Dudak Uçuğu Nasıl Geçer. Uçuğu Geçiren 10 Besin Hangisidir?


Dudak Uçuğu Nasıl Geçer. Uçuğu Geçiren 10 Besin Hangisidir?


Uçuk olarak bilinen HSV-1 virüsü, insan vücuduna girdikten sonra sinir hücrelerine yapışır ve zaman zaman kendini gösterir. Birçok insanda ağız ve dudak çevresinde ortaya çıksa da kimi zaman burun bölgesinde de çıkabilimektedir.Genital bölgede de zaman zaman çıkan uçuk ise bu virüsün başka bir versiyonu olan HSV-2 virüsü olarak adlandırılmaktadır.


İnsanlar arasında rahatlıkla bulaşabilen bu virüsü kapmamak istiyorsanız uçuk belirtisi gösteren insanlardan uzak durmaya,çatal,kaşık,havlu,ruj,makyaj fırçası gibi ürünlerinizi sadece kendinize özel olarak kullanmaya özen göstermelisiniz.Dudak uçuğu nasıl geçer ? Evde bitkisel yöntemlerle uçuk tedavisi? Uçuk tefavisi nasıl olur ?

Uçuğu etkili bir şekilde geçirecek 10 doğal yöntemi sizlere sunuyoruz.




Sarımsak: 




Özündeki Allisin adı verilen madde sayesinde enfeksiyonları önleyen madde sayesinde uçuklarınıza bir çözüm getirebilirsiniz. 1 diş sarımsağı ince ince doğrayarak havanda dövüp macun kıvamına getirin ardından uçuk bölgesine uygulayın,10 dk bekledikten sonra uygulama yaptığınız bölgeyi yıkayın.Başka bir yol ise üzerine sarımsak koyduğumuz uçuk bölgemizi bandaj ile sarmak ve gece uykuya yatıp sabah kalktığımızda bandajı çözüp uçuk bölgesini yıkamaktır. Sarımsak en etkili yöntemlerden biridir uçuk bölgesini hızlıca kurutma etkisi vardır.


 Tuz: 




Sarımsak size rahatsızlık veriyorsa ya da o an evinizde sarımsak yoksa başka bir alternatif olan tuz yardımınıza koşuyor.Ucu ıslatılmış olan kulak çubuğunuzu tuz dolu kaba batırın ve bu çubuğu uçuk olan bölgeye uygulayın. 1 dk bekledikten sonra çubuğu çekin ve uçuk bölgesini yıkayın.Gün aşırı bu uygulamayı bir süre uygulayın.


İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK EVDE 14 YÖNTEM İLE DUDAKLAR NASIL KALINLAŞTIRILIR ADLI YAYINIMIZA ULAŞABİLİRSİNİZ. TIKLAYINIZ >>>




Limon: 


İçerisinde yer alan asit sayesinde yaranın hızlı bir şekilde kapanmasını ve temizlenmesini sağlayan limon suyunu tıpkı tuz uygulamasında olduğu gibi uçuk bölgenize uygulayabilirsiniz. Yanma olacağından biraz sabırlı davranmanız gerekebilecektir. Limon suyunu dayanabildiğiniz ana kadar yıkamayın dayanamayacak gibi olduğunuzda uçuk bölgesini yıkayabilirsiniz.



Buz:



 Bazı zamanlarda özellikle dudaklardaki uçuklar sancılı olabilmektedir.Bu yaranın önüne geçmek ve bir nebze de olsa bu ağrıyı dindirmek için uçuk bölgesine buz uygulaması yapabilirsiniz.Bir parça buzu 30-40 sn kadar uçuk bölgenizde gezdirin.Bir noktaya uyguladığınız buzu çöpe atıp diğer bölgelerinize başka bir buz parçası uygulamalısınız aksi taktirde uçuğun yayılmasına neden olabilirsiniz.


Karbonat:



Karbonatı direkt olarak uçuk bölgesine uygulamak , uçuğun iyileşmesini hızlandıracaktır. diğer püf noktası ise karbonat ile limon suyunu karıştırıp uçuk bölgesine sürmek uçuğun 1 gecede geçmesini sağlayacaktır. Acılı olabilecek bu yöntemi uygulayıp uygulamamak sizin elinizde.




Süt: 



Uçuğun çıkmaya başladığını hissettiğiniz ilk zamanlarda uçuk tam olarak belirginleşmeden kulak çubuğunu sütün içine batırarak emmesini sağlayın ve uçuk bölgesine uygulama yapın.Bir süre bekledikten sonra uçuk bölgesini yıkayabilirsiniz.Yeni olgunlaşmaya başlayan uçuğununuzun kaybolmasını istiyorsanız bu uygulama tam size göre.



Sirke ve Bal: 


Antiviral etkileri olan sirke ve balın uçuk tedavisinde olumslu sonuçlar verdiği bilinmektedir.Çok az olmak üzere sirke ve bal karışımını kulak çubuğuna batırın ve uçuk bölgesine uygulama yapın.Bu karışım hem uçuğun temizlenmesini hem de iyileşmesini sağlayacaktır.

Dometes Suyu:







Çoğumuz tarafından bilinmeyen bu yöntem ile asidik özelliği olan domates suyu sayesinde uçuğumuzun temizlenmesini ve iyileşmesini hızlandırabiliriz.1 Dometesin suyunu sıktıktan sonra bir kaba koyun ardından kulak çubuğunu dometes suyuna batırın ve uçuk bölgenize uygulayın.Yakıcı olab bu yöntemde bir süre bekledikten sonra uygulama bölgenizi suyla yıkayabilirsiniz.


Aloe Vera: 



Oldukça etkili olan bu yöntemde bir parça kopardığımız aloe verayı uçuk bölgemize uygulayalım. Dairesel hareketler yaparak uçuğun özünü iyice bölgemize yedirelim.Bu yöntem uçuğun kısa sürede toparlanmasını sağlayacaktır.



Nane Yağı: 



1-2 damla nane yağı damlatılmış kulak çubuğunu uçuk bölgesine uygulayın bu yöntem ile henüz çıkmamış uçuğunuzu kolaylıkla geçirebilirsiniz.Nane yağını uçuk bölgesinin çevresine uygulayarak uçuğun yayılmasını engelleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar