Dil Neden Şişer ? Dil Şişmesi Tedavisi

dil şişliği tedavisi
Dil Neden Şişer ?

                                                     
Aniden diliniz şişerse, bu çok rahatsız edici olabilir. Dil kalınlaştığında iltihaplanma veya alerjik reaksiyonlar sıklıkla geride kalır. Dil Neden Şişer ? Dil Şişliği Nasıl Geçer ?bu konuda neler yapabileceğinizi öğrenmek için yazımızı okuyun.

Dil Neden Şişer ?

Dilin aniden kalınlaşması nefes alma ve yemek yeme ile ilgili sorunlara neden olabilir. Şişmiş bir dilin birçok nedeni vardır:

Alerji: Bazı yiyeceklere karşı alerjik bir reaksiyonunuz varsa, bu kendini şişmiş bir dil olarak gösterebilir. Ağızda yanma veya karıncalanma da hissedilebilir.

Böcek Isırığı: Bir böceğin yemeğinizin üzerine oturduğunu ve dilinizi ısırdığını fark etmemiş olabilirsiniz. Yaban arısı sokmasıyla dilin yanı sıra boğaz şişebilir ve nefes darlığı olabilir.

Yanıklar: Çok sıcak yiyecekler yemişseniz veya başka bir şekilde ağzınızı yakmışsanız, dil sadece acımakla kalmaz, aynı zamanda şişer.

Enflamasyon: Bakteriler dile girdiğinde şişmeye neden olabilir. Dilde küçük yaralanmalar nadir değildir ve patojenlerin dil dokusuna girmesinin yolunu açar.

DİL BEYAZLAMASI NEDEN OLUR ? DİL BEYAZLAMASI NASIL GEÇER ? BAĞLANTIYA TIKLAYARAK BİLGİLENEBİLİRSİNİZ...

Diş etlerinin iltihaplanması: Diş etlerinde ağrı ve iltihaplanma olduğunda dil de kalınlaşabilir. Çürükler genellikle bu semptomların arkasındaki sebeptir.

İlaçlar: Yüksek tansiyon için ilaç kullanıyorsanız, bunun bir yan etkisi dilinizin şişmesi olabilir.

Şişmiş Dil Nasıl Tedavi Edilir ?

Dil şişerse ağrıya, uyuşmaya ve beyaz bir kaplamaya da neden olabilir . Solunum problemleriniz varsa veya bir alerjiden şüpheleniyorsanız, derhal tıbbi yardım almalısınız. Aksi takdirde, dil şişkinliğine karşı bu numaralar size yardımcı olacaktır:

Soğuk su içmek ağrıyı azaltır ve bakterilerin dil yüzeyinden uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Yemek yedikten sonra dilinizin şişmesiyle reaksiyona girdiyseniz, yemek artıklarını gidermek için dilinizi bir diş fırçasıyla fırçalayabilirsiniz.

Semptomlar kısa bir süre sonra kendiliğinden geçmezse, dil şişmesinin arkasındaki nedeni bir doktor tarafından açıklığa kavuşturmaktan çekinmeyin.

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar