Yastıklarınızdaki Sarı Lekelere Son Verin

Yastıktaki sarı lekelerinizi evde uygulayacağınız
 basit yöntemlerle çıkartabilirsiniz

                                             

Sararmış Yastık Yüzlerinden Sıkıldınız mı ? Yastık Kılıfındaki Sarı Lekelerden Hoşlanmıyor musunuz ? Evde Yastıktaki Sarı Lekeler Nasıl Geçer Emin Değil misiniz ? Yastıktaki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar Diye ! endişlenmeyin bu içerikte  sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz. Lütfen okumaya devam ediniz...

Kılıfı değiştirdiğinizde yastığın üzerinde sarı lekeler veya çelenkler fark ettiniz mi? Bu içerikte yastıklarınızdaki sarı lekelerin nasıl geçeceklerini ve endişelenmek için herhangi bir neden olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Sararmış bir yastık çirkin görünebilir ve kurtarılamaz olduğu izlenimini verebilir. Ancak endişelenmeyin - yastıktaki istenmeyen sarı lekelerden kurtulmanın birkaç yolu vardır.

Yastıklardaki sarı lekeler neden oluyor ve tehlikeli mi?

Yastıklardaki sarı lekelere esas olarak siz uyurken yüzeye çıkan ter ve tükürük neden olur. Ömrümüzün yaklaşık üçte birini uyuyoruz , bu nedenle yastıklar oldukça fazla kullanılıyor. Toz ve kir de renk solmasına neden olabilir. 

Yastıktaki sarı lekeler genellikle halka şeklinde görünür. Yastık veya koltuk minderi gibi çok kullanılan kırlentler sarı renk değişikliğinden özellikle etkilenir.

İsterseniz buraya tıklayarak  Evde 7 Adımda Kaz Tüyü Yastık Nasıl Yıkanır Öğrenebilirsiniz.

Kural olarak yastıklardaki sarı lekeler sağlığa zararlı değildir. Bununla birlikte, nadir durumlarda, lekelere küf veya bakteri de neden olabilir. Bununla birlikte, küf lekeleri, sarı renk değişikliği halkasından açıkça farklıdır: genellikle biraz daha koyu ve noktalıdırlar. Bununla birlikte, yastıktaki sarı noktalar güzel görünmez ve hoş olmayan kokulara da neden olabilir.                           

Yastıkta oluşmuş sarı lekeler insan vücudundan salgılanan
yağ ve ter neticesinde oluşmaktadır.

                                     

Yastıklardaki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar ?

Yastıktaki sarı lekelerden kurtulmak için çoğu zaman yastığı yıkamak yeterlidir. Yastıktan yastığa farklılık gösterdiğinden, üreticinin bakım talimatlarına dikkat edin.

İnatçı Sarı Lekeler İçin Ev İlaçlarını Deneyebilirsiniz 

Yastıklardaki sarı lekeler için kanıtlanmış bir ev ilacı sirkedir . Yastığı yıkamadan önce en fazla iki saat sirke içinde bekletebilir ve ardından her zamanki gibi yıkayabilirsiniz.

Başka bir seçenek de yastıktaki sarı lekeler için kabartma tozu kullanmaktır . Yastığı kabartma tozu ile serpebilir ve birkaç saat -bu şekilde kalmasına izin verebilirsiniz. Ardından yastığı dövebilir veya vakumlayabilirsiniz. Kabartma tozu kokuları ve lekeleri emer ve yok eder.

İsterseniz buraya tıklayarak Ortapedik Yastık Nedir , Ne İşe Yarar Öğrenebilirsiniz.

Daha sonra mümkünse yastığı güneşte kurumaya bırakın , güneş ışınlarının ağartma etkisi vardır. Bu nedenle, renkli yastıkların rengini bozmamak için bunu yalnızca beyaz yastıklarda kullanın.

Alternatif olarak, yastığınızı elde yıkayabilir veya profesyonelce temizletebilirsiniz.

Yastığı ne zaman değiştirmem gerekir?

Genellikle sarı lekeler varsa yastığı hemen değiştirmeniz gerekmez. Yastık hala çirkinse veya temizlemeye rağmen hoş olmayan bir koku varsa, yenisini almalısınız.


Yorum Gönder

0 Yorumlar