Hamilelikte Düşük Belirtileri Nelerdir,Düşük Nasıl Anlaşılır?

Hamilelikte Düşük Belirtileri Nelerdir ?

Hamilelikte Düşük Belirtileri Nelerdir ? Düşük Olduğumu Nasıl Anlarım ? Düşük Nasıl Anlaşılır ? Düşükte Kanama Nasıl Olur ? Erken Düşük Belirtileri Nelerdir ? Geç Düşük Belirtileri Nelerdir ?


İlk üç aylık dönem

Hamilelikte düşüklerin çoğu gebeliğin ilk 13 haftasında meydana gelir. Klinik olarak kabul edilen tüm gebeliklerin yaklaşık yüzde 10'u düşükle sonuçlanmaktadır.
Birkaç saat sonra kendi kendine durmayan vajinal lekelenme veya kanama yaşarsanız doktorunuza bildirin. 


Ayrıca bel veya karnınızda ağrı veya kramp veya aşağıdaki belirtilerle birlikte vajinanızdan geçen sıvı veya doku yaşayabilirsiniz:

İlk 3 Ay Hamilelikte Düşük Belirtileri 

kilo kaybı
beyaz-pembe mukus
kasılmalar
Hamilelik belirtilerinde ani bir azalma

Hamileliğin ilk haftalarında, vücudunuz fetal dokuyu kendi başına çıkarabilir ve herhangi bir tıbbi prosedür gerektirmez, ancak yine de bir düşük yaşadığınızı veya yaşadığınızı düşünüyorsanız doktorunuza bildirmelisiniz. Tüm dokuların geçtiğinden emin olabilirler ve her şeyin iyi olduğundan emin olmak için genel bir kontrol yapabilirler.Hamilelikte düşük belirtilerini önemsemelisiniz.

Ayrıca, ilk trimesterde veya komplikasyonlar varsa, kanamayı durdurmak ve enfeksiyonu önlemek için dilatasyon ve küretaj adı verilen bir işleme (genellikle D ve C olarak adlandırılır) ihtiyacınız olabilir . Bu süre zarfında duygusal olarak kendinize de dikkat etmek önemlidir . 

İkinci ve üçüncü üç aylık dönem 

İkinci ve üçüncü 3 Aylık Dönemde  Hamilelikte Düşük Belirtileri 


Geç hamilelik düşüklerinin belirtileri (13 hafta sonra) şunları içerir:

fetüsün hareketini hissetmemek
vajinal kanama veya lekelenme
sırt veya karın krampları
vajinadan geçen açıklanamayan sıvı veya doku


Bu belirtileri yaşayıp yaşamadığınızı doktorunuza bildirin. Fetüs artık hayatta değilse, fetus ve plasentayı vajinal olarak vermenize yardımcı olacak ilaçlar verilebilir veya doktorunuz dilatasyon ve tahliye (D ve E) adı verilen bir prosedür kullanarak fetusu cerrahi olarak çıkarmaya karar verebilir .

İkinci veya üçüncü üç aylık bir düşük, fiziksel ve duygusal bakım gerektirir. Ne zaman işe dönebileceğinizi doktorunuza sorun. Duygusal iyileşme için daha fazla zamana ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuza bildirin. Ek zaman ayırmanıza izin vermek için işvereninize belge sağlayabilirler.
Tekrar hamile kalmayı planlıyorsanız, tekrar gebe kalmaya çalışmadan önce doktorunuza ne kadar beklemenizi önerdiklerini sorun.

Destek Bulma

Düşük yapma deneyimi yıkıcı olabilir. Düşük yapmanın sizin hatanız olmadığını bilin. Bu zor zaman boyunca destek için aile ve arkadaşlar üzerinde yalın.
Bölgenizde bir keder danışmanı da bulabilirsiniz. Kedere ihtiyacınız olduğu kadar zaman ayırın.

Birçok kadın düşük yaptıktan sonra sağlıklı hamilelik geçirir. Hazır olduğunuzda doktorunuzla konuşun.


Not:Bu yayın bilgilendirme amaçlı olup en kısa sürede ilgili uzmana başvurmada fayda vardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar