Yağlı Ciltli Erkekler İçin Bakım Önerileri Nelerdir?


yağlı ciltler için bakım önerileri merak ediyorlar.  Peki yağlı cilt nasıl temizlenir ?, yağlı cilt nasıl kurutulur ?, yağlı ciltler için öneriler nelerdir ? erkeklerde yağlı cilt bakımı nasıl yapılır ?
Yağlı Ciltli Erkekler İçin Bakım Önerileri ?

Yağlı Ciltli Erkekler İçin Bakım Önerileri ?

Bir çok erkeğin problemlerinden birisi de şüphesiz ki yağlı cilde sahip olmaları,bu sorunla karşı karşıya kalan erkekler yağlı ciltler için bakım önerileri merak ediyorlar.
Peki yağlı cilt nasıl temizlenir ?, yağlı cilt nasıl kurutulur ?, yağlı ciltler için öneriler nelerdir ? erkeklerde yağlı cilt bakımı nasıl yapılır ? 


Testosteronun yağ bezleri üzerindeki uyarıcı etkisi nedeniyle , birçok erkeğin istediklerinden daha yağlı bir cildi vardır. Erkeklerin yağ üretimini kontrol etmesinin birkaç yolu vardır. Cildi düzenli olarak temizlemek ve tonlamak yağı önemli ölçüde azaltabilir. Yağlı cilde sahip erkekler, yağ üretimini azaltmak için yağ kontrol edici nemlendiriciler, maskeler ve kremler de kullanabilirler. Aşırı yağ ciddi kırılmalara neden oluyorsa, erkekler dermatologlarıyla yağı azaltmada daha etkili olabilecek daha güçlü ürünler kullanma hakkında konuşmalıdır .

Düzenli bir cilt bakım rejimine bağlı kalmak, yağlı ciltlere bakım yapmanın en iyi yollarından biridir. Birçok durumda, cildi günde iki kez, sabahları bir kez ve geceleri bir kez temizlemek, fazla yağın ciltten arındıracaktır. Yağlı cilt ve akne arasında doğrudan bir bağlantı olduğundan, salisilik asit, glikolik asit ve benzoil peroksit içeren ürünler yağlı cildin tedavisinde özellikle faydalıdır. Bu bileşenler yağ, ölü cilt hücreleri ve bakterileri deriden temizleyecektir. Bu ürünler etkili olmakla birlikte, erkeklerin yüzlerini çok sık yıkamaktan kaçınmaları önemlidir, çünkü bu aslında yağ üretimini artırabilir.

Tonikler ayrıca bir erkeğin yağlı cildinin tedavisinde de faydalı olabilir. Bu ürünler, kiri ve yağı temizlerken cilt tonunu bile verir. Tipik olarak, tonik bir kişinin yüzündeki kirlerin çoğunu bir temizleyici ile temizlendikten sonra kullanılır.  Bazı durumlarda, bir kişinin cilt bakım rejimine tonik eklemek faydalı olabilir. Bununla birlikte, ürün çok kuruysa, tonik kullanmaya devam etmemek önemlidir.

yağlı ciltler için bakım önerileri merak ediyorlar.  Peki yağlı cilt nasıl temizlenir ?, yağlı cilt nasıl kurutulur ?, yağlı ciltler için öneriler nelerdir ? erkeklerde yağlı cilt bakımı nasıl yapılır ?
Yağlı Ciltli Erkekler İçin Bakım Önerileri ?




Bazı erkekler birkaç farklı ürün kullanmaya dikkat etse de, yağlı cilde sahip erkekler de parlamayı azaltmak için özel yağ kontrol merhemleri ve nemlendiriciler kullanabilirler. En iyi kremler, yağı emen benton beyaz kil, kaolin kili ve silika gibi bileşenler içeren kremlerdir. Aşırı parlamayı önlemek için erkekler de yağ bazlı değil su bazlı ürünler seçmelidir. Bazı erkekler yağlı ciltlerini nemlendirmek zorunda olmadıkları izlenimi altında olsalar da, bu genellikle böyle değildir. Temizlikten sonra nemlendirmeyi reddetmek, yağ bezlerini aktive ederek kayıp hidrasyonu telafi etmek için daha fazla yağ üretebilir.

Yağlı cildi önlemenin son adımı, haftada bir veya iki kez yağ azaltıcı bir yüz maskesi kullanmaktır . Yağlı cilde sahip erkekler süpermarkette kil bazlı bir maske satın alabilir veya evde bir maske oluşturabilir. Yumurta akı veya yulaf ezmesinden yapılmış ev yapımı maskeler, gözenekleri sıkılaştırmaya ve ciltten yağ çekmeye yardımcı olacaktır . Bu maskeleri düzenli olarak kullanmak yağı kontrol etmeye ve parlaklığı azaltmaya yardımcı olabilir.

Bu uçların hiçbiri istenen sonuçları vermezse, yağlı cilde sahip erkekler bir dermatoloğa danışmayı düşünebilirler. Bu özellikle aşırı yağ üretimi nedeniyle akneden muzdarip olan erkeklerde geçerlidir. Yağı kontrol etmek için bir dermatolog tazaroten, tretinoin veya adapalen içeren bir merhem reçete edebilir. Bu merhemler gözenekleri daha az yağ üretmeye zorlar, bu da birkaç haftalık düzenli kullanımdan sonra kırılmaları azaltır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar