Mide Bulantısına İyi Gelen Şeyler,Mide Bulantısı İçin Bitkisel Çözümler

mide bulantısı için
Mide Bulantısına İyi Gelen Şeyler,Mide Bulantısı İçin Bitkisel Çözümler
              


Mide bulantısının nedenlerini geniş bir yelpazede ele alabiliriz.Mide bulantısı gıda zehirlenmeleri,araç tutması,alkol tüketimleri,stersli durumlar,vertigo, hamilelik durumları gibi nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Bazı durumlarda da herhangi farklı bir hastalığın belirtisi olabilmektedir. Genellikle insanlar mide bulantısına iyi gelen şeyler şeklinde arama içerisindeler. Sizler için mide bulantısına iyi gelen besinlerden bahsedeceğiz.


Mide Bulantısını Önlemek İçin Doğal Çözümler Nelerdir ?


'Mide Bulantısı İçin'  'Mide Bulantısına İyi Gelen Şeyler Nelerdir'
* Bulunduğumuz ortamda kapıları ve pencereleri açarak ortamın havalandırmasını sağlayın.Ya da temiz hava alabilmek için doğal ortamlarda yürüyüş yapın.

*Nane Tüketimini arttırmanız mide bulantısına iyi gelecektir.Nane şekeri tüketmek,naneli limonlu su içmek ya da nane yağı koklamak size iyi gelecektir.

*Limon tüketimi de mide bulantısına iyi gelecekti.Limonu bir bardak suya damlatarak tüketin.Limonu koklamak da sizi rahatlatacaktır.

*Şekersiz zencefil içmek de mide bulantısını geçirmede oldukça etkilidir.Zencefili de koklamak yine iyi mide bulantısını geçirmede etkili yöntemlerdendir.

*Vücudumuzda azalan su da mide bulantılarına neden olabilmektedir.Dikkat edilmesi gereken bir anda aşırı su tüketmemek gerek.Suyu azar azar aralıklarla tüketmeliyiz ve boş mideye fazla su içmemeliyiz. 



İSTERSENİZ BURADAN MİDE EKŞİMESİ VE MİDE YANMASINA İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ >>> T ı k l a y ı n ı z


* Tuzlu gıdalar tüketmek mide bulantınıza iyi gelecektir.Tuzlu kraker,tuzlu bisküvi,tuzlu galeta gibi  yiyecekler mide bulantınıza iyi gelecektir.Özellikle hamile bayanlarda görülen mide bulantısı için tuzlu krakerler sabahları aç karna iyi gelecektir.




*Yoğurt tüketmekte mide bulantınıza iyi gelecek besinlerdendir.

*Yine elma,muz haşlanmış bulgur ve pirinç ile beslenmek mide bulantınıza iyi gelecektir.



*Bulantınızdan sonra kusma gerçekleştiyse,midenizi rahatlatmak için  çorba tarzında sıvı gıdalar tüketin.

*Zaman zaman protein eksikliğinden kaynaklı mide bulantıları da görülebilmektedir.Bu durumlarda fındık,çiğ badem, fıstık gibi kuruyemişler tüketilmelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar