlidir. Bir damla kadar çay ağacı yağı ve de 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın ardından bu karışımı genital  bölgedeki sivilceler üzerine sürün ve bekletin. Bu yöntemi günde 2 kez tekrarlayın.

Elma Sirkesi

Elma sirkesinin pH dengeleme özelliği mevcuttur.Bunun yanı sıra elma sirkesinde bulunan mantar ve bakteri karşıtı özellikler sayesinde iltihapları geçirme özelliği oldukça yüksektir.1 bardak su ile 1 bardak  elma sirkesini iyice karıştırın. Ardından genital bölgede sivilce olan yeri bununla yıkayın. Bu yöntemi sivilceler geçene dek günde en az 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

Lavanta Özü Yağı

Lavantanın içerisinde bulunan iyileştirici ve antiseptik özelikler genital bölgede oluşan sivilceleri birkaç günde geçirmektedir. Öncelikle genital bölgenizi temiz su ile yıkayın ve kurulayın.Ardından lavanta özü yağından birkaç damla genital bölgede sivilce olan bölgeye uygulayın ve bir süre bekletin.

Aynı Sefa Bitkisi

Aynı sefa bitkisi antiseptik, astrenjan(kanama durduran, damar büzen) ve iltihap sökücü özellikleri açısından oldukça zengindir. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Ardından içine aynı sefa bitkisini batırın ve 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi sabah bitkiyi çıkarın ve yağı 3 kez genital bölgedeki sivilceler üzerine sürerek uygulayın.

Sefa bitkisi temin edemezseniz, piyasada bulunan aynı sefa bitki kremleri ve merhemlerini de kullanabilirsiniz.

Mısır Unu

Mısır ununun ekstra nemi emer. Bundan dolayı genital bölgede bulunan sivilce üzerine mısır unu serpiştirin. Bu sayede genital bölge temiz ve kuru kalacağından  sivilce için elverişsiz bir ortam oluşacaktır.

Sıcak Kompress

Sıcak kompres de genital bölgedeki sivilceye doğal çözümdür. Sivilce tedavisinde en etkili doğal yöntem denilince akla ilk olarak sıcak kompress uygulaması gelmektedir. Temiz bir havluyu sıcak su ile iyice ıslatın ve sivilceler üzerinde birkaç dakika bekletin. Bu uygulamayı günde 2 kez uygulayın. Bu yöntem hem cildi yumuşatacak hem de sivilcenin oluşturduğu acıyı dindirecektir. Bunun yanı sıra sıcak kompress uygulaması enfeksiyonun yayılmasını da önleyecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar