Dil Neden Beyazlar ? Dil Beyazlaması Nasıl Geçer ?

Dil Neden Beyazlar ? Dil Beyazlaması Nasıl Geçer ?


Bu  içeriğimizde Dil Neden Beyazlar ? Dil Beyazlığı Neden Olur, Nasıl Geçer ? Dil Nasıl Temizlenir ? gibi sorulara cevaplar bulabilirsiniz.

Dil üzerinde oluşan ince beyaz bir tabaka çok estetik olmasa da çoğunlukla zararsızdır. Dil üzerinde oluşan beyaz plaka, dilin yüzeyine yapışan ölü hücreler, mikroorganizmalar ve yemek artıklarından oluşur. Ancak dil üzerindeki farklı renk değişimleri bir hastalığın yan etkisi olarak da karşımıza çıkabilmektedir.

Dilde Beyaz Kaplama Neden Olur?

Bir dil kazıyıcının düzenli (tercihen günlük) kullanımı ve iyi bir genel ağız hijyeni ile dil soluk pembe görünmelidir. En iyi ihtimalle üzerinde hafif, ince, dil kazıyıcı ile kolayca çıkarılabilen ve kalıcı kalmayan beyaz bir tabaka olmalıdır. Dil üzerindeki zararsız beyaz kaplama, papilla uçları, mikroplar, kendi vücudunuzdan mukus, eski hücreler ve artık yiyeceklerin bir karışımıdır. Dilin arka üçte birlik kısmında özellikle çok sayıda mikrop vardır. Sıvı diyetler ayrıca, soğuk algınlığı ve uyuşturucuya bağlı ağız kuruluğu gibi beyaz görünümlü bir dile de neden olabilir. Dilin beyaz kaplanması sıklıkla alkol ve tütün tüketiminden de kaynaklanabilir.

AĞIZ KOKUSU NEDEN OLUR ? NASIL TEDAVİ EDİLİR ? ÖĞRENMEK İÇİN BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ...

Bununla birlikte, plak aynı zamanda bulaşıcı hastalıkların semptomatik olabilir . Beyaz kaplı bir dil, genellikle mide mukozasının iltihaplanması veya sindirim organlarının başka bir hastalığından kaynaklanır. Viral bir enfeksiyon veya ateşi olan veya olmayan soğuk algınlığı da nedenler arasında olabilir. Demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlıkta da dil belirgin şekilde hafiftir Lökoplaki'de dil yüzeyinde veya dilin kenarında beyazımsı, sert kaplamalar vardır, ancak diğer mukoza zarlarında da ve tifoda gri-beyaz kaplamalar vardır. dilin ortasında kırmızı kenarlıklı alanlar, beyaz  sevimsiz bir kaplama olarak ortaya çıkar.

Plak çok inatçıysa, özellikle ağızda bıraktığı his veya genel sağlık üzerinde hoş olmayan etkiler eşlik ediyorsa, diğer hastalıkları ekarte etmek veya tedaviye başlamak için bir doktora görünmek daha iyidir.

Dil Beyazlaması Nasıl Geçer , Nasıl Tedavi Edilir ?

Ciddi bir sorun olmasa bile, dildeki beyaz birikintilere aktif olarak karşı konulması tavsiye edilir. Çünkü sadece bakması bile pek hoş değil - bakteriyel dil kaplaması aynı zamanda ağız kokusunun da ana nedenidir. Ağız kokusuna neden olan tüm bakterilerin yüzde 80'e kadarı dilin yüzeyinde bulunabilir ve dilin pürüzlü sırtındaki sayısız çöküntü, yaşamak ve gelişmek için oksijene ihtiyaç duymayan zararlı bakterilerin yerleşmek için tercih ettiği yerlerdir. 

Beyaz kaplı dil kaplama miktarını kontrol etmenin bir yolu diyettir . Tahıllar, meyveler ve sebzelerdeki lif mekanik sürtünme yaratır. Sonuç olarak, kaplama pratik olarak dilden silinir. Öte yandan, yumuşak ve sıvı yiyeceklerden oluşan bir diyet, dil kaplamasının çoğalmasına neden olabilir.

Dil Neden Beyazlar ? Dil Beyazlaması Nasıl Geçer ?

                                                 

Her durumda, günde iki kez dişlerinizi fırçalamak yeterli değildir, ancak diş fırçası , diş macunu ve diş ipi ile temizlik optimal ağız hijyeninin temelini oluşturur.Uzmanlar dil üzerindeki beyaz kaplamayı gidermek için bu amaç için özel olarak geliştirilmiş bir dil temizleyici kullanılmasını önerir. Beyaz kaplamalı bir dilin denenmiş ve test edilmiş bu kendi kendine tedavi yöntemi, bakteri birikintilerini nazikçe, sürdürülebilir ve etkili bir şekilde giderir. Düz şekil, doğal öğürme refleksini önler ve biraz pratikle bu artık rahatsız edici değildir ve günlük rutinin normal bir parçası haline gelir. 

Dilinizdeki Beyazlamayı Gidermek İçin ;

Dilinizi dışarı çıkarın ve dilinizin üst kısmına nazikçe antibakteriyel diş macunu uygulamak için dil temizleyicinin çıkıntılı tarafını kullanın. Ardından dil temizleyiciyi katmanlı tarafı dilin görünen en üst noktasına gelecek şekilde yerleştirin ve dil kaplamasını dikkatlice dilin ucuna doğru çekin. Beyaz kaplamalı bir dilde  izlenebilen olası bir ağız kokusu, yakında geçmişte kalacak. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar