Hamile Kalmanızı Kolaylaştıracak 14 İpucu >>>


Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir? Hamile Kalma Püf Noktaları Nelerdir ? Hamile Kalmak İçin Ne Yapılmalı ? Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir ?
Hamile Kalmanızı Kolaylaştıracak 14 İpucu >>>


Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir? Hamile Kalma Püf Noktaları Nelerdir ? Hamile Kalmak İçin Ne Yapılmalı ? Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir ?

Önereceğimiz 14 etkili yöntem ile hamile kalmayı sağlayabilirsiniz. Siz de hamile kalmak istiyorsanız hamile kalmak için yapılması gerekenleri 14 başlıkta okumaya devam edin. İşte hamile kalmak için 14 etkili yöntem



1. Egzersiz döngüsü: Döngünüzü tanıyın (tekrar)

Egzersiz döngüsü nedir? Bir egzersiz döngüsü, doğum kontrolünün durdurulduğu ve bir çiftin bebek sahibi olmaya çalıştığı zamandır. Bazen bu ilk egzersiz döngüsünde işe yarar, ancak özellikle uzun yıllar hormonal kontraseptif (kontraseptif hap) aldıktan sonra genellikle daha uzun sürer. Burada, döngünün tekrar normale dönmesinin ne kadar sürebileceğini okuyabilirsiniz: Hapı durdurduktan sonra hamile kalın.

Bu egzersiz döngülerine zaman ayırın. Tıbbi açıdan bakıldığında, BZgA'ya göre bir yıllık bekleme süresi oldukça normaldir. Yeterli çabalara ve sağlıklı davranışlara rağmen, on iki egzersiz döngüsünden sonra hamilelik henüz gerçekleşmediyse, her iki ortağı da nedenleri ve doğurganlıkları açısından inceleme zamanı gelmiştir.

2. Bereketli günler: belirleyin ve Tahmin Edin

Hamile kalmak için Vücudunuzu daha iyi tanımak için egzersiz döngülerini de kullanmalısınız. Bazal vücut sıcaklığınızı düzenli olarak ölçün ve servikal mukusu gözlemleyin : Bu, verimli günlerinizi daha iyi tahmin etmenize yardımcı olacaktır. Böylece hızlı bir şekilde hamile kalabilirsiniz. Çünkü sadece yumurtlamanın etrafında hamile kalabilirsin. Bu süre boyunca, düzenli cinsel ilişki (her iki günde bir) bebek sahibi olma şansınızı artırabilir. Döllenme olasılığı, döngü başına yüzde 20 ila 30'dur. Ayrıca bizim  yumurtlama takvimi sizin bereketli gün hesaplamak için buraya size yardımcı olabilir.

Verimli günleri hesaplayın

Yumurtlama takvimi - yumurtlamayı hesapla

Hızlı bir şekilde hamile kalmak istiyorsanız uygun zamanlama önemlidir. Ancak doğurgan günleri tahmin etmek ve daha sonra cinsiyeti planlamak yeterli değildir. Eğer bir bebek sahibi olmak istiyorsanız, siz ve eşiniz optimum “üreme koşulları” sağlamalısınız. Hamile kalmak için ipuçları da sağlık ipuçları

Hamile kalmaya hazırlık: sağlık için ipuçları

3. Sağlıklı ve dengeli beslenme

Hamile kalmak için; Daha iyi doğurganlık için yiyeceklerin listesi uzundur. Örneğin brokoli, dişi östrojen ve progesteron hormonlarının vücudunuzda düzgün bir şekilde dengelenmesini sağlamak için glukosinolat içerebilir. Karabuğday ayrıca yüksek çinko ve magnezyum içeriği sayesinde doğurganlığı destekler. Her iki gıda da kan dolaşımını teşvik eden ve daha hızlı hamile kalmanıza yardımcı olan antioksidanlar içerir. 



4. folik asit alarak

B9 vitamini gelecekteki bebeğinizin gelişimi için gerekli olan hücre oluşumunu ve bölünmesini destekler. Vitamin doğal formunda adlandırıldığı gibi folat, sebzelerde (brokoli, domates ve kuşkonmaz) ve tam tahıl ürünlerinde görünmesine rağmen, özellikle hızlı bir şekilde hamile kalmak istiyorsanız, folik asidi tablet formunda almanız önerilir.

5. Sigara ve alkol tüketimini durdurun

Sigara ve alkol tüketiminin üreme üzerinde olumsuz etkisi vardır. Her ikisi de doğurganlığı azaltır - hem kadınlarda hem de erkeklerde. Bebek sigarayı bırakmak için iyi bir motivasyon, değil mi?

6. Daha fazla egzersiz

Sağlıklı bir diyete paralel olarak, biraz daha egzersiz yapmalısınız. Genellikle çok stresli günlük yaşamımızda, hareket maalesef çoğunlukla duraksar. Düzenli sporun olumlu etkisini göreceksiniz.



Hamile Kalmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir? Hamile Kalma Püf Noktaları Nelerdir ? Hamile Kalmak İçin Ne Yapılmalı ? Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir ?



7. Sağlıklı vücut ağırlığı Sağlıklı

Diyet yapıp daha fazla egzersiz yapanlar otomatik olarak birkaç kilo daha kaybederler. Ve bu iyi bir şeydir çünkü aşırı kilo, çiftlerin hızla gebe kalma problemlerinin yaygın bir nedenidir. Ancak işe yarasa bile, çok yüksek bir vücut ağırlığı hamile kadın ve bebek için bir tehlike olabilir. Örneğin, gestasyonel diyabet riski artar  ve bebek aşırı yüksek bir doğum ağırlığı ile doğabilir.



8. Vajinal enfeksiyonları ve hastalıkları

Bir çocuk planlıyorsanız, jinekoloğa gitmeniz önerilir. Üriner veya fungal enfeksiyonlar gibi vajinal enfeksiyonlar, olası bir hamilelikten önce dışlanmalıdır. Olası düşüklere veya erken doğumlara  yol açabilirler  . Bir mantar enfeksiyonunun bakterileri ayrıca fallop tüplerinin yayılmasını ve alt karın bölgesinde iltihaplanmayı da teşvik edebilir - bu da olası kısırlığa neden olabilir.

9. Stresten kaçının

Hızlı bir şekilde hamile kalmak istiyorsanız, stresten kaçınmalısınız. Çünkü stres hala kısırlığın başlıca nedenidir. Bir bebek arzusu özellikle telaffuz edilirse, kısır bir döngü haline gelebilir. Çok fazla stres hamile kalma problemleri ve çocuk sahibi olma isteği yerine getirilmemesi stres anlamına gelir. Bu nedenle hamile kalmak için çok önemli bir ipucu: kendinizi baskı altına almayın!


İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK YUMURTA ÇATLAMASI BELİRTİLERİ NELERDİR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>


10. Depresyon risklerini açıklığa kavuşturun

Bir bebek istiyorsanız, kendi ruh sağlığınıza bakmak da önemlidir. Bir çocuk her zaman kendi çocukluğunu biraz geri getirir. Çocukluktan veya başka zamanlarda zihinsel olarak strese girmesi ve çalıştırılması gereken deneyimler veya duygular var mı? Depresyon gibi zihinsel hastalıklar hamilelik sırasında kötüleşebilir ve hamilelik  depresyonuna veya daha sonra doğum sonrası depresyona yol açabilir  . Bu nedenle, bir bebeği yıkarken, doktorla hamilelik ve emzirme döneminde ilaç tedavisinin olanakları hakkında tartışmalı ve depresyonun birlikte yaşarken çocuğu nasıl etkileyeceğini düşünmelisiniz.

Bebek sahibi olma arzusu çok belirgin olsa bile, bazen çok hızlı hamile kalmak istemek mantıklı olmayabilir. Vücudunuza baktığınız birkaç ay - şu ana kadar günlük yaşamdan biraz daha iyi - gelecekteki çocuğunuza bir hediye. Dünyada bile olmadan, bebek için ideal koşulları yaratabilirsiniz.

Şimdi hamile kalmak istiyorum: ilişki öncesi ve sonrası için ipuçları



11. Sıcak banyolardan, saunalardan ve dar pantolonlardan kaçının.

Bu uç sadece erkekler için geçerlidir. Özellikle ısı spermin üretimine ve yaşayabilirliğine müdahale ettiğinden  37 derece aslında onlar için çok sıcaktır. Bu nedenle, daha iyi hava sirkülasyonu sağlamak için erkeğin testisleri de vücudun dışındadır. Hızlı bir şekilde hamile kalmak için partnerinize, özellikle bereketli günlerinizde saunaya gitmemesini tavsiye etmelisiniz.

12. Doğru seks pozisyonunu bulun

Misyoner pozisyonu mutlaka hamile kalmak için en iyi pozisyon değildir: Erkek kadın üreme organına ne kadar derin girerse, şans o kadar büyük olur! Klasik bir alternatif, kadının adamın önünde diz çöktüğü ve soktuğu köpek pozisyonudur. Misyoner pozisyonu olmadan hala yapmak istemiyorsanız, bacaklarınızı bükebilir veya eşinizin omuzlarına yerleştirebilirsiniz. Pelvis kaldırılır ve erkeklik organı daha derine nüfuz edebilir.

İSTERSENİZ BURAYA TIKLAYARAK HAMİLELİK KAÇ GÜNDE KAN TESTİNDE ANLAŞILIR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>>

13. Birlikte doruğa gelmek

Kadının zirveye çıkması döllenme üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur, ancak bir çocuğu ne kadar istersen isteyin, ilişki eğlenceli olmalıdır. Yani yakınlığınızın tadını çıkarın! Stresli olanlar daha hızlı hamile kalmayacaklar.

14. Karın Hareketleri

Karın ilişkiden sonra kaldırılır.Kadın yerçekimi biraz kullanabilmek için karın bir süre kaldırılmalıdır (kalça altı yastık altında). İlişkiden önce tuvalete gidilmelidir hemen sonra gidelimlesi belirli miktarda spermanın dışarı atılmasına neden olabilir.

Hamile kalmak istiyorsanız bir başka önemli not:

Bebek sahibi olmak isteyen kadınlar hamilelikten önce tüm önemli aşıları almış olmalıdır: özellikle kızamıkçık, kızamık veya su çiçeği.

Zaten toksoplazmoz olup olmadığını ve bu nedenle buna karşı bağışık olup olmadığınızı da önceden kontrol etmelisiniz . Bu bulaşıcı hastalık, hamilelik sırasında doğmamış çocuğa ciddi zarar verebilir. Evcil hayvanlar ve bahçe toprağı yoluyla bulaşabilir. Hepatit veya HIV testi de uygun olabilir (yurtdışına seyahat ettikten sonra, tıbbi meslekler için, sık sık değiştirilen ortaklar).

Bu yayınımızda hamile kalmanızı kolaylaştırıcı yöntemleri öğrenmiş oldunuz.


Not:Bu yayın bilgilendirme amaçlıdır.Herhangi bir destek için en yakın hekiminize başvurmalısınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar