Kan Tahlilinde Hamilelik Ne Zaman Anlaşılır ?

Kan Tahlilinde Hamilelik Ne Zaman Anlaşılır ? Kan ve İdrar Tahliliyle Hamilelik Nasıl Öğrenilir ?


Kan tahlilinde hamilelik ne zaman anlaşılır? Kan ve idrar tahliliyle hamilelik nasıl öğrenilir? Hamilelik nelerdir ?

İki tür gebelik testi vardır ; birinde idrar örneği, diğeri kan örneği kullanır. Her iki gebelik testi de insan koryonik gonadotropin (hCG) adı verilen bir hormonun varlığını tespit eder . Bu hormon, embriyonun uterus astarına yapışmasından kısa bir süre sonra plasenta tarafından üretilir ve gebeliğin ilk birkaç gününde vücudunuzda hızla birikir.


İdrar Testleri

İdrar testleri iki farklı şekilde yapılabilir ve bunlar evde veya klinikte yapılabilir. Bir yol, idrarınızı bir fincanda toplamak ve bir çubuğu idrara batırmak veya idrarı bir damlalık ile özel bir kaba koymaktır. Başka bir seçenek, idrar akışınıza bir çubuk yerleştirmek ve idrarınızı orta akışta yakalamaktır.

Testler, sonuç almak için ne kadar beklemeniz gerektiğine göre değişir. Renk, çizgi veya simge değişikliği (artı veya eksi gibi) durumları testte aranmanız istenir. Testin kullanım koşullarını okumalısınız.


Tüm testler talimatlarla birlikte gelir ve doğru bir okuma elde etmek için bu talimatları izlemeniz önemlidir. 


YUMURTA ÇATLAMA BELİRTİLERİ NELERDİR ÖĞRENMEK İÇİN BU YAYINIMIZA TIKLAYINIZ. >>>


Ne zaman idrar testi yapabilirim?

Çoğu doktor, idrar ile hamilelik testi yapmadan önce kaçırdığınız dönemin ilk gününe kadar beklemenizi önerir. Bu genellikle gebe kaldıktan yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşir . Ancak, bazı testler diğerlerinden daha hassastır ve daha erken yapılabilir.

İdrar testleri ne kadar doğrudur?

İdrar testleri veya evde hamilelik testleri, doğru yapıldığında yaklaşık % 97 oranında doğrudur . Evde hamilelik testlerinin kullanımı harika çünkü evde yapılabilirler, genellikle maliyeti düşüktür, hızlı bir sonuç verirler ve kullanımı kolaydır.

Bununla birlikte, yanlış yapılırsa veya çok erken alınırsa, sonuç yanlış olabilir. Olumsuz bir sonuç alırsanız ve hala hamilelik belirtileriniz varsa (cevapsız dönem, bulantı , göğüs hassasiyeti ve yorgunluk ), bir hafta bekleyin ve başka bir test yapın veya bir kan testi yaptırmak için doktorunuza başvurun.





Kan Testleri


İki tür kan testi vardır . Bir kantitatif kan testi  ölçer kandaki hCG kesin miktarı ve nitel  hCG kan testi.

Kan testi yaptırmanın avantajları:

Kan testi gebe kalmadan yaklaşık 7-12 gün sonra idrar testinden önce hamileliği tespit edebilir (ancak olumsuz bir sonuç alınırsa, bir süre kaçırılırsa test tekrarlanmalıdır.)

İSTERSENİZ BURAYA TIKLYARAK HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRAN 14 ETKİLİ YÖNTEMİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

Kanınızdaki hCG hormonu konsantrasyonunu ölçebilir (bu, sağlık uzmanınız için hamilelikteki bazı sorunları takip etmede yararlı bir bilgidir)

Kan testi yaptırmanın dezavantajları:

İdrar testinden daha pahalı (fiyat, doktor ziyaretinin ve laboratuvar ücretlerinin maliyetine bağlıdır)
Sonucu almak daha uzun sürer
Bir doktor ofisinde yapılmalıdır

Hamilelik Testleri Hakkında Sık Sorulan Sorular:

Evde hamilelik testinde olumlu bir sonuç alırsam, bu hamile olduğum anlamına mı gelir?

Evde hamilelik testinden alınan olumlu bir sonuç, sisteminizde hCG hormonunun varlığını gösterir. Bir kadının uterus astarına bir yumurta implante edildiğinde, hCG hormonları gelişmeye ve çoğalmaya başlar. Bu hamile kaldığının bir işaretidir.

Evde hamilelik testinde olumsuz bir sonuç alırsam, bu hamile olmadığım anlamına mı gelir?

Olumsuz bir sonuç, hamile olmadığınız, testi çok erken aldığınız veya testi yanlış yaptığınız anlamına gelebilir. Hamilelik testleri hassasiyetlerine göre değişir (hCG hormonunu ne kadar erken tespit edebildikleri) ve vücudunuza testte gösterilecek yeterli hCG hormonları üretmek için yeterli zaman vermemiş olabilirsiniz.

Ayrıca, bir testin çok uzun süre kalmasına izin verirseniz (kutudaki talimatlar size söyledikten sonra), test geçersizdir. Talimatları takip etmek ve sınava girmeden önce bir süreyi kaçırana kadar beklemek en iyisidir. Çoğu hamilelik testi bir kutuda iki ile birlikte gelir ve her ikisini de almak iyi bir fikirdir.

Evde hamilelik testi yapabileceğim en erken saat ne zaman?

Evde sınava girmek için bir süreyi kaçırana kadar beklemeniz 
önerilir. Kaçırılan bir dönem genellikle gebeliğin ilk belirtilerinden biridir . Öğrenmek için bu kadar uzun süre bekleyemezseniz ve gebe kalacağınız günü biliyorsanız, test yapabileceğiniz en erken olası fikirden 14 gün sonra olacaktır .

Birkaç evde hamilelik testi yapıp farklı cevaplar alırsam ne olur?

Birden fazla gebelik testinde farklı cevaplar aldıysanız, doğru bir cevap almak için kan testi yaptırmanız önerilir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar